Αριθμός μηνυμάτων : 680 Ηλικία : 47 Τόπος : Αθήνα όσο η βενζίνη είναι κάτω από 2 €... Currently Playing : WHFB Empire, next: WIP O&G Registration date : 06/03/2009
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 04 Ιαν 2011, 23:21
Αισθάνομαι ιδιαίτερα άσχημα που το κάνω αυτό, αλλά θεωρώ αδιανόητο παιδιά 14-18 χρονών να μπορούν να χειρίζονται την Αγλλική αρκετά καλά ώστε να καταλαβαίνουν τα Rulebooks και τα Armybooks και να μην μπορούν να μάθουν την ελληνική ορθογραφία!!! Λυπάμαι, αλλά πλέον τα γραπτά βγάζουν μάτι και η κατάσταση έχει ξεφύγει!!!
khaine έγραψε:
ρε παιδια οταν κανω επιθεση με chariots και ο αντιπαλος εχει ασπιδες, δικαιουτε ward save απο αυτες στα impact hits?
Το ορθό είναι "δικαιούται", διότι το ρήμα είναι δικαιούμαι και είναι παθητική φωνή!
sagemonk Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 680 Ηλικία : 47 Τόπος : Αθήνα όσο η βενζίνη είναι κάτω από 2 €... Currently Playing : WHFB Empire, next: WIP O&G Registration date : 06/03/2009
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 04 Ιαν 2011, 23:23
Σε συνέχεια του ανωτέρω...
khaine έγραψε:
δηλαδη θεωρουνται close combat attacks ή αποτελουν αλλο ειδος επιθεσεον;
Το ορθό είναι "επιθέσεων". Γενική πληθυντικκού του θηλυκού ουσιαστικού "επίθεση".
Επίσης παρακαλώ πολύ χρησιμοποιείτε τόνους. ΕΛΕΟΣΑ!
Spyrek Frysirensson Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 431 Ηλικία : 28 Τόπος : Πατρα Currently Playing : WHFB Dwarfs//Runescape//Die2Nite//Battlefield Heroes//Τα πάντα όλα!! Registration date : 06/08/2010
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 04 Ιαν 2011, 23:35
johneleos & khaine το παιχνιδακι στο sig σας το δοκιμασα και δεν μου αρεσε καθολου...! ειναι εντελως ΜΑΠΑ...μαλλον οχι μια χαρα ειναι αλλα βλεποντας αυτο αποφασισα να το σταματησω... http://www.erepublik.com/en/article/posa-lathi-akoma--1624147/1/20 ελεοσα δλδ καπιοι ανθρωποι εχουν χεσμενη την κριση και κανουν πολεμο με την τουρκια, βριζοντας τον virtual προθυπουργο τους...
sagemonk Hero
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 04 Ιαν 2011, 23:38
Spyrek Frysirensson έγραψε:
ελεοσα δλδ καπιοι ανθρωποι εχουν χεσμενη την κριση και κανουν πολεμο με την τουρκια, βριζοντας τον virtual προθυπουργο τους...
"κάποιοι" και "πρωθυπουργός". Η λέξη πρωθυπουργός προέρχεται από τις λέξεις πρώτος + υπουργός, για το λόγο αυτό και γράφεται με ωμέγα.
Επίσης...ΤΟΝΟΥΣ!!!!
%$#&^&^%
Επισκέπτ Επισκέπτης
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 04 Ιαν 2011, 23:39
Απέχουμε μια γενιά από αυτά τα παιδιά, αγαπητέ μερακλή μου! Δεν νομίζω ότι δίδεται ιδιαίτερη βάση στην ορθογραφία στο σχολείο πλέον...
sagemonk Hero
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 04 Ιαν 2011, 23:58
Ρε καπετάνιο είπαμε...το σχολείο είναι σκατά....καλή καραμέλα, αλλά τη δική μας εποχή το σχολείο ήταν καλύτερο; Απλά κάποιοι (λίγοι) δάσκαλοι είχαν γνώσεις και φιλότιμο...και φυσικά η μάνα περίμενε σπίτι με την παντόφλα άμα δεν ξέραμε ορθογραφία...αλλά ρε φίλε αυτό είναι και κάτι το οποίο ενδιαφέρεσαι και μόνο σου να μάθεις, δεν περιμένεις μόνο από το σχολείο...το χειρότερο νομίζω που έχουν κάποιο επιτύχεί είναι ότι έχουν πείσει τα παιδάκια, ότι η γλώσσα είναι κάτι το οποίο δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και είναι απλώς για να συνεννούμαστε, ενώ στην πραγματικότητα η γλώσσα και ιδιαίτερα ο γραπτός λόγος είναι ένα τεράστιο εργαλείο, το οποίο μας μαθαίνει τη δομημένη σκέψη, τόσο εξ επόψεως εκφραστικής, όσο και από την πλευρά του συντακτικού και της γραμματικής.
