Αριθμός μηνυμάτων : 1378 Τόπος : Κερατσίνι (Πειραιάς) Currently Playing : Τίποτα Registration date : 26/04/2011
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 17:32
h34dnotf0und έγραψε:
Chameleon πάπαλα. Νομίζω δεν υπάρχει πια. Πάρε Dettol. Αυτό το καφέ που βρωμάει ανελέητα, που το έχουν μόνο τα φαρμακεία. Βάλε και γαντάκια.
Για μεταλλικά, διαλυτικό νίτρου από χρωματοπωλείο.
Και τα δύο θέλουν καλά αερισμένο χώρο, ιδανικά το κάνεις έξω, σε αυλή, μπαλκόνι κτλ.
να σαι καλα ασε που θα τα βρω εν ελλαδι και τα 2
tomahawk Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1378 Τόπος : Κερατσίνι (Πειραιάς) Currently Playing : Τίποτα Registration date : 26/04/2011
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 17:37
και πόση ώρα αφήνω μέσα τα μοντέλα στο καθένα;
Samanos Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2166 Ηλικία : 31 Τόπος : (Sydney) Currently Playing : WFB-Mordheim Registration date : 11/04/2010
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 18:00
Tomahok έγραψε:
αστα καμια μερα μεσα. εμενα τοσο μου πηρε.
ΥΓ ρε ανθρωπε δν ξερεις που θα βρεις ντετολ? πως επιβιωνεις τοσα χρονια!!??
τεσπα θα το βρεις σε σουπερ μαρκετ και οπως ειπε και ο ''κεφαλιδνβρεθηκε'' σε φαρμακεια. το διαλυτικο νιτρου σε χρωματοπωλεια (οπως ανεφερε και παλι ο ''κεφαλιδνβρεθηκε'')
tomahawk Spamlord
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 18:07
Samanos έγραψε:
Tomahok έγραψε:
αστα καμια μερα μεσα. εμενα τοσο μου πηρε.
ΥΓ ρε ανθρωπε δν ξερεις που θα βρεις ντετολ? πως επιβιωνεις τοσα χρονια!!??
τεσπα θα το βρεις σε σουπερ μαρκετ και οπως ειπε και ο ''κεφαλιδνβρεθηκε'' σε φαρμακεια. το διαλυτικο νιτρου σε χρωματοπωλεια (οπως ανεφερε και παλι ο ''κεφαλιδνβρεθηκε'')
Δεν είπα κάτι τέτοιο
Τέσπα ευχαριστώ πάντως για τις πληροφορίες
h34dnotf0und Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2002 Ηλικία : 45 Registration date : 06/10/2008
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 19:12
Προσοχή! Στα supermarket συνήθως δεν έχει το βρωμερό καφέ, αλλά ένα άλλο που μυρίζει ωραία αλλά δεν κάνει δουλειά!
Lone Wolf Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 770 Τόπος : πάτρα Currently Playing : Infinity the game, Firestorm Armada Registration date : 15/03/2012
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 19:57
εγώ έχω δοκιμάσει fairy powerspray... και δούλεψε.. οπως είπαν και παραπάνω δυσκολεύεται λίγο με το primer...
tomahawk Spamlord
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 20:50
Με τα παραπάνω που μου προτείνατε ευελπιστώ πως φεύγει και το αστάρισμα έτσι δεν είναι;
Ανυπομονώ να ξαναβάψω τα μοντέλα από το δημοτικό...
Samanos Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2166 Ηλικία : 31 Τόπος : (Sydney) Currently Playing : WFB-Mordheim Registration date : 11/04/2010
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 20:59
Tomahok έγραψε:
Με τα παραπάνω που μου προτείνατε ευελπιστώ πως φεύγει και το αστάρισμα έτσι δεν είναι;
οσον αφορα το ασταρισμα εξαρταται το χρωμα απο οσο ξερω. το μαυρο πχ φευγει πολυ δυσκολα και οχι πληρως. θα ξεθωριασει κτλ αλλα δν θα ειναι οπως οταν το πρωτοπηρες.
Lone Wolf Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 770 Τόπος : πάτρα Currently Playing : Infinity the game, Firestorm Armada Registration date : 15/03/2012
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τρι 21 Μάης 2013, 21:08
To Hellbrut που δείχνω στο youtube δεν ήταν ασταρωμένο... παστωμένο με πολλές στρώσεις φαουνταισιον + base+μελάνια+glaze...
άφησα μέσα σε fairy power spray ένα μεταλικό elf ασταρωμένο - παστωμένο μέχρι καταστροφής για κάμποσο καιρό και δούλεψε...
δλδ δεν ξέρω ποιος είναι ο μινιμουμ χρόνος για να φύγει και το πριμερ....
Η λογική λέει οσο ποιο πολύ υπομονή κάνεις τόσο ποιο καλό το αποτέλεσμα...
