Αριθμός μηνυμάτων : 2166 Ηλικία : 31 Τόπος : (Sydney) Currently Playing : WFB-Mordheim Registration date : 11/04/2010
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Κυρ 05 Μάης 2013, 19:48
Blood Guzzler έγραψε:
και ΓΑΜΩ τις φασεις ο Πασχας, ετσι;
ναι για μενα ειναι (αν και τα 2 τελευταια χρονια το εχω χασει δυστηχως) αν και δεν ειναι οπως το περιγραφεις.
Παράθεση :
τελικα νιωθουμε και περιφανοι σαν λαος που ειμαστε Χριστιανοι και μπορουμε να μαζευτουμε και να γιορτασουμε την ανασταση ενος ανθρωπου που μιλησε μονο για αγαπη, αλτρουϊσμο και αλληλοκατανοηση, τρωγοντας σαν βισωνες ενα ζωο μαγειρεμενο με τον πιο πρωτογονο τροπο
μαν δεν ξερω αν εχεις προβλημα με τη συγκεκριμενη θρησκεια αλλα δεν σε αναγκασε κανεις να εισαι χριστιανος η μελος οπιαδηποτε θρησκειας κανω λαθος? και το αρνι ειναι μονο ενα κομματι της ''γιορτης'', γτ νομιζεις ερχεται πρωτα η νηστεια? προσωπικα δεν βλεπω το σουβλισμα σαν πρωτογονο τροπο, δλδ αν δεις καποιον να τρωει ενα κατσικι ωμο χωρις να το εχει γδαρει πως θα το πεις??
Blood Guzzler Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2472 Ηλικία : 32 Τόπος : Κορυδαλλός Currently Playing : Tyranids, Blood Angels, Necrons, Orks, Chaos SM Registration date : 08/02/2009
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Κυρ 05 Μάης 2013, 20:23
Ποια νηστεια; Ειναι ζητημα αν στους 100 νηστευει ο ενας.... οι πιο πολυ κατι κανουν στη Μεγαλη βδομαδα, αλλα και παλι, νηστεια, με τη πραγματικη εννοια της λεξης δεν κανει σχεδον κανενας. Δεν ειναι το να μη φας τυρι και κρεας....εχει να κανει με τη πνευματικη καθαρση.
Εγω εχω προβλημα με καθε θρησκεια, και με την εννοια της πιστης γενικοτερα...αλλα δεν ειναι της παρουσης αυτο. Το θεμα ειναι, οτι ακομη και με τη δικη μου θρησκευτικη ταυτοτητα, δεν μπορω παρα να ανατριχιαζω, βλεποντας τη καταντια του ελληνικου λαου, που γινεται ακομα πιο φανερη κατι τετοιες μερες.
Οσο για το σουβλισμα, η δικη μου αντιληψη ειναι πως δεν ειναι και το πιο πολυτισμενο πραγμα, αλλα αυτο που με προσβαλλει ειναι να η συνδεση της νηστειας με το λουκουλειο γευμα που ερχεται μετα....σαν συμπεριφορα δεν νομιζω οτι συναυδει με τη κουλτουρα του αιωνα που διανυουμε
xrisomiga Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3097 Registration date : 19/03/2011
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Κυρ 05 Μάης 2013, 20:46
gt περιπλέκεται τα θέματα ρε @@res?
h καταντια του ελληνικού λαου είναι να παίρνει δωράκια στο πάσχα? LOL dld , καλύτερα που υπάρχει και το πάσχα για να τονωθεί η οικονομία
ρε ποιος το χέζει άμα είναι πολιτισμένο το σούβλισμα ? μα είστε mlks ? δεν μπορώ να σας καταλάβω , dld το να βάζουμε μια μπριζόλα στο τηγάνι είναι πολιτισμένο gt υπάρχει τηγάνι ? LOLLLL
το σουβλιμα δεν έχει σκοπό να φάνei πολιτισμένο , απλά είναι η γλυκα του να trws κάτι "φτιασμενο" έτσι , γύρο γύρο στην φωτιά . καbλα
αν και ούτε εγώ πιστεύω σε θεούς κτλ κτλ το πάσχα μου αρέσει, όπως είπα είναι το μαζεύεται η οικογένεια , και προφανώς δεν έχω καμια εξουσία πάνω στο τι πιστεύει ο άλλος.