Επισκέπτ Επισκέπτης
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 00:12
Αυτό είναι μεγάλη αλήθεια, τα παιδιά σπρώχνονται να γίνουν τεχνοκράτες από πολύ μικρή ηλικία. Αυτά που κάνουν έκτη δημοτικού τα κάναμε 1-2 τάξεις μετά. Που να βρεθεί χρόνος για ορθογραφία, όταν ο δάσκαλος πιέζεται από το υπουργείο να βγάλει συγκεκριμένα πράγματα σε λίγο χρόνο; Γνώση χωρίς σημασία, χωρίς ουσία... Όσο για τις ευθύνες των γονέων, αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία. Αυτό που ξέρουν πάντως καλά είναι να φορτώνουν στο δάσκαλο, κάτι που είναι και δική τους ευθύνη και μέλημα...
Αριθμός μηνυμάτων : 431 Ηλικία : 28 Τόπος : Πατρα Currently Playing : WHFB Dwarfs//Runescape//Die2Nite//Battlefield Heroes//Τα πάντα όλα!! Registration date : 06/08/2010
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 00:27
metaller έγραψε:
Όσο για τις ευθύνες των γονέων, αυτό είναι μια μεγάλη ιστορία.
Για μενα τουλαχιστον δεν πρεπει να το λετε αυτο, αφου απο 1η δημοτικου η μανα μου(φιλολογος) μου μαθενε ορθογραφια! Ο πατερας μου(μαθηματικος) με εβαζε καθε καλοκαιριωνα κανω το βιβλιο μαθηματικων της επομενης ταξης... οποτε...
Altair Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3224 Ηλικία : 31 Τόπος : Πάτρα Currently Playing : Lizardmen, Bretonnia, Daemons Registration date : 21/01/2010
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 00:36
εισαι στο μυαλο κατι μαγικο
Επισκέπτ Επισκέπτης
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 00:37
Καλά βρε παιδί μου, δε λέω για σας εδώ μέσα, δε σας ξέρω ούτε τους γονείς σας. Ο καθένας πράττει διαφορετικά και δεν μπορώ να είμαι απόλυτος σε τέτοια θέματα, ούτε είμαι και ξερόλας. Απλά, δράττομαι της ευκαιρίας να θίξω ένα θέμα που γενικά αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι (από φίλους αρκετούς που έχω), ότι δηλ. οι γονείς τους φορτώνουν όλη την ευθύνη να μορφωθεί το παιδί τους, και αυτοί σφυρίζουν αδιάφορα στο σπίτι. Και σύντομα λέει οι δάσκαλοι θα κρίνονται από γονείς και μαθητές . Από που κι ως που ο καθένας είναι άξιος να κρίνει το δάσκαλο; Όσο για το θέμα της ορθογραφίας, εμένα με πειράζει, αλλά εγώ είμαι της θεωρητικής κατεύθυνσης και συμφωνώ με τον sage. Είναι όμως και υποκειμενικό θέμα λίγο, κάποιοι το έχουν και άλλοι όχι. Κι αν πάμε σε μαθηματικά, φυσικές, χημείες κλπ, οι 15χρονοι εδώ μέσα με έχουν για πλάκα...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την metaller στις Τετ 05 Ιαν 2011, 00:57, 2 φορές συνολικά
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 00:42
Κοιτα για γονεις βλεπω συμμαθητες μου που οι γονεις τους δεν τους ενοχλουν και βλεπω και γονεις συμμαθητων της αδερφης μου που καθονται και βοηθανε τα παιδια τους...ειναι αναλογα και την παιδεια του καθε γονεα... και οσο για το θεμα της ορθογραφιας, εγω πχ προσπαθω να μην κανω, αλλα, μια η βιασυνη του πληκτρολογιου, μια το πληκτρολογιο το ιδιο, τα κανω...και νομιζω οτι δεν ενοχλεισαι μονο εσυ που εισαι της θεωρητικης, αλλα πολλοι περισσοτεροι
Επισκέπτ Επισκέπτης
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 00:56
Καλά, και η παιδεία είναι σχετική, όλα σχετικά είναι βασικά. Και αυτοί με την πολλή μόρφωση μπορεί να πιέζουν υπερβολικά τα παιδιά, ή να θέλουν να τα μάθουν με τον τρόπο που το έμαθαν αυτοί ή να αδιαφορούν κλεισμένοι στην κόσμο τους κλπ. Η πιο δύσκολη δουλειά είναι του γονέα, το μεγαλύτερο λειτούργημα και η πιο μεγάλη ευθύνη. Τουλάχιστον, το ενθαρρυντικό είναι ότι εδώ μέσα γραφετε όλοι ελληνικά (και με τα λάθη σας έστω) και όχι τα greeklish, που πιθανόν χρησιμοποιείτε στα μηνύματά σας στα κινητά! Αυτή είναι μια επιτυχία του φόρουμ!
