Greek Wargaming Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

The Forum of Greek Wargamers

ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 08abe9eb-c1f8-4f8a-abdf-72add18a9837_zps28329c39
Πρόσφατα Θέματα
» WTB wargaming and rpg terrain
Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeαπό shadowblade94 Κυρ 01 Οκτ 2023, 17:37

» WTS Big Tau Army 400€
Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeαπό doomsday Κυρ 09 Απρ 2023, 20:50

» Πωλούνται Adeptas sororitas
Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeαπό Manolorza Παρ 07 Απρ 2023, 12:31

» Πωλουνται Grey Knights
Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeαπό powerslave Κυρ 02 Απρ 2023, 19:08

» WTS High elf army
Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeαπό Eyzonas Κυρ 25 Ιουλ 2021, 23:08

Blog Feeds
Νοέμβριος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
ΗμερολόγιοΗμερολόγιο
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. 40k, Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, Chaos, the Chaos device, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, Cityfight, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Darkblade, Dark Eldar, Dark Future, Dawn of War, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, the Fire Warrior logo, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, GW, GWI, the GWI logo, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, the Khorne logo, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, the Nurgle logo, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, the Slaanesh logo, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, the Tzeentch logo, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2007, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.

Τροφη για σκεψη...

Πήγαινε κάτω 
+20
Achaian
sagemonk
kiour_gr
Tzortz
Johneleos
nickkxx
medas
Shieldwolf
iron man
Hunter
Khar Vader
xrisomiga
Laskoulas
aphelion
Samanos
Asarnil the Dragonlord
Nepenthe
lance-a-lot
Flames
galvert
24 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Laskoulas
Arch Spammer
Arch Spammer
Laskoulas

Αριθμός μηνυμάτων : 15580
Τόπος : "The God of War hates those who hesitate."
Registration date : 27/08/2008

Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤρι 11 Σεπ 2012, 16:39

lol!

Εγραψες Razz
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
medas
Spamlord
Spamlord
medas

Αριθμός μηνυμάτων : 1293
Τόπος : Portsmouth, Gunwharf Quays
Currently Playing : -
Registration date : 24/09/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤρι 11 Σεπ 2012, 17:18

Θα μπορούσε επίσης να πει:
Lichtenstein, Vatican (δεν έχει γηγενείς) κλπ, κλπ

Κάθε άκρο είναι το ίδιο κατάπτιστο, το ίδιο χάλια, αλλά στην Ελλάδα έχουμε ένα ειδικά προβλήματα (εμφύλιο, δικτατορία, ΠΑΣΟΚ) τα οποία ακόμη δεν έχουμε ξεπεράσει.

40 χρόνια μετά τη δικτατορία κι ακόμη ισχύει το λεχθέ υπό του Σεφέρη ως απάντηση στον Φλόγα:
"Ελλάς· πυρ! Ελλήνων· πυρ! Χριστιανών· πυρ! Τρεις λέξεις νεκρές!!! Γιατί τις σκοτώσατε";;;
http://it.wikipedia.org/wiki/Manolesso
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 09:15

Μήπως ο φασισμός έχει πολλά πρόσωπα;

http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=222542
aphelion
Arch Spammer
Arch Spammer
aphelion

Αριθμός μηνυμάτων : 7272
Τόπος : Terra
Currently Playing : with your nerves :D
Registration date : 29/08/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 09:40

Αφγανός μαθητής πρώτευσε στις πανελλαδικές εξετάσεις

Διέπρεψε στις πανελλαδικές εξετάσεις ένας νεαρός μαθητής από το Αφγανιστάν διαγωνιζόμενος με όσους φοιτούν στα εσπερινά λύκεια, και κατέκτησε μεταξύ των συνυποψηφίων του την πρώτη θέση στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Πριν από πέντε χρόνια ο Βαχίτ Φασίλ πήρε την απόφαση να εγκαταλείψει τη χώρα του και να ακολουθήσει ολομόναχος τον δύσκολο δρόμο της ξενιτιάς, με μόνο όνειρο να σπουδάσει.