η ελευθερια του ενός τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερια του αλλου
Έχει επεξεργασθεί από τον/την xrisomiga στις Κυρ 05 Μάης 2013, 21:25, 1 φορά
Samanos Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2166 Ηλικία : 31 Τόπος : (Sydney) Currently Playing : WFB-Mordheim Registration date : 11/04/2010
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Κυρ 05 Μάης 2013, 20:59
Blood Guzzler έγραψε:
1)Ποια νηστεια; Ειναι ζητημα αν στους 100 νηστευει ο ενας.... οι πιο πολυ κατι κανουν στη Μεγαλη βδομαδα, αλλα και παλι, νηστεια, με τη πραγματικη εννοια της λεξης δεν κανει σχεδον κανενας. Δεν ειναι το να μη φας τυρι και κρεας....εχει να κανει με τη πνευματικη καθαρση.
2)Εγω εχω προβλημα με καθε θρησκεια, και με την εννοια της πιστης γενικοτερα...αλλα δεν ειναι της παρουσης αυτο. Το θεμα ειναι, οτι ακομη και με τη δικη μου θρησκευτικη ταυτοτητα, δεν μπορω παρα να ανατριχιαζω, βλεποντας τη καταντια του ελληνικου λαου, που γινεται ακομα πιο φανερη κατι τετοιες μερες.
3)Οσο για το σουβλισμα, η δικη μου αντιληψη ειναι πως δεν ειναι και το πιο πολυτισμενο πραγμα, αλλα αυτο που με προσβαλλει ειναι να η συνδεση της νηστειας με το λουκουλειο γευμα που ερχεται μετα....σαν συμπεριφορα δεν νομιζω οτι συναυδει με τη κουλτουρα του αιωνα που διανυουμε
στο πρωτο εχεις 100% δικιο, απλα λεω οτι στη θεωρια η νηστεια ειναι κομματι του εθιμου και προηγειτε του αρνιου. οσον αφορα το δευτερο νομιζω αυτη η χωρα ηταν γα@#$νη ηδη δεν ηρθαν οι χριστιανοι και οι εκκλησιες εκει που ολα ηταν σουπερ και διαλυσαν τα παντα. ετσι κι αλλιως νομιζω οτι υπαρχουν πολυ μεγαλυτερα προβληματα που απαιτουν τη προσοχη μας περα απο τα θρησκευτικα εθιμα. για το τρια... τετοια εθιμα ειναι πολυ πιο παλια απο την σημερινη εποχη και ακολουθουν περισσοτερο την τοτε κουλτουρα και οχι αυτη εδω. δεν καταλαβαινω τι ρολο εχει να παιξει η κουλτουρα σε μια θρησκεια. το πρωτο ειναι κατι που περιοριζετε σε ενα κρατος η ενα εθνος, το δευτερο αγονει τετοιους φραγμους και εξαπλωνετε παντου. ειναι καθαρα ασχετα concepts. το μονο που γινεται μερικες φορες ειναι καποιοι λαοι να προσαρμοσουν καποια κομματια της θρησκειας συμφωνα με τα δικα τους εθιμα αλλα ως εκει. μετα αρχιζουμε και μιλαμε για σεκτες και λοιπα. περισσοτερο επηρεαζει η θρησκεια το κοπαδι παρα το κοπαδι επηρεαζει τη θρησκεια αν με πιανεις.
Αριθμός μηνυμάτων : 2472 Ηλικία : 32 Τόπος : Κορυδαλλός Currently Playing : Tyranids, Blood Angels, Necrons, Orks, Chaos SM Registration date : 08/02/2009
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Κυρ 05 Μάης 2013, 21:12
Κοιτα, η κουλτουρα εξαρταται απο το πολιτισμικο επιπεδο του εκαστοτε λαου και της εκαστοτε εποχης. Κοινως, οταν ο πολιτισμος ακμαζει, η κουλτουρα ειναι εξευγενισμενη.