Asarnil the Dragonlord Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 13942 Τόπος : 3ος πλανητης απο Ηλιο Currently Playing : Warhammer Fantasy, Nicknames Registration date : 15/09/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 01:00
Παράθεση :
Πέντε αστρικά battleships εκ των οποίων το ένα έχει μήκος 242 χλμ και άλλα δύο πάνω από 200 χλμ., σύμφωνα με τη διαδικτυακή έκδοση της ρωσικής εφημερίδας «Pravda» έχουν εντοπιστεί από τη ΝΑSA και θα αφιχθούν στη Γη το 2012 με καθόλου φιλικές διαθέσεις. Ήδη υπολογίζεται ότι βρίσκονται πίσω από την τροχιά του Πλούτωνα και υπάρχει στο παρασκήνιο διεθνής καυγάς γιατί δεν έχει ενημερωθεί ο κόσμος στη Γη! Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το εξωγήινο σμήνος έχει ήδη εντοπιστεί από τη NASA μέσω του προγράμματος HAARP που μελετά το Βόρειο Σέλας στην Αλάσκα! Οι μόνοι που αντιδρούν, σύμφωνα με την «Pravda», είναι οι Κινέζοι, που ευθέως κατηγορούν τους Αμερικανούς ότι αποκρύπτουν όσα στοιχεία διαθέτουν για την ύπαρξη εξωγήινων και τις επισκέψεις τους στη Γη.
Η «Pravda» σημειώνει ότι «καλά πληροφορημένες πηγές από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό και διεθνώς αναγνωρισμένο ερευνητικό πρόγραμμα για την ύπαρξη εξωγήινης ζωής SETI (Search for Extraterrestrial Intelligence) επιβεβαιώνουν την ύπαρξη τους» προσθέτοντας επιπλέον ότι τα τρία από αυτά θα γίνουν θεατά και από οπτικά τηλεσκόπια όταν θα πλησιάζουν τον πλανήτη Άρη!
Όσο για το «πότε» θα συμβεί το κακό, η άφιξη των «ξένων» εικάζεται ότι θα συμπέσει απόλυτα με την ημερομηνία που οι Μάγια είχαν προφητεύσει ως τη μέρα συντέλειας του κόσμου, και πιο συγκεκριμένα στις 21 Δεκεμβρίου του 2012!
Ας ελπίσουμε ότι αυτό το ρεπορτάζ είναι απόλυτα ανακριβές...
Ετοιμαστειτε να χτισουμε Πυραμιδες...(Stargate:The Movie)..... Αλλα...στη Γη. οχι στο Διαστημα. Προβλεπω: 1 στην Σαχαρα 1 στην Ερημο της Αυστραλιας (μετακινηση πηθυσμου asap λογω..πλημμυρων) 1 στην Νεβαδα 1 στην (περιβοητη απο τον Λιακοπουλο) Τακλα Μακαν 1 στη Σιβηρια (εναλλακτικα στον Αμαζονιο). Οχι τυχαια εκει. Οχι γιατι υπαρχει "κατι" εκει. Αλλα γιατι...δεν υπαρχουν ανθρωποι εκει. Μιλαμε για την ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΕΡΠΑΡΑΓΩΓΗ μετα την προσεληνωση... Αμετρητες αυτοκτονιες (σαν επιδημια), αμετρητες δολοφονιες (σε αυτους που ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ σε αυτα που θα δουν), αμετρητοι νεκροι απο Famine. Η Νεα Ταξη πραγματων ειναι κοντα μας... 500.000.000 απο 7.000.000.000... η Γη θα γινει ΕΔΕΜ για οποιον απομεινει...
Για υτο και εμεις απανταμε με Space Waaaaghhhh!!! 40K το tabletop του μελλοντος. (οι του fantasy θα εκτελεστουν ως Αιρετικοι της Νεας Ταξης!!!!)
talazorn Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1653 Ηλικία : 34 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : warhammer fantasy Registration date : 06/10/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 01:02
+1 sagemonk. Δεν είναι θέμα να μηνι ενοχλούνται οι άλλοι, είναι καλό γενικά ο καθένας να ξέρει ορθογραφία, και αυτό γενικά δεν μαθαίνεται μετά από κάποια ηλικία. Ο λόγος του ανθρώπου είναι ο τρόπος σκέψης του. Είναι λόγικη, είναι ορθότητα, συνέπεια, βάθος της σκέψης κτλ.