Επέλεξε ως χώρα προορισμού την Ελλάδα και προτίμησε τελικά να ξεκινήσει μια καινούργια ζωή στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν πρωτοήλθα στη Θεσσαλονίκη δεν ήξερα ούτε καν πώς λέγεται το «καλημέρα»», λέει χαρακτηριστικά.

Σήμερα όμως αυτό το νεαρό παιδί από το Αφγανιστάν μιλάει τα ελληνικά σχεδόν σαν να ήταν η μητρική του γλώσσα και, όπως σημειώνουν καθηγητές που έχουν παρακολουθήσει την πορεία του, «άνετα μπορεί να βάλει τα γυαλιά σε πολλά Ελληνόπουλα με την καλλιέργειά του».

Ο Βαχίτ φοίτησε στο Λύκειο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Θεσσαλονίκης, το οποίο λειτουργεί επί της Εθνικής Αμύνης.

«Στο σχολείο εξ ολοκλήρου έμαθα να μιλώ και να γράφω τα ελληνικά. Στο σχολείο έκανα και τους περισσότερους φίλους, οι οποίοι με βοήθησαν με τη γλώσσα, αλλά και γενικότερα με την καθημερινότητά μου σε ένα καινούργιο περιβάλλον», επισημαίνει.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, προτίμησε να εγκατασταθεί στη Θεσσαλονίκη αντί της Αθήνας γιατί εδώ η κοινωνία δεν είναι τόσο απρόσωπη.

«Όπως είναι λογικό και αναμενόμενο, όταν πρωτοήλθα στη Θεσσαλονίκη συνάντησα ορισμένα προβλήματα. Σήμερα όμως έχω κάθε λόγο να αισθάνομαι πολύ τυχερός, γιατί, παρά τις δυσκολίες που συνάντησα στην αρχή, ο κόσμος στη Θεσσαλονίκη με αγκάλιασε και με αγάπησε.

Εδώ έχω κάνει καλούς, στενούς φίλους. Είμαι ευγνώμων, γιατί στο πλευρό μου βρέθηκαν αξιόλογοι άνθρωποι, οι οποίοι με βοήθησαν όχι μόνο ηθικά, αλλά ακόμη και οικονομικά, ώστε να κάνω το όνειρό μου να σπουδάσω πραγματικότητα», σημειώνει ο Βαχίτ Φασίλ.

Με ιδιαίτερη αγάπη μιλάει για τον άνθρωπο που του προσέφερε δουλειά, ώστε να έχει τη δυνατότητα να ολοκληρώσει τις σπουδές του.

«Ο άνθρωπος αυτός είναι τόσο αξιόλογος, που δεν έχει μιλήσει πουθενά για τα ευεργετήματά του. Το προηγούμενο διάστημα μου κάλυψε τα έξοδα ορισμένων φροντιστηριακών μαθημάτων, ενόψει των πανελλαδικών, και τώρα μου προσέφερε εργασία, οπότε πλέον θα σπουδάζω στη Θεσσαλονίκη δουλεύοντας ως αποθηκάριος», τονίζει.

Στόχος του Βαχίτ είναι, μόλις ολοκληρώσει τις σπουδές του στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, να επιστρέψει στη χώρα του.

«Θέλω να γυρίσω πίσω, για να βοηθήσω τη χώρα μου. Θέλω να μεταφέρω τις γνώσεις που θα έχω λάβει στο πανεπιστήμιο, θέλω να καταλάβει ο κόσμος την αξία που έχουν τα γράμματα για την ανάπτυξη μιας κοινωνίας.

Μπορεί να ακούγεται ουτοπικό, αλλά θέλω, αν αυτό σταθεί δυνατό, να βάλω κι εγώ ένα μικρό λιθαράκι ώστε να ξεριζωθούν από τη χώρα μου τα μίση και οι εμφύλιοι», υπογραμμίζει ο ίδιος.