Η θρησκεια, ειναι σαφως πιο συντηρητικη, απο τη φυση της. Εφοσον ο πιστος καλειται να αντλησει νοηματα και ιδεες απο ενα μεσαιωνικο βιβλιο, σαφως θα υπαρχουν διαφορες, παρ οτι οι ιδεες εχουν διαχρονικο χαρακτηρα. Επισης, να θυμησω οτι απο τη Βιβλο κραταμε οσα μας αρεσουν, και καποια κομματια εχουν φαει λογοκρισια.
Απο κει και περα, λες οτι το εθιμο, εφοσον προερχεται απο το παρελθον, ειναι διαφορετικο απο τη κουλτουρα ( προφανως δεν εντασσεται σε αυτην )κτλ κτλ....διαφωνω μαζι σου.
Καποια παλαιοτερα εθιμα συμπεριλαμβαναν ανθρωποθυσιες και αλλα τετοια πιπερατα....γενικα τα πραγματα ηταν βιαια στο παρελθον. Ομως σημερα δεν ακολουθουνται, γιατι εχει αλλαξει η κουλτουρα... η οποια σαν εννοια ειναι ευρυτερη της θρησκειας. Συνεπως το εθιμο εντασσεται μεσα στη κουλτουρα, και μαλιστα προσπαθει να επιβιωσει σε αυτη.
Οσο για το σουβλισμα, το ξαναλεω οτι με ενοχλει και απο αισθητικης πλευρας, και γιατι δεν εχει ουσιαστικο υποβαθρο ουτε θρησκευτικο ουτε πολιτισμικο. Ειναι περισσοτερο μια αναχρονιστικη συνηθεια.
Και κατι ακομα...λεμε οτι της γιορτες μαζευεται η οικογενεια κτλ κτλ....προσωπικα δεν με συγκινει καθολου αυτο. Γιατι οταν καποιον τον βλεπεις 2 φορες τον χρονο, μεσα στα τυπικα πλαισια, του να φαμε σε ενα τραπεζι, τοτε δεν ειναι ακριβως οικογενεια... ειναι απλα συγγενης.
Η οικογενεια ειναι ανθρωποι με τους οποιους αλληλεπιδρας σε τακτικη βαση, και το να τρεχουνε δακρυα στα μαγουλα επειδη τις γιορτες ερχομαστε πιο κοντα, με βρισκει παγερα αδιαφορο....αν χρειαζεσαι μια δικαιολογια ή ενα ιδιαιτερο κλιμα για να δεις καποιους ανθρωπους ,τοτε προφανως δεν τους θεωρες σημαντικους και δεν εχουν καμια υποσταση στη ζωη σου...ειναι σαν την μερα της μητερας και αλλες τετοιες δυτικες παπαριες, οπου ολα τα υπαλληλακια αγοραζουν 20 ευρω μπουκετα και νομιζουν οτι κανουν μια υπερβαση..
Laskoulas Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 15580 Ηλικία : 47 Τόπος : "The God of War hates those who hesitate." Registration date : 27/08/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Κυρ 05 Μάης 2013, 21:22
Μλκς μερες που ειναι , σας παρακαλω , εχω δακρυσει απο τα γελια το τι @@ διαβαζω σχετικα με το τι θεωρειτε "εκλεπτυσμενο" και το πως "εκλεπτυσμενα" θα φας ενα μπροκολο και το πως θα ικανοποιησης το πρωταρχικο σου γενετησιο ενστικτο δηλαδη αμα φαω το μηλο δαγκωνοντας το δε θα ειμαι "εκλεπτυσμενος " απο οτι αν το καθαριζα με το μαχαιρακι μου και πηρουνι οπως κανουνε στις στρατιωτικες σχολες πχ η αν πιασει η Σαρλιζ θερον ενα κοματι μπουτι κοτοπουλο θα ειναι ζωω και μη "εκλεπτυσμενη" σε σχεση με εναν που το καθαριζει ? η αμα φαω το κοντοσουβλι τη Κυριακη του Πασχα η το σουτζουκι αντι για μια καθημερινη κανει την συμπεριφορα μου ασχημη και δε θα συναβει με την κουλτουρα του αιωνα που διανυουμε ? Χαχα ελεος ρε παιδια... εγω λεω να χωρισουμε τους ανθρωπους οχι με το πως τρωνε και πια μερα τρωνε (πχ κυριακη του Πασχα) (δεν αντεχω ΓΕΛΑΩ ΑΚΟΜΑ) σε "εκλεπτυσμενους " και μη "εκλεπτυσμενους" αλλα με αλλο κριτηριο οσοι ειναι αδυνατοι και ομορφοι να θεωρουνται εκλεπτυσμενοι , και οσοι ειναι χοντροι και ασχημοι μη εκλεπτυσμενοι γιατι δε συναβουνε με την κουλτουρα στο θεμα ομορφιας στον αιωνα που διανυουμε Παιξτε κανα ΛΟΛ η κανα 40κ και το κυριοτερο βγειτε καμια βολτα
Υ/Γ Μη το πατε μετα το θεμα , οτι λεγαμε για τη θρησκεια γιατι απο αυτα που γραφετε ειναι φανερη μια ημιμαθια και φυσικα ουτε εγω ειμαι δεσμιος της θρησκειας και μπορει να συμφωνω μαζι σας εως ενα σημειο αλλα τουλαχιστων , με το συμπαθειο και το λεω επειδη σας αγαπαω ,δε γραφω μπουρδες για να δικαιολογησω κατι που δεν εχει λογικη.