εγώ επειδή βαριέμαι να περιμένω απλά τα τρίβω και με μια παλιά οδοντόβουρτσα.. και μετα πάλι τα ψεκάζω τα αφήνω τα ξανακιτάω μετα απο καναδυορο ή το άλλο πρωί... και πάλι απο την αρχή..
μήν τρίβεις με δύναμη και ξεκολήσεις το μοντέλο γενικα... εκτώς αν δεν σε νοιάζει...
εμένα δεν μου έχει χαλάσει- διαβρωθεί ουτε μεταλικό ουτε πλαστικό οσο και αν το άφησα στο fery...
το αστάρι στο μεταλικό ελφ ήταν λευκό
βασικά το φαιρι παουερ σπρει το βρίσκεις στο σουπερ μάρκετ και είναι καθαριστικό για τα καμμένα λίποι...
tomahawk Spamlord
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Τετ 22 Μάης 2013, 00:21
Ντάξει δε πειράζει τουλαχιστον φευγει η μπογια
tomahawk Spamlord
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Σαβ 25 Μάης 2013, 20:39
Διαλυτικό νίτρου για μεταλλικά... να στε καλα ρε παιδια τα αποτελέσματα είναι απίστευτα λίγες ώρες είχα αφήσει κάποια μοντέλα και τώρα μόλις τα βούρτσισα λίγο και η μπογιά (ή οποία είχε φουσκώσει) έφευγε κατευθείαν.
Δοκιμάστε το είναι πανεύκολο και σίγουρα όλοι έχετε αρχαία μοντέλα που μοιάζουν με θύματα πυρκαγιάς και θα θέλατε μια 2ρη ευκαιρία
Samanos Arch Spammer
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Κυρ 26 Μάης 2013, 07:03
Lone Wolf έγραψε:
βασικά το φαιρι παουερ σπρει το βρίσκεις στο σουπερ μάρκετ και είναι καθαριστικό για τα καμμένα λίποι...
μαν ερωτηση γτ εχουμε και εδω στην αυστραλια φαιρι και φτηνοτερο απο ντετολ που βρωμαει οποτε ψηνομαι να δοκιμασω: τις μινιατουρες τις ψεκασες με το σπρευ απλα η εριξες το υγρο σε κανα μπολακι και αυτες μεσα μετα?
tomahawk Spamlord
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 01:30
Αυτό το καφέ ντετόλ που βρωμάει ανελέητα (για τα πλαστικα που μου προτεινατε), πώς μπορώ να το ζητήσω κάπως πιο ευγενικά; Γιατί θα πάω να το πάω αύριο και μου φαίνεται πολύ μπρουτάλ όπως μου το 'πατε
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 01:35
Ένα αντισηπτικό υγρό Dettol πες στον φαρκακοποιό. Ζήτα τη μεγάλη συσκευασία.
tomahawk Spamlord
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 01:41
thats bettah
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 01:43
Δες και αυτό το βιντεάκι, είναι κατατοπιστικό.
Lone Wolf Hero
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 04:08
@Samanos
απλά τις ψέκασα απο όλες τις πλευρές να πάει παντού στα σίγουρα και μετά τις άφησα μέσα στο κλειστό τάπερ στο μπαλκόνι...
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 04:51
τίποτα ελπίζω να βοηθήσει! εγω έψαχνα 2 χρόνια να βρώ τρόπο να καθαρίσω μινιατούρες...
αν το δοκιμάσεις πες αν λειτούργησε!
Tzineris Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 726 Currently Playing : WAR/MER FANTASY HE,WE,BRET,(Βάφω όμως) Registration date : 16/02/2012
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 09:32
Για πλαστικά εδώ Ελλάδα DETOL υγρό έχει πορτοκαλί χρώμα και περίπου 3 € το λίτρο! Έχω ξεβάψει 3000 πόντους BRETONIA με δαύτο!Αφήστε τα μοντέλα μέσα για 24 ώρες.¨Ομως δεν αφαιρεί το αστάρι εύκολα, αν θέλετε να αφαιρέσετε και το αστάρι τότε θα πρέπει να βουτάτε την οδοντόβουρτσα στο ΑΣΕΤΟΝ και να το τρίβετε μέχρι ΄να καθαρίσει! ΠΡΟΣΟΧΗ δεν αφήνουμε τα πλαστικά εκτεθειμένα στο ασετον για πολλή ώρα! Καλό ξέπλυμα και φοράτε πάντα γάντια! Επίσης δεν χρειάζεται να το πετάξετε μετά το ξέβαμα, απλά σουρώστε το με ένα σουρωτήρι για το τσάι και μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε!
Για μεταλλικά ΑΣΕΤΟΝ και τέλος!Αφαιρεί τα πάντα!