Διακριτικά στο πλευρό του Βαχίτ βρέθηκε η δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης Θεοδώρα Λειψιστινού, η οποία είναι φιλόλογος στο επάγγελμα και εξαιρετικά ευαίσθητη σε τέτοιας φύσης θέματα, αφού πολλές φορές στο παρελθόν ηγήθηκε προσπαθειών για την παροχή βοήθειας σε παιδιά που πλήττονταν από τον πόλεμο.

Η ίδια περιγράφει τον Βαχίτ ως έναν γλυκό όσο και δυναμικό νέο, με ήθος, ευγένεια και τεράστια δίψα για μάθηση.

Ρεπορτάζ της Βαρβάρας Ζούκα

ΠΗΓΗ: Μακεδονία
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 09:42

Συγχαρητήρια στο παλικάρι! Είναι one in a million!
Laskoulas
Arch Spammer
Arch Spammer
Laskoulas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 09:45

Απειρο χειροκροτημα , κατω απο τις πιο δυσκολες συνθηκες ...
αυτα να τα βλεπουνε τα καλομαθημενα ελληνακια που ολη μερα counter srike , τσιγαρακι και βολτες με μηχανακια , οκ να τα εχουνε και αυτα αλλα ρε φιλε χωρις μορφωση και προβατο σε κανουνε και θα πεινας.
Μπραβο και παλι στο παλικαρι και εννοειτε πρεπει να βοηθηθει γιατι το αξιζει 100%
aphelion
Arch Spammer
Arch Spammer
aphelion

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 09:55

Ναι οκ μπράβο του....ξέρουμε άμα είναι κι αυτός λαθρομετανάστης?
Αν όντως είναι, του λέμε και πάλι μπράβο?
Laskoulas
Arch Spammer
Arch Spammer
Laskoulas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 10:05

Νομιζω οτι αμα ητανε λαθρομεταναστης δε θα γραφοτανε σε σχολειο,γιατι χρειαζονται καποια χαρτια, μονιμης κατοικιας , πιστοποιητικο απο δημο κτλ.

απο την αλλη ομως ακομα και αν ειναι λαθρομεταναστης παλι μπραβο θα του πεις
τι εννοιεις ρε αφελιον οτι δεν ειναι ανθρωπος η δεν εχει δικαιωματα ψυχη και δεν ειναι ισος σας εμας ? λολ δηλαδη
προσωπικα δηλαδη , δεν εχω καποιο μισος για ξενους -.- και σα δημητρης οσο με νοιαζει η ασφαλεια μου της οικογενειας μου και των λοιπων γηγενων , το ιδιο με νοιαζει η ασφαλεια του νομιμου μεταναστη και του παρανομου που πρεπει ομως να αντιμετωπιστει απο το νομικο συστημα αναλογα με τη παρανομια που εκανε .Παντα ομως οτι και αν ειναι πρεπει να αντιμετωπιστει με σεβασμο της ανθρωπινης υπαρξης του, στη θεση του θα μπορουσα να ειμαι εγω εσυ ο α ο β σε λιγα χρονια...
Ειναι κατι που δε καταλαβαινετε οπως το εγραψα ?
Δε πιανω το υφος του ποστ , σε πληροφορω ομως οτι δεν εχω παροπιδες και αντιθετα εχω πολυ ανοιχτο μυαλο.
αντιθετα παροπιδες εχουνε τα 2 ακρα.
Τα χρυσα αυγα και τα φανατικα αριστερα κολοκυθια (γιατι για λιγους @@ δε μπορεις παλι να καταδικασεις ολοκληρη την αριστερα)...
Νομιζω ειμαι σαφης.
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 10:08

Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι lol!
Laskoulas
Arch Spammer
Arch Spammer
Laskoulas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 10:10

Corum έγραψε:
Δεν υπάρχουν λαθρομετανάστες στην Ελλάδα, ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ είναι lol!