Samanos Arch Spammer
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Κυρ 05 Μάης 2013, 21:33
Blood Guzzler έγραψε:
1)Κοιτα, η κουλτουρα εξαρταται απο το πολιτισμικο επιπεδο του εκαστοτε λαου και της εκαστοτε εποχης. Κοινως, οταν ο πολιτισμος ακμαζει, η κουλτουρα ειναι εξευγενισμενη.
2)Καποια παλαιοτερα εθιμα συμπεριλαμβαναν ανθρωποθυσιες και αλλα τετοια πιπερατα....γενικα τα πραγματα ηταν βιαια στο παρελθον. Ομως σημερα δεν ακολουθουνται, γιατι εχει αλλαξει η κουλτουρα... η οποια σαν εννοια ειναι ευρυτερη της θρησκειας. Συνεπως το εθιμο εντασσεται μεσα στη κουλτουρα, και μαλιστα προσπαθει να επιβιωσει σε αυτη.
3)Οσο για το σουβλισμα, το ξαναλεω οτι με ενοχλει και απο αισθητικης πλευρας, και γιατι δεν εχει ουσιαστικο υποβαθρο ουτε θρησκευτικο ουτε πολιτισμικο. Ειναι περισσοτερο μια αναχρονιστικη συνηθεια.
4)Η οικογενεια ειναι ανθρωποι με τους οποιους αλληλεπιδρας σε τακτικη βαση, και το να τρεχουνε δακρυα στα μαγουλα επειδη τις γιορτες ερχομαστε πιο κοντα, με βρισκει παγερα αδιαφορο....αν χρειαζεσαι μια δικαιολογια ή ενα ιδιαιτερο κλιμα για να δεις καποιους ανθρωπους ,τοτε προφανως δεν τους θεωρες σημαντικους και δεν εχουν καμια υποσταση στη ζωη σου...ειναι σαν την μερα της μητερας και αλλες τετοιες δυτικες παπαριες, οπου ολα τα υπαλληλακια αγοραζουν 20 ευρω μπουκετα και νομιζουν οτι κανουν μια υπερβαση..
1) η εξελιξη και ο πολιτισμος ειναι 2 διαφορετικα πραγματα. στην πραγματικοτητα ο ανθρωπος ειναι ιδιος οπως και πριν. δλδ ζωο. το μονο που εχει αλλαξει ειναι τα ρουχα που φοραει και τα εργαλια που ζρησιμοποιει. το μυαλο εχει παραμενει ιδιο. πχ το 1700-1800 οταν ο ''πολιτισμος'' ακμαζε ειδαμε ποσο γαματη ηταν η κουλτουρα. το μονο που υπηρχε ηταν ενα ματσο απο ηδονιστες που ψαχνανε (ηλιθιοδως) να δωσουν νοημα στην ακομα πιο ηλιθια ζωη τους. και τωρα τα ιδια ειναι.