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 01:14
Asarnil έγραψε:
[(οι του fantasy θα εκτελεστουν ως Αιρετικοι της Νεας Ταξης!!!!)
αυτοι που ειναι μπαι (ξερεις, -εχμ- both ways) τι θα παθουν?
Επισκέπτ Επισκέπτης
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 07:41
μπορει η ορθογραφια να μην μαθαινεται απο μια ηλικια κι υστερα, ομως λογω ΙΝΕΤ και greeklish, σιγουρα ξεχνιεται απο μια ηλικια και υστερα. Στις πανελληνιες (τοοοοοοοοοτε...) ειχα υπεροχο βαθμο στην εκθεση, και πιστεψτε οσοι δεν το ειχατε ζησει, οτι η ορθογραφια επαιζε εναν σημαντικο ρολο στο να χασεις βαθμους (not vise versa). Υστερα ομως ηρθε το IRC κλπ, και τωρα πια με πιανω να κανω τραγικα λαθη.. Απο κει και περα φανταζομαι τη γενια που γεννηθηκε με πληκτρολογιο στα χερια.
Τελος... Τονους ρε μλκς? θελει ακροβατικα σε ενα πληκτρολογιο για να βαλεις τονους. Ασε που αμα κανεις λαθος θελει πολλα dels/bkspcs. Οκ, σε ενα forum για αγγλικο παιχνιδι να μην γραφουμε greeklish, οκ οσοι μπορουν να παλευουν με την ορθογραφια και να προσβαλουν οσους δεν μπορουν, αλλα ας μην το κανουμε και κουραστικο το γραψιμο. Απλα θα φαει πατο το οποιο φορουμ το δοκιμασει, εκτος απο καποια της Χ.Α. που ομως κι εκει αμφιβαλλω εαν ξερουν να γραφουν..
nestorv Champion
Αριθμός μηνυμάτων : 119 Ηλικία : 44 Τόπος : Αθήνα Currently Playing : είδωμεν... Registration date : 13/12/2010
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 08:07
Καλημέρα παίδες. Η ορθογραφία υπάρχει για να επιτελεί κάποιο σκοπό. Δεν έχουμε φωνητική γραφή όπως άλλες γλώσσες. Αν εξαιρέσουμε τους τόνους, που δεν είναι και δύσκολο τόσο να χρησιμοποιήσεις σε ένα μονοτονικό πληκτρολόγιο, όσο δύσκολο είναι να βάλεις και τόνους σε ένα γραπτό, πιστεύω πως η ορθογραφία τουλάχιστον θα έπρεπε να ήταν ζητούμενο στο γραπτό μας λόγο.
Έχω δει posts απο το ίδιο άτομο, με μια λέξη γραμμένη με 2-3 διαφορετικούς τρόπους μέσα στο ίδιο μήνυμα και χωρίς τόνους. Τι σε ωθεί να αλλάξεις με λάθος τρόπο γραφής 2 και 3 φορές την ίδια λέξη σε ένα post 100-120 λέξεων, και να πρέπει εγώ ή εσύ ή ο καθένας μας να διαβάσουμε 2-3 φορές την ίδια πρόταση για να βγάλουμε νόημα απο τα συμφραζόμενα;
Απο τα τέλη του 70 και μετά οι γραμματικοί και συντακτικοί κανόνες δεν άλλαξαν, πλην ορισμένων λέξεων χάριν ευκολίας ( ; ). άρα όσα διδακτήκαμε οι των 30-35 είναι ίδια με αυτά που μαθαίνουν και σήμερα. Διαβάζω posts και κείμενα και μου βγαίνουν τα μάτια, με κουράζουν.
Είναι καλό που επικρατεί η ελληνική έναντι των greeklish στο φόρουμ αλλά λίγοι ορθογραφία θα έπρεπε να είναι ζητούμενη, όχι απο τους υπόλοιπους αλλά απο εμάς τους ίδιους.
Laskoulas Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 15580 Ηλικία : 47 Τόπος : "The God of War hates those who hesitate." Registration date : 27/08/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 09:15
Kαλα αστε τις @@ με την ορθογραφια , λες και κρινει τους ανθρωπους το ποσο καλα γραφεις η το ποσο καλα ντυνεσε σα κομης η κοντεσα λες και αυτα ειναι κριτηρια ταξινομησης των ανθρωπον σε "σωστους" και "μη" σε "καλους" και "οχι" και δειτε τιποτα πιο σοβαρο.