Ετσι γλυκεια μου , ρωτηστε και τον Ακη Razz
lol!
medas
Spamlord
Spamlord
medas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 10:12

Τέτοιους λαθρομετανάστες θέλουμε, μακάρι τέτοιοι άνθρωποι να κάθονταν στην Ελλάδα και να μας μπόλιαζαν.

Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουμε πολλούς σαν τον άνθρωπο που του προσέφερε δουλειά. Κι αυτός είναι ήρωας. Το μεγάλο πρόβλημα όμως σήμερα είναι ότι κανείς δεν μπορεί να προσφέρει δουλειά στην Ελλάδα ούτε σε γηγενείς πόσο μάλλον σε αλλοδαπούς.
aphelion
Arch Spammer
Arch Spammer
aphelion

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 10:30

Αυτο που ήθελα να πω είναι πως το παιδί αυτό είχε μια ευκαιρία. Τον βοήθησαν Έλληνες. Τον ΕΜΠΙΣΤΕΥΘΗΚΑΝ και ετσι είχε μια ευκαιρία να ανθίσει σε κατι καλό.
Αν έναν μετανάστη τον βλέπουμε σαν παράσιτο εξαρχής και δεν του δίνουμε μια ευκαιρία, τότε είναι λογικό να βγεί στην παρανομία για να ζήσει...'οπως θα κάναμε κι εμεις σε άλλη χώρα άμα δεν είχαμε στον ήλιο μοίρα.
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 10:35

εμείς δεν πήγαμε όμως λαθρομετανάστες ούτε στη γερμανία ούτε στην αυστραλία, πήγαμε μετανάστες και μας κοιτάζανε στα δόντια για να μας δεχτούν (αλήθεια μας τσεκάρανε για σάπια δόντια!)

αυτή είναι η διαφορά των ελλήνων μεταναστών με τους αφγανούς λαθρομετανάστες, εμάς μας ζητήσανε δεν πήγαμε λαθραία με το έτσι θέλω να κατσικωθούμε στους ντόπιους και να τους ρημάξουμε (άσε που σε σοβαρή χώρα δεν θα μπαίνανε ποτέ 4 εκατομμύρια λαθρο...)
medas
Spamlord
Spamlord
medas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:04

Ξέρεις Aphelion, η ευκαιρία που λες είναι λίγο αμφίδρομη από τη μία και βέβαια είναι θέμα συνθηκών από την άλλη. Αν ένας άνθρωπος είναι πρόθημος να εργαστεί και δεν είναι μίζερος και γκρινιάρης θα του δοθεί η ευκαιρία, θα του δοθεί γιατί ο καθένας επιθυμεί το συμφέρον του, αν πει κάποιος ένα καλό λόγο για σένα. Το παλικάρι ενσωματώθηκε, έμαθε τη γλώσσα, έκανε φίλους δεν ήταν τυχαίος και από ότι φαίνεται ήταν ιδιαίτερα έξυπνος.

Γνωρίζοντας τουλάχιστον πέντε περιπτώσεις ανθρώπων που εμπιστεύτικαν (ή και εκμεταλλεύθηκαν αν θέλεις) αλλοδαπούς για να τους κάνουν δουλειές και αυτοί τους έκλεψαν ή και βιοπράγησαν εναντίον τους - πως είναι δυνατόν να εμπιστευτούν ξανά;

Άμα δεν έχεις ειδικά προσόντα αυτή τη στιγμή στο εξωτερικό δεν σε δέχονται, στον κλάδο μου η πλειοψηφία είμαστε πλέον μετανάστες και δεν μας πέρνουν από λύπηση, μας δίνουν την ευκαιρία γιατί έχουμε τις ειδικές γνώσεις, σχεδόν δεν λέμε 'όχι' σε τίποτα που οι ντόπιοι λένε δεν γίνεται και είμαστε και φτηνότεροι.
Khar Vader
Arch Spammer
Arch Spammer
Khar Vader

Αριθμός μηνυμάτων : 10443
Currently Playing : DICE :P
Registration date : 28/08/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:23

Corum έγραψε:
εμείς δεν πήγαμε όμως λαθρομετανάστες ούτε στη γερμανία ούτε στην αυστραλία, πήγαμε μετανάστες και μας κοιτάζανε στα δόντια για να μας δεχτούν (αλήθεια μας τσεκάρανε για σάπια δόντια!)