ΥΓ Αφήλιε αυτό το μοντελάκι ο νάνος είχε και primer ή όχι;; και σε πόση ώρα διαβρώθη η μπογιά και την αφαίρεσες;;
Samanos Arch Spammer
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 10:22
Tzineris έγραψε:
Για πλαστικά εδώ Ελλάδα DETOL υγρό έχει πορτοκαλί χρώμα και περίπου 3 € το λίτρο! Έχω ξεβάψει 3000 πόντους BRETONIA με δαύτο!Αφήστε τα μοντέλα μέσα για 24 ώρες.¨Ομως δεν αφαιρεί το αστάρι εύκολα, αν θέλετε να αφαιρέσετε και το αστάρι τότε θα πρέπει να βουτάτε την οδοντόβουρτσα στο ΑΣΕΤΟΝ και να το τρίβετε μέχρι ΄να καθαρίσει! ΠΡΟΣΟΧΗ δεν αφήνουμε τα πλαστικά εκτεθειμένα στο ασετον για πολλή ώρα! Καλό ξέπλυμα και φοράτε πάντα γάντια! Επίσης δεν χρειάζεται να το πετάξετε μετά το ξέβαμα, απλά σουρώστε το με ένα σουρωτήρι για το τσάι και μπορείτε να το ξαναχρησιμοποιήσετε!
Για μεταλλικά ΑΣΕΤΟΝ και τέλος!Αφαιρεί τα πάντα!
ΥΓ Αφήλιε αυτό το μοντελάκι ο νάνος είχε και primer ή όχι;; και σε πόση ώρα διαβρώθη η μπογιά και την αφαίρεσες;;
προσωπικα με το ντετολ ειχα προβλημα, η μπογια ειχε σχηματισει μια γλιτσα αηδια που δεν εφευγε οσο και να ετριβα (1 empire handgunner κατεστρεψε 3 οδοντοβουτσες-ρεσπεκτ) και τα πλαστικα ειχαν μαλακωσει/ξεκωλησει κτλ (οχι παντα αλλα αρκετες φορες)
στα μεταλικα δουλεψε σουπερ παντως.
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 10:44
Παράθεση :
προσωπικα με το ντετολ ειχα προβλημα, η μπογια ειχε σχηματισει μια γλιτσα αηδια που δεν εφευγε οσο και να ετριβα (1 empire handgunner κατεστρεψε 3 οδοντοβουτσες-ρεσπεκτ) και τα πλαστικα ειχαν μαλακωσει/ξεκωλησει κτλ (οχι παντα αλλα αρκετες φορες)
στα μεταλικα δουλεψε σουπερ παντως.
Αυτό γίνεται όταν χρησιμοποιήσεις μαζί και νερό και ντετόλ στη μινιατούρα. Όσο ξεβάφεις, τρίψιμο με οδοντόβουρτσα βουτηγμένη στο ντετόλ, αλλά ΚΑΙ ξέβγαλμα σε ντετολ μέχρι να καθαρίσει τελείως. Ποτέ νερό σε αυτή τη φάση. Εγώ όταν τελειώσω με το στάδιο της οδοντόβουρτσας, βουτάω για τελευταία φορά τη μινιατούρα σε καθαρό ντετόλ για το τελευταίο ξέβγαλμα, μετά σε χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει τα πολλά, και την αφήνω να στεγνώσει τελείως για να της κάνω το τελικό καθάρισμα με σαπουνόνερο.
Tzineris Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 726 Currently Playing : WAR/MER FANTASY HE,WE,BRET,(Βάφω όμως) Registration date : 16/02/2012
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 10:46
Ναι όντως κάνει μια γλίτσα αλλά είναι απο το αστάρι όχι απο το πλαστικό το πλαστικό μένει ανέπαφο, απλώς χρειάζεται ασετον για να το βουρτσίσεις μετα και καλό ξέπλημα. Την οδοντόβουρτσα την καθαρίζεις με ασετον στο τέλος και να θυμάσαι να φοράς γάντια!
tomahawk Spamlord
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 13:43
Σαν τα περιπλέξατε λίγο τα πράγματα εδώ... τέσπα εγώ μόλις πήρα το ντετόλ και αύριο θα τα βάλω για ένα 24ωρο και βλέπουμε τη Τετάρτη θα σας πω αποτελέσματα.
Καθόλου νερό έτσι; το ντετόλ μπορώ να το ξαναχρησιμοποιήσω; Μόνο για πλαστικά ε;
Samanos Arch Spammer
Θέμα: Απ: Step by step - removing paint from plastic! Δευ 27 Μάης 2013, 13:59
Tomahok έγραψε:
Καθόλου νερό έτσι; το ντετόλ μπορώ να το ξαναχρησιμοποιήσω; Μόνο για πλαστικά ε;
καθολου νερο ναι μπορεις να το ξαναχρησημοποιησεις και για μεταλικα ειναι μια χαρα