Πιο διεφθαρμένους από τους πολιτικούς, θεωρεί τους Έλληνες πολίτες ο Θεόδωρος Πάγκαλος.
Αυτό είχε πει μιλώντας στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Χαρακτήρισε ένα μάτσο αγράμματους τους επαναστάτες του 1821 και αστειεύθηκε με την ψευδαίσθηση των Ελλήνων ότι είναι απόγονοι του Περικλή !!!
Το "μαζί τα φάγαμε" και οι "κοπρίτες δημόσιοι υπάλληλοι", είναι μάλλον πταίσματα, μπροστά σε αυτά που είχε πει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος σε ομιλία του στην Οξφόρδη τον περασμένο Μάιο.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", την ώρα που η Ελλάδα έκανε τα πρώτα της βήματα στο τούνελ του ΔΝΤ και του μηχανισμού στήριξης, ο ίδιος καταφερόταν με απαξιωτικά σχόλια στη χώρα του και τους πολίτες της.
Στη συγκεκριμένη διάλεξη, ο Θεόδωρος Πάγκαλος χαρακτήρισε τους πολίτες πιο διεφθαρμένους από τους πολιτικούς.
"Κανένας πολιτικός δεν είναι τόσο διεφθαρμένος, ώστε να βγαίνει στους δρόμους και να στρατολογεί ψηφοφόρους. Κάθεται στο γραφείο του και διεφθαρμένοι πολίτες πάνε και τον βρίσκουν" είχε πει.
Μάλιστα στη διάλεξή του ταύτισε τους διαδηλωτές, που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα της κυβέρνησης, με "όσους οργανώνουν πολιτικές δολοφονίες άλλων ανθρώπων".
Πρόσθεσε μάλιστα ότι μόνη πηγή νομιμοποίησης είναι οι εκλογές και όσοι διαμαρτύρονται δεν μπορούν να καθορίσουν τη νομιμότητα.
Στην ομιλία του στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, δεν έμεινε μόνο στο παρόν, αλλά είχε έναν "καλό" λόγο να πει και για το παρελθόν των Ελλήνων.
Χαρακτήρισε τους Έλληνες που έκαναν την επανάσταση του 1821, ένα "μάτσο αγράμματους και αδαείς χωριάτες, οι οποίοι γι' αυτό το λόγο (επειδή ήταν αγράμματοι) αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα σχίσμα από την οθωμανική αυτοκρατορία.
Σύμφωνα με τον κ. Πάγκαλο μετά την απελευθέρωση, οι Έλληνες ψήφιζαν όποιον μπορούσε να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά τους λογική που διατηρήθηκε μέχρι τις ημέρες μας.
Ο Θεόδωρος Πάγκαλος παραλλήλισε την ιστορία της Ελλάδας με αυτή της Κοκκινοσκουφίτσας. Όπως είπε, "η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις σωστές αρχές, όπως η κοκκινοσκουφίτσα δεν έπρεπε να κόψει δρόμο μέσα από το δάσος".
Τέλος, δήλωσε ότι οι νεοέλληνες έχουν την ψευδαίσθηση ότι είναι άμεσοι απόγονοι του Περικλή, κάτι που σύμφωνα με την εφημερίδα είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στο ακροατήριο.
WTF ???????? Σχισμα ??????? απο την Ωθωμανικη Αυτοκρατορια ? ρε μλκες ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ ?????? ητανε ντεφακτο κατασταση δηλαδη οι Ωθωμανοι και τερμα δεν επρεπε να αλαξει τιποτα ? ΣΧΙΣΜΑ ? οσο το διαβαζω τοσο νευριαζω.
ΕΛΕΟΣ
Laskoulas Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 15580 Ηλικία : 47 Τόπος : "The God of War hates those who hesitate." Registration date : 27/08/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 09:16
Που να ηξερε ο Γερος του Μορια οτι το 2011 ενας Ελληνας και μαλιστα Ελληνας πολιτικος θα ελεγε τετοια λογια για αυτον και τους συμπολεμιστες σου και για τον Ελληνικο Λαο ...
Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης απηύθυνε στην Πνύκα, τον πιο κάτω λόγο προς τους νέους του Α΄ Γυμνασίου της Αθήνας:
Παιδιά μου! Εις τον τόπο τούτο, οπού εγώ πατώ σήμερα, επατούσαν και εδημηγορούσαν τον παλαιό καιρό άνδρες σοφοί, και άνδρες με τους οποίους δεν είμαι άξιος να συγκριθώ και ούτε να φθάσω τα ίχνη των. Εγώ επιθυμούσα να σας ιδώ, παιδιά μου, εις την μεγάλη δόξα των προπατόρων μας, και έρχομαι να σας ειπώ, όσα εις τον καιρό του αγώνος και προ αυτού και ύστερα απ' αυτόν ο ίδιος επαρατήρησα, και απ' αυτά να κάμωμε συμπερασμούς και δια την μέλλουσαν ευτυχίαν σας, μολονότι ο Θεός μόνος ηξεύρει τα μέλλοντα. Και δια τους παλαιούς Έλληνας, οποίας γνώσεις είχαν και ποία δόξα και τιμήν έχαιραν κοντά εις τα άλλα έθνη του καιρού των, οποίους ήρωας, στρατηγούς, πολιτικούς είχαν, δια ταύτα σας λέγουν καθ' ημέραν οι διδάσκαλοί σας και οι πεπαιδευμένοι μας. Εγώ δεν είμαι αρκετός. Σας λέγω μόνον πως ήταν σοφοί, και από εδώ επήραν και εδανείσθησαν τα άλλα έθνη την σοφίαν των. Εις τον τόπον, τον οποίον κατοικούμε, εκατοικούσαν οι παλαιοί Έλληνες, από τους οποίους και ημείς καταγόμεθα και ελάβαμε το όνομα τούτο. Αυτοί διέφεραν από ημάς εις την θρησκείαν, διότι επροσκυνούσαν τες πέτρες και τα ξύλα. Αφού ύστερα ήλθε στον κόσμο ο Χριστός, οι λαοί όλοι επίστευσαν εις το Ευαγγέλιό του, και έπαυσαν να λατρεύουν τα είδωλα. Δεν επήρε μαζί του ούτε σοφούς ούτε προκομμένους, αλλ' απλούς ανθρώπους, χωρικούς καί ψαράδες, και με τη βοήθεια του Αγίου Πνεύματος έμαθαν όλες τες γλώσσες του κόσμου, οι οποίοι, μολονότι όπου και αν έβρισκαν εναντιότητες και οι βασιλείς και οι τύραννοι τους κατέτρεχαν, δεν ημπόρεσε κανένας να τους κάμη τίποτα. Αυτοί εστερέωσαν την πίστιν. Οι παλαιοί Έλληνες, οι πρόγονοί μας, έπεσαν εις την διχόνοια και ετρώγονταν μεταξύ τους, και έτσι έλαβαν καιρό πρώτα οι Ρωμαίοι, έπειτα άλλοι βάρβαροι καί τους υπόταξαν. Ύστερα ήλθαν οι Μουσουλμάνοι και έκαμαν ό,τι ημπορούσαν, δια να αλλάξη ο λαός την πίστιν του. Έκοψαν γλώσσες εις πολλούς ανθρώπους, αλλ' εστάθη αδύνατο να το κατορθώσουν. Τον ένα έκοπταν, ο άλλος το σταυρό του έκαμε. Σαν είδε τούτο ο σουλτάνος, διόρισε ένα βιτσερέ [αντιβασιλέα], έναν πατριάρχη, καί του έδωσε την εξουσία της εκκλησίας. Αυτός και ο λοιπός κλήρος έκαμαν ό,τι τους έλεγε ο σουλτάνος. Ύστερον έγιναν οι κοτζαμπάσηδες [προεστοί] εις όλα τα μέρη. Η τρίτη τάξη, οι έμποροι και οι προκομμένοι, το καλύτερο μέρος των πολιτών, μην υποφέρνοντες τον ζυγό έφευγαν, και οι γραμματισμένοι επήραν και έφευγαν από την Ελλάδα, την πατρίδα των, και έτσι ο λαός, όστις στερημένος από τα μέσα της προκοπής, εκατήντησεν εις αθλίαν κατάσταση, και αυτή αύξαινε κάθε ήμερα χειρότερα· διότι, αν ευρίσκετο μεταξύ του λαού κανείς με ολίγην μάθηση, τον ελάμβανε ο κλήρος, όστις έχαιρε προνόμια, ή εσύρετο από τον έμπορο της Ευρώπης ως βοηθός του ή εγίνετο γραμματικός του προεστού. Και μερικοί μην υποφέροντες την τυραννίαν του Τούρκου και βλέποντας τες δόξες και τες ηδονές οπού ανελάμβαναν αυτοί, άφηναν την πίστη τους και εγίνοντο Μουσουλμάνοι. Καί τοιουτοτρόπως κάθε ήμερα ο λαός ελίγνευε καί επτώχαινε. Εις αυτήν την δυστυχισμένη κατάσταση μερικοί από τους φυγάδες γραμματισμένους εμετάφραζαν και έστελναν εις την Ελλάδα βιβλία, και εις αυτούς πρέπει να χρωστούμε ευγνωμοσύνη, διότι ευθύς οπού κανένας άνθρωπος από το λαό εμάνθανε τα κοινά γράμματα, εδιάβαζεν αυτά τα βιβλία και έβλεπε ποίους είχαμε προγόνους, τι έκαμεν ο Θεμιστοκλής, ο Αριστείδης και άλλοι πολλοί παλαιοί μας, και εβλέπαμε και εις ποίαν κατάσταση ευρισκόμεθα τότε. Όθεν μας ήλθεν εις το νου να τους μιμηθούμε και να γίνουμε ευτυχέστεροι. Και έτσι έγινε και επροόδευσεν η Εταιρεία. Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα. Άλλά δεν εβάσταξε!. Ήλθαν μερικοί και ηθέλησαν να γένουν μπαρμπέρηδες εις του κασίδη το κεφάλι. Μας πονούσε το μπαρμπέρισμά τους. Μα τι να κάμομε; Είχαμε και αυτουνών την ανάγκη. Από τότε ήρχισεν η διχόνοια και εχάθη η πρώτη προθυμία και ομόνοια. Και όταν έλεγες τον Κώστα να δώσει χρήματα διά τας ανάγκας του έθνους ή να υπάγει εις τον πόλεμο, τούτος επρόβαλλε τον Γιάννη. Και μ' αυτόν τον τρόπο κανείς δεν ήθελε ούτε να συνδράμει ούτε να πολεμήσει. Και τούτο εγίνετο, επειδή δεν είχαμε ένα αρχηγό και μίαν κεφαλή. Άλλά ένας έμπαινε πρόεδρος έξι μήνες, εσηκώνετο ο άλλος και τον έριχνε και εκάθετο αυτός άλλους τόσους, και έτσι ο ένας ήθελε τούτο και ο άλλος το άλλο. Ισως όλοι ηθέλαμε το καλό, πλην καθένας κατά την γνώμη του. Όταν προστάζουνε πολλοί, ποτέ το σπίτι δεν χτίζεται ούτε τελειώνει. Ο ένας λέγει ότι η πόρτα πρέπει να βλέπει εις το ανατολικό μέρος, ο άλλος εις το αντικρινό και ο άλλος εις τον Βορέα, σαν να ήτον το σπίτι εις τον αραμπά και να γυρίζει, καθώς λέγει ο καθένας. Με τούτο τον τρόπο δεν κτίζεται ποτέ το σπίτι, αλλά πρέπει να είναι ένας αρχιτέκτων, οπού να προστάζει πως θα γενεί. Παρομοίως και ημείς εχρειαζόμεθα έναν αρχηγό και έναν αρχιτέκτονα, όστις να προστάζει και οι άλλοι να υπακούουν και να ακολουθούν. Αλλ' επειδή είμεθα εις τέτοια κατάσταση, εξ αιτίας της διχόνοιας, μας έπεσε η Τουρκιά επάνω μας και κοντέψαμε να χαθούμε, και εις τους στερνούς επτά χρόνους δεν κατορθώσαμε μεγάλα πράγματα. Εις αυτή την κατάσταση έρχεται ο βασιλεύς, τα πράγματα ησυχάζουν και το εμπόριο και ή γεωργία και οι τέχνες αρχίζουν να προοδεύουν και μάλιστα ή παιδεία. Αυτή η μάθησις θα μας αυξήσει και θα μας ευτυχήσει. Αλλά διά να αυξήσομεν, χρειάζεται και η στερέωσις της πολιτείας μας, η όποία γίνεται με την καλλιέργεια και με την υποστήριξη του Θρόνου. Ο βασιλεύς μας είναι νέος και συμμορφώνεται με τον τόπο μας, δεν είναι προσωρινός, αλλ' η βασιλεία του είναι διαδοχική και θα περάσει εις τα παιδιά των παιδιών του, και με αυτόν κι εσείς και τα παιδιά σας θα ζήσετε. Πρέπει να φυλάξετε την πίστη σας και να την στερεώσετε, διότι, όταν επιάσαμε τα άρματα είπαμε πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος. Όλα τα έθνη του κόσμου έχουν και φυλάττουν μια Θρησκεία. Και αυτοί, οι Εβραίοι, οι όποίοι κατατρέχοντο και μισούντο και από όλα τα έθνη, μένουν σταθεροί εις την πίστη τους. Εγώ, παιδιά μου, κατά κακή μου τύχη, εξ αιτίας των περιστάσεων, έμεινα αγράμματος και δια τούτο σας ζητώ συγχώρηση, διότι δεν ομιλώ καθώς οι δάσκαλοι σας. Σας είπα όσα ο ίδιος είδα, ήκουσα και εγνώρισα, δια να ωφεληθήτε από τα απερασμένα και από τα κακά αποτελέσματα της διχονοίας, την οποίαν να αποστρέφεσθε, και να έχετε ομόνοια. Εμάς μη μας τηράτε πλέον. Το έργο μας και ο καιρός μας επέρασε. Και αι ημέραι της γενεάς, η οποία σας άνοιξε το δρόμο, θέλουν μετ' ολίγον περάσει. Την ημέρα της ζωής μας θέλει διαδεχθή η νύκτα του θανάτου μας, καθώς την ημέραν των Αγίων Ασωμάτων θέλει διαδεχθή η νύκτα και η αυριανή ήμερα. Εις εσάς μένει να ισάσετε και να στολίσετε τον τόπο, οπού ημείς ελευθερώσαμε· και, δια να γίνη τούτο, πρέπει να έχετε ως θεμέλια της πολιτείας την ομόνοια, την θρησκεία, την καλλιέργεια του Θρόνου και την φρόνιμον ελευθερία.