αυτή είναι η διαφορά των ελλήνων μεταναστών με τους αφγανούς λαθρομετανάστες, εμάς μας ζητήσανε δεν πήγαμε λαθραία με το έτσι θέλω να κατσικωθούμε στους ντόπιους και να τους ρημάξουμε (άσε που σε σοβαρή χώρα δεν θα μπαίνανε ποτέ 4 εκατομμύρια λαθρο...)

Εδώ τα λέει τελείως διαφορετικά Razz :
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=248643

Καλό είναι να γκουγκλάρουμε πρώτα πριν γράψουμε κάτι για το οποίο δεν είμαστε σίγουροι.

Πάρτε κι ένα χαρακτηριστικότατο απόσπασμα:

Παράθεση :
Στα λεξικά ο όρος «λαθρομετανάστης» καταγράφεται από τη δεκαετία του 1990 (βλ. σχετικά http://sarantakos.wordpress.com). Αλλά η λέξη εμφανίζεται από τις αρχές του 20ού αιώνα και αναφέρεται αποκλειστικά σε έλληνες μετανάστες. Ο νεολογισμός προέκυψε ίσως από τον όρο «λαθρεπιβάτης», γιατί οι Ελληνες που έφευγαν για τις ΗΠΑ χωρίς επίσημα χαρτιά συχνά δεν είχαν και εισιτήρια.

Κι ένα 2ο για όσους βαριούνται να διαβάσουν πολλά:

Παράθεση :
Τον όρο «λαθρομετανάστης» για τους Ελληνες χρησιμοποιεί και σε άρθρο του γραμμένο ειδικά για το «Ελεύθερον Βήμα» ο υπουργός Εργασίας των ΗΠΑ, Τζέιμς Ντέιβις (25/2/1928): «Αργά ή γρήγορα, εφόσον δεν υπάρχει νόμιμος περιορισμός διά τον εκτοπισμόν των λαθρομεταναστών, πιστεύω ότι κάθε λαθραίως εισελθών ξένος θα ευρεθή υποψήφιος προς εκτοπισμόν. Διά να σταματήση εντελώς η λαθραία είσοδος θ' απαιτηθούν αυστηρότεροι νόμοι και μεγαλυτέρα οργάνωσις των οικείων υπηρεσιών».

silent
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:27

Έγραψα πουθενά για αμερική στο ποστ μου ή απλά ήθελες να πεταχτείς να πεις την εξυπνάδα σου?

http://www.pame.gr/diafora/kosmos/germania-ellines-metanastes.html#.UFBG0WLRo5s

Με την υπογραφή της σύμβασης άνοιξαν στην Αθήνα (επί της οδού Βίκτωρος Ουγκώ) και στη Θεσσαλονίκη (επί της οδού Δωδεκανήσου) οι εν Ελλάδι Γερμανικές Επιτροπές, που ενέκριναν την πρόσληψη των Ελλήνων εργατών, εξετάζοντας εξονυχιστικά την καταλληλότητά τους, από άποψη υγείας και ειδικών γνώσεων, ενώ οργάνωναν και το ταξίδι τους. Η τακτική προσέλκυσης την εποχή εκείνη θύμιζε «σύγχρονο σκλαβοπάζαρο», όπως έχει παραδεχτεί και ένας πρώην διευθυντής της Γερμανικής Επιτροπής στην Αθήνας.