2) τετοια εθιμα σταματησαν επειδη ο ανθρωπος απεκτησε ξαφνικα ''ευαισθησιες'' (μη χεσω) λογω αλλαγης στη κουλτουρα, εχεις ενα δικιο εδω. ομως σου ξαναλεω η κουλτουρα ειναι δεσμευμενη σε ενα κρατος η εθνος (δες αμερικα με ιρακ πχ). η θρησκεια δεν εχει κατι τετοιο. ποσες χωρες στο κοσμο ειναι μουσουλμανικες η καθολικες (πχ)?? πολλες. ποσες χωρες ακολουθουν τη κουλτουρα των ινδιανων? μια (μην σου πω και καμια)
3) αν δεν σου αρεσει τοτε καλα κανεις. προσωπικα δεν ψαχνω το καθε τι που κανω στη ζωη μου να εχει νοημα η αν ταιριαζει στην εκαστοτε κουλτουρα, χεστηκα αν ταιριαζει η οχι. αν μου αρεσει θα το κανω αν οχι τοτε δεν. τι σημασια εχει αν ειναι παλιο η οχι, στη μοδα η απαρχαιομενο?
4) εχεις δικιο εδω αλλα και εγω και ο μυγας μιλαμε για το ιδιο πραγμα εδω. για μας ειναι ευκαιρια να μαζευτουμε αλλη μια φορα με ανθρωπους που σημαινουν πολλα για μας και τους βλεπουμε αρκετα συχνα θα ελεγα (ξαδερφια, γιαγιαδες, παππουδες κτλ) αντι για ελαχιστες φορες το χρονο οπως κανουν αλλοι, δεν με νοιαζει να δω την θειτσα της γιαγιας του ξαδερφου του πατερα μου καταλαβαινεις τι θελω να πω? για το υπολοιπο σοι ναι ειμαι και εγω παγερα αδιαφορος.
Laskoulas Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 15580 Ηλικία : 47 Τόπος : "The God of War hates those who hesitate." Registration date : 27/08/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Κυρ 05 Μάης 2013, 22:01
αυτο το ειδατε ? αμηχανια ?
Achaian Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1824 Registration date : 12/09/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 02:05
Σεβασμός στις Σχολές! Δεν το περίμενα ότι θα είχαν τα @@ για κάτι τέτοιο, αλλα πολυ το χάρηκα! Μπράβο τους!
Nepenthe Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3332 Currently Playing : Vampire Counts Registration date : 24/10/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 02:13
Ανέκαθεν το Πολεμικό Ναυτικό έκανε το καθήκον του με Πίστη στη Δημοκρατία και το Σύνταγμα. Η πράξη τους δεν με εκπλήσει καθώς ειναι σύμφωνη με το Ένδοξο Παρελθόν αυτου του Όπλου και καθώς συνεχίζει τη μακρά Παράδοση του ΠΝ μας.
ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 02:53
Προφανως ειναι σαρκαστικες οι απαντησεις που βλεπω στα 2 παραπανω ποστς, ετσι; Γιατι, απ οτι καταλαβαινω, καποια παρεξηγηση εγινε στις εντολες που πηραν τα " παιδια" του ναυτικου, και μπερδευτικαν στο τι επρεπε να ψαλλουν...δεν νομιζω οτι εκαναν καποια " μαγκια, fight the system fuck yeah" εξω απο την εκκλησια, για να πεις οτι εχουν καμπανελια...