Επισκέπτ Επισκέπτης
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 09:26
Ποιος Πάγκαλος τώρα; Αυτός που χαρακτήρισε τη σημαία ένα κομμάτι πανί (ή παλιόπανο δε θυμάμαι καλά). Αυτός που τη νύχτα των Ιμίων ως υπουργός Άμυνας ήταν στο Mega αντί να είναι στο υπουργείο με τους στρατηγούς; Αυτός που προσβάλλει τον κόσμο χωρίς αιδώ, ενώ σίγουρα θα έχει διορίσει χιλιάδες λαού; Και πολλά άλλα σίγουρα. Αλλά τέτοιοι είμαστε, τέτοιους πολιτικούς έχουμε!
Laskoulas Arch Spammer
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 09:28
Κουρελοπανο για την ακριβεια
Ψαροκοκαλο μαλακα αναποδα στο @@πιδι ...
Καλα τελευταια φορα που βγαινει ειναι ... εκτος αν τον χωσουνε πουθενα επικρατειας.
Επισκέπτ Επισκέπτης
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 09:28
δωρεαν παιχνιδι FPS (κλωνος του unreal tournament μαλλον) που παιζεται χωρις να χρειαζεται setup/installation: http://openarena.ws/page.php?2
ιδανικο για οσους δουλευουν σε εταιρεια με ευαισθησια στο κολοβαρεμα ή/και στο πειρατικο λογισμικο, αφου δεν εντοπιζεται απο audits και ειναι και open source
Johneleos Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3546 Ηλικία : 30 Τόπος : sthn xwra twn mpaokiwn Currently Playing : dem gaimz Registration date : 11/05/2010
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 09:30
NestorV έγραψε:
Έχω δει posts απο το ίδιο άτομο, με μια λέξη γραμμένη με 2-3 διαφορετικούς τρόπους μέσα στο ίδιο μήνυμα και χωρίς τόνους. Τι σε ωθεί να αλλάξεις με λάθος τρόπο γραφής 2 και 3 φορές την ίδια λέξη σε ένα post 100-120 λέξεων, και να πρέπει εγώ ή εσύ ή ο καθένας μας να διαβάσουμε 2-3 φορές την ίδια πρόταση για να βγάλουμε νόημα απο τα συμφραζόμενα;
εγω ειμαι αυτος
sagemonk Hero
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 13:22
Επειδή οι απόκριες μας έρχονται σχετικά σύντομα, πάρτε και ένα βιντεάκι για να παίρνετε ιδέες!!!
nestorv Champion
Αριθμός μηνυμάτων : 119 Ηλικία : 44 Τόπος : Αθήνα Currently Playing : είδωμεν... Registration date : 13/12/2010
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τετ 05 Ιαν 2011, 14:49
JohnELeos έγραψε:
NestorV έγραψε:
εγω ειμαι αυτος
Μπα, δεν νομίζω. Δεν το ανέφερα για posts στο forum εδώ. Γενικό το σχόλιο, έχω δει πάμπολλα τέτοια σε διάφορα μέρη χεχε. Δεν κρίνω ανθρώπους σε καλούς ή κακούς ή οτιδήποτε άλλο βάσει της ορθογραφίας τους. Αυτό κρίνεται με τη συμπεριφορά τους και άλλα όπως αναφέρθηκε και για τον εν λόγω πολιτικό..που είναι ο να τον βάλει σε τροχιά..