Ο Χανς Γιόργκ Έκχαρντ, που εργάστηκε στο Γραφείο Θεσσαλονίκης από το 1965 έως το 1967, μας εξιστορεί, πως οι ιατρικές εξετάσεις ήταν πολύ αυστηρές: μετρήσεις μυών, ακτινογραφίες θώρακος, οδοντιατρικές εξετάσεις κ.ά.

«Έπρεπε να επιλέξουμε καλό ανθρώπινο υλικό, αυτή ήταν η εντολή. Από Γερμανία μας λέγανε 'στείλτε μας τόσα τεμάχια', και αυτό πιστέψτε με, με πονούσε πολύ, καθώς αντίκριζα καθημερινά νέους ανθρώπους να ψάχνουν για ελπίδα, ένα καλύτερο αύριο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, από τη Στουτγκάρδη, ο 67χρονος σήμερα Χανς Γιόργκ Έκχαρντ.

Και συνεχίζει: «Οι εργοδότες ήθελαν να προσλάβουν μόνο νέους, υγιείς ανθρώπους, με γερά χέρια και πόδια, για να εργαστούν στη βιομηχανία. Η Ελλάδα ήταν και η πρώτη χώρα που έστειλε στη Γερμανία γυναίκες χωρίς τους συζύγους. Μπορείτε να φανταστείτε το δράμα αυτών των γυναικών, που πήγαιναν σε έναν ξένο τόπο, αφήνοντας συζύγους, παιδιά, χωρίς να ξέρουν ούτε μία λέξη γερμανική. Οι γυναίκες προτιμούνταν από τις φάμπρικές της κλωστοϋφαντουργίας, αλλά και στη βιομηχανία ηλεκτρικών ειδών, καθώς τα χέρια τους ήταν πιο λεπτά και επιδέξια, απ΄ αυτά των ανδρών. Ποτέ δεν θα ξεχάσω τις εικόνες στο σταθμό του τρένου, στη Θεσσαλονίκη, με τους άνδρες να αποχαιρετούν με δάκρυα στα μάτια τις συζύγους τους, κρατώντας μωρά παιδιά στην αγκαλιά τους. Και εκείνες, με απόγνωση, να προσπαθούν να τούς δώσουν κουράγιο».
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:31

Γιατί, στην Αμερική δεν τους ελέγχανε στο Ellis Island τη Νέα Υόρκη, και όσοι ιατρικά δεν κρίνονταν ικανοί τους έστελναν πίσω;
Khar Vader
Arch Spammer
Arch Spammer
Khar Vader

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:37

Corum έγραψε:

Corum έγραψε:
Έγραψα πουθενά για αμερική στο ποστ μου ή απλά ήθελες να πεταχτείς να πεις την εξυπνάδα σου?

Κι οι αφγανοί μόνο στην ελλάδα μπήκαν λαθρομετανάστες. Στην γερμανία και στην αυστραλία μπήκαν με έλεγχο και ιατρικές εξετάσεις νόμιμα.

Εμείς διαλέξαμε την Αμερική να πάμε λαθραία με το έτσι θέλω να κατσικωθούμε στους ντόπιους και να τους ρημάξουμε.

Σε τι λοιπόν διαφοροποιείται ο Έλληνας του1920 από τον Αφγανό του 2010 ως προς την λαθρομετανάστευση; Ως προς την χώρα που επέλεξε;

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Khar Demo στις Τετ 12 Σεπ 2012, 11:48, 1 φορά
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:39

Ρεαλιστικά, θα δικαιολογήσουμε τις μυριάδες λαθρομεταναστών σε μια μικρή χώρα όπως εμείς, με τον μικρό αριθμό ελλήνων που ενδεχομένως πήγαν λαθραία στην αχανή Αμερική; Πόσους ακόμα μπορεί να θρέψει η μικρή Ελλάδα, αφού αυτά που έχουμε σε λίγο δε θα φτάνουν για εμάς;
aphelion
Arch Spammer
Arch Spammer
aphelion

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:42

Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 576013_324483184311438_177234248_n
Khar Vader
Arch Spammer
Arch Spammer
Khar Vader