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 02:58
Laskoulas έγραψε:
Μλκς μερες που ειναι , σας παρακαλω , εχω δακρυσει απο τα γελια το τι @@ διαβαζω σχετικα με το τι θεωρειτε "εκλεπτυσμενο" και το πως "εκλεπτυσμενα" θα φας ενα μπροκολο και το πως θα ικανοποιησης το πρωταρχικο σου γενετησιο ενστικτο δηλαδη αμα φαω το μηλο δαγκωνοντας το δε θα ειμαι "εκλεπτυσμενος " απο οτι αν το καθαριζα με το μαχαιρακι μου και πηρουνι οπως κανουνε στις στρατιωτικες σχολες πχ η αν πιασει η Σαρλιζ θερον ενα κοματι μπουτι κοτοπουλο θα ειναι ζωω και μη "εκλεπτυσμενη" σε σχεση με εναν που το καθαριζει ? η αμα φαω το κοντοσουβλι τη Κυριακη του Πασχα η το σουτζουκι αντι για μια καθημερινη κανει την συμπεριφορα μου ασχημη και δε θα συναβει με την κουλτουρα του αιωνα που διανυουμε ? Χαχα ελεος ρε παιδια... εγω λεω να χωρισουμε τους ανθρωπους οχι με το πως τρωνε και πια μερα τρωνε (πχ κυριακη του Πασχα) (δεν αντεχω ΓΕΛΑΩ ΑΚΟΜΑ) σε "εκλεπτυσμενους " και μη "εκλεπτυσμενους" αλλα με αλλο κριτηριο οσοι ειναι αδυνατοι και ομορφοι να θεωρουνται εκλεπτυσμενοι , και οσοι ειναι χοντροι και ασχημοι μη εκλεπτυσμενοι γιατι δε συναβουνε με την κουλτουρα στο θεμα ομορφιας στον αιωνα που διανυουμε Παιξτε κανα ΛΟΛ η κανα 40κ και το κυριοτερο βγειτε καμια βολτα
Υ/Γ Μη το πατε μετα το θεμα , οτι λεγαμε για τη θρησκεια γιατι απο αυτα που γραφετε ειναι φανερη μια ημιμαθια και φυσικα ουτε εγω ειμαι δεσμιος της θρησκειας και μπορει να συμφωνω μαζι σας εως ενα σημειο αλλα τουλαχιστων , με το συμπαθειο και το λεω επειδη σας αγαπαω ,δε γραφω μπουρδες για να δικαιολογησω κατι που δεν εχει λογικη.
Προφανως δεν ειμουν ξεκαθαρος σε αυτο που ειπα, γι αυτο το ελαβες ετσι... να στο πω κ αλλιως
Δεν ειναι το οτι σουβλιζονται τα αρνια Ουτε οτι τα τρωνε με τα χερια οι ανθρωποι , ασχετα με τον δεικτη μαζας ( μασας) σωματος που εχουν
Αυτο που με ενοχλει ειναι οτι εχει παρεισφρυσει στη θρησκεια αυτο το εθιμο, και εχει αποκτησει αρρηκτη συσχετιση με τον εορτασμο του Πασχα, της Αναστασης κ.ο.κ.
Οσο για την ημιμαθεια...θα ηθελα να μου το δικαιολογισεις απο που το συμπεραινεις αυτο
@ Samanos Εν τελει συμφωνω με οσα λες στο τελευταιο σου ποστ, και χαιρομαι που τελικα καταληξαμε και σε κατι εμεις οι 2
belial Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 4528 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : WM Cygnar Registration date : 25/08/2009
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 03:39
Καλησπέρα λοιπόν αν και αργά νομίζω ότι μερικά πράγματα ή τα δέχεσαι όπως είναι ή απλά δεν τα δέχεσαι . Τι εννοώ .
Το σούβλισμα του οβελία είναι ένα έθιμο που υπάρχει σε πάρα πολλές περιοχές και ΔΕΝ συμβαίνει μόνο κατά την Κυριακή του Πάσχα. Απλά τότε έχει πιο έντονη παρουσία και έχει επικρατήσει μαζί με άλλα εδέσματα όπως π.χ η μαγειρίτσα , το τσούγκρισμα αυγών κτλ κτλ .
Πάντως και κατά την Παλαιά Διαθήκη ακόμα υπάρχουν σαφείς αναφορές στην θυσίες αρνιών . Απλά το Πάσχα είναι μια μεγάλη εορτή , και όπως είναι γνωστό το σούβλισμα του οβελία δίνει και παίρνει .
Το ίδιο συμβαίνει τα Χριστούγεννα με την γαλοπούλα , μήπως είναι και αυτό Χριστιανικό έθιμιο ;
Achaian Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1824 Registration date : 12/09/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 09:53
Blood Guzzler έγραψε:
Προφανως ειναι σαρκαστικες οι απαντησεις που βλεπω στα 2 παραπανω ποστς, ετσι; Γιατι, απ οτι καταλαβαινω, καποια παρεξηγηση εγινε στις εντολες που πηραν τα " παιδια" του ναυτικου, και μπερδευτικαν στο τι επρεπε να ψαλλουν...δεν νομιζω οτι εκαναν καποια " μαγκια, fight the system fuck yeah" εξω απο την εκκλησια, για να πεις οτι εχουν καμπανελια...
φυσικα και δεν ειναι σαρκαστικες. οι εντολες που λαμβανεις σε αυτη την περιπτωση ειναι ασχετες με το κομματι της εκτελεσης των καθηκοντων τους την στιγμη εκεινη. Αντιθετως καταφερνουν ουσιαστικα να εκδηλωσουν με εναν ιδιαιτερο τροπο τον προβληματισμο τους και το υψηλο εθνικο τους φρονημα χωρις να αφησουν σε καποιον την δυνατοτητα να τους μηδενισει η και να χρησιμοποιησει εναντιον τους την κινηση τους αυτη.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ εχθες εδωσε συγχαρητηρια στους Δοκιμους ακριβως γιατι "το μηνυμα εληφθη" αλλα και απλα πως να τιμωρησεις καποιον που τραγουδα τον Εθνικο Υμνο? Φυσικα δεν ξερουμε τι εγινε ενδωθεν των σχολων αργοτερα, αλλα οτι και να εγινε πιστευω αξιζε τον κοπο!
admin Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3165 Registration date : 27/08/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 10:01
Πολύ φανατσμό βλέπω σε απόψεις.
ΙΜΗΟ αρκετά πρωτόγονος τρόπος για να επικρίνουμε "πρωτόγονες" πρακτικές.
Παρακαλώ ηρεμία και σεβασμός στα πιστεύω των άλλων. Δεν είμαστε φόρουμ για τέτοιες συζητήσεις. Προτείνω πχ το φόρουμ της χριστιανικής νεολαίας για πασχαλομαλλιοτραβίγματα.
Samanos Arch Spammer
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 10:33
@ B. Guzzler: χαιρομαι που καταληγουμε καπου μαν, ετσι κι αλλιως κουβεντα κανουμε, για μενα εχουν ενδιαφερον συζητησεις για κουλτουρες και κοινωνιες.
τωρα για το τι εγινε με τα παιδια των σχολων δεν ξερω, δεν εχω δει το βιντεο (βαριεμαι) .
aphelion Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 7272 Ηλικία : 43 Τόπος : Terra Currently Playing : with your nerves :D Registration date : 29/08/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 11:28
up
kyrgkikas Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1030 Ηλικία : 46 Τόπος : Χανια Currently Playing : WarHammer 40k και WFBS Registration date : 01/01/2011
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 13:09
Achaian έγραψε:
Blood Guzzler έγραψε:
φυσικα και δεν ειναι σαρκαστικες. οι εντολες που λαμβανεις σε αυτη την περιπτωση ειναι ασχετες με το κομματι της εκτελεσης των καθηκοντων τους την στιγμη εκεινη. Αντιθετως καταφερνουν ουσιαστικα να εκδηλωσουν με εναν ιδιαιτερο τροπο τον προβληματισμο τους και το υψηλο εθνικο τους φρονημα χωρις να αφησουν σε καποιον την δυνατοτητα να τους μηδενισει η και να χρησιμοποιησει εναντιον τους την κινηση τους αυτη.
Ο Α/ΓΕΕΘΑ εχθες εδωσε συγχαρητηρια στους Δοκιμους ακριβως γιατι "το μηνυμα εληφθη" αλλα και απλα πως να τιμωρησεις καποιον που τραγουδα τον Εθνικο Υμνο? Φυσικα δεν ξερουμε τι εγινε ενδωθεν των σχολων αργοτερα, αλλα οτι και να εγινε πιστευω αξιζε τον κοπο!
Δεν ξερω για το ΠΝ.Στον Στρατο Ξηρας ομως τα αγηματα ψαλουν τον Εθνικο Υμνο καθε φορα που αυτος παιζετε!
Laskoulas Arch Spammer
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 13:16
Βασικα στεφανε δεν υπαρχει προβλημα , μη σε ενοχλει οτι ο χριστιανισμος πηρε καποια εθιμα ειτε προχριστιανικα με τη καθαρη ενοια του ορου (εβραικα) ειτε απο αλλες θρησκιες. ολα ξεκινανε με τη πρωτη συνοδο υπο την αιγιδα του Μ. Κωνσταντινου(νταξ δεν ειναι και συμπαθεια μου ο κυριος) που ουσιαστικα αυτος και η μανα του θεμελιωσαν το χριστιανισμο οπως τον ξερουμε τωρα. Πραγματικα υπαρχει ενας "πιστος" που να θεωρει οτι ο χριστιανισμος οπως τον διδασκε ο Ιησους εχει καποια σχεση με το "καταστατικο Α.Ε. " που κατασκευασε ο Μ. Κωνσταντινος και το εφερε στα μετρα του , σε μια συνοδο που λολ οι τυπο διαλεξανε τη θα διαβαζουνε οι πιστοι και τι οχι , που σε βαθος χρονου αλιωσε (και ξεχαστηκε με τους αιωνες η αρχικη μορφη της θρησκειας) το χριστιανισμο? Εχει καμοια σχεση το κυρηγμα και η διασκαλια του Ιησου με τα γεγονοτα που ακολουθουνε ? Που το Θυμα γινετε Θητης , χειροτερος απο τους πρωιν κυνηγους του ? τι σχεση εχει η τωρινη θρησκεια με των αρχικων ετων. Καμια εκτος απο τα "προσωπα" Τεσπα μεγαλο θεμα.
Απλα μη σε παραξενευει οτι "δανειστικε" στοιχεια απο αλλου και τα θεωρει χριστιανικα/γιορτες. Επρεπε με καποιο τροπο να μπει η νεα θρησκεια στη συνηδειση του απλου ανθρωπου ομαλα, σα μια συνεχεια ουσιαστικα των παλαιων θεων χωρις να φοβισει με την αλαγη τη μαζα, ετσι διαφορες γιορτες ή εκδηλωσεις παγανιστικε πχ καρναβαλι (λιγο πιο ασχετο με τα αλλα , πασχα/χριστουγενα) ή γιορτασμος του εαρινου εχουνε παντα μια χροια χριστιανικη για να περασουνε στο τοτε κοσμο ηρεμα στο υποσυνηδειτο να κανει πιο φιλικη τη νεα θρησκεια και να εχει αποδχη απο το κοσμο, χωρις ο ιδιος να αντιδρα οτι του επιβαλουνε κατι αλλο με βαθιες τομες. Και με το περασμα των αιωνων οι αρχικες προελευσεις ξεχνιουντε.
Οποτε τσαμπα χαλιεσε ασε το κοσμο να φαει το αρνακι του , αστον να φαει το κοκορετσακι του , σιγα αφου ολα γυρω μας ειναι κατασκευεσμενα. Εσυ εγω ο χ ο ψ εχει μια αλλη σκεψη , μια αλλη αποψη ? να εισαι ευτηχης που εισαι αφυπνισμενος και οχι προβατο.
Αντε καλες γιορτες και καλες μαχουλες να εχουμε !
aphelion Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 7272 Ηλικία : 43 Τόπος : Terra Currently Playing : with your nerves :D Registration date : 29/08/2008
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 13:44
German men are 'world's worst lovers' with English men in second place German men have been voted the world's worst lovers, narrowly beating English men to the unwanted title.
7:00AM BST 29 Sep 2009
A poll of 15,000 women found that Germans are considered "too smelly".
English lovers came second because they are so lazy, while men from Sweden were branded "too quick to finish" and came third.
Spanish men topped the table as the best lovers, followed by Brazilians and Italians.
The poll, carried out by global research site www.OnePoll.com, asked women from 20 countries to rate nations on their ability in bed and give reasons for their answers.
Germans were deemed to have bad body odour, Englishmen were accused of letting women do all the work, whilst Swedes were a bit too quick to finish. Related Articles
Younger men dating older women makes perfect sense 29 Sep 2009
Woman hires hydraulic lift to rescue pet parrot from tree 28 Sep 2009
Young woman who leapt to her death over lover's betrayal 'haunts Ludlow Castle' 28 Sep 2009
Men from Holland were "too rough" between the bed covers and Americans were accused of being "too dominating" in the bedroom.
Greek men were said to be a bit too soppy.
Other countries who didn't fare well in the poll were Scotland (too loud), Turkey (too sweaty) and Wales (too selfish).
Russian men crept in at tenth place amid accusations they are too hairy for the average woman.
A spokesperson for www.OnePoll.com added: ''These results are an eye-opener for thousands of men around the world and female travellers might judge potential new lovers