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:43

Από την οπτική του κράτους υποδοχής το λες;
Ο Κόρουμ γράφει από την οπτική του κράτους προέλευσης και προσδίδει ποιοτικά χαρακτηριστικά στην μετανάστευση των Ελλήνων, που έρχονται σε αντίθεση με την ιστορική πραγματικότητα.
Αλλά και πάλι είναι θέμα ποσότητας; Λίγοι λαρθαίοι = καλοί λαθραίοι; Πολλοι = κακοί;
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:47

Μπορούν να αφομοιωθούν εκατομμύρια λαθρομεταναστών σε μια μικρή χώρα; Αν ήταν 1000 άτομα μόνο πχ. δε θα είχε κανείς αντίρρηση, άλλωστε πραγματικά οι Ελληνες ήταν πολύ ανεκτικοί όλα αυτά τα χρόνια. Σε λίγα χρόνια οι λαθραίοι θα φτάσουν ενδεχομένως 3 μύρια σε μια χώρα 9 μυρίων το πολύ. Το 1/4 θα είναι λαθραίοι και θα αυξάνονται. Πως θα συντηρηθούν αυτοί, αφού δουλειές δεν υπάρχουν πλέον ούτε στα χωράφια με τη φτώχεια που δέρνει τον κόσμο;
Khar Vader
Arch Spammer
Arch Spammer
Khar Vader

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:53

Φυσικά και δεν γίνεται.

Αυτό όμως δεν δικαιολογεί ιδεολογήματα που καμία βάση δεν έχουν, ιστορική ή άλλη, όπως το ότι οι έλληνες υπήρξαν "ποιοτικοί" μετανάστες. Ιδίως όταν τα ιδεολογήματα αυτά αποτελούν το υπόβαθρο στο οποίο καλλιεργείται το φυλετικό μίσος και η εγκληματική δραστηριότητα που το συνοδεύει.

Απάντηση δίνει μόνο ο νόμος του Κράτους Δικαίου, από την αξία του οποίου δεν πρέπει να παραιτηθούμε ακόμη κι όταν η εξουσία δεν τον εφαρμόζει.

Έχει επεξεργασθεί από τον/την Khar Demo στις Τετ 12 Σεπ 2012, 12:00, 1 φορά
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 11:57

Όταν η εξουσία δεν εφαρμόζει τους κανόνες, πάει να πει ότι είναι άχρηστη ή διεφθαρμένη. Σε μια τέτοια εξουσία οφείλουμε να αντισταθούμε και να την πολεμήσουμε με θεμιτά και αθέμιτα μέσα. Δεν είμαστε δα και πρόβατα να περιμένουμε στωικά το πασχαλινό τραπέζι.
Επισκέπτ
Επισκέπτης

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τροφη για σκεψη...   Τροφη για σκεψη... - Σελίδα 34 I_icon_minitimeΤετ 12 Σεπ 2012, 12:02

Το ότι κάποιοι Έλληνες πήγαν λαθραία στην Αμερική δεν αναιρεί το γεγονός ότι από τον Β'ΠΠ και μετά οι Έλληνες μετανάστες στη συντριπτική τους πλειοψηφία πήγαν νόμιμα στις χώρες υποδοχής, Γερμανία, Βέλγιο κλπ. και δεν μπαίνανε μπουλούκια σε ξέφραγα αμπέλια.
Κάποτε ο Μανωλάς παραδέχτηκε ότι πέναλτι που του σφύριξαν δεν ήταν πέναλτι, αυτό βάζει την ΑΕΚ στην ίδια μοίρα με τους αιώνιους που λυμαίνονται το χώρο του ελλ. ποδοσφαίρου χρόνια;

Τροφη για σκεψη...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 34 από 40Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1 ... 18 ... 33, 34, 35 ... 40  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Greek Wargaming Forum :: Off Topic :: Off Topic Συζητήσεις-
Μετάβαση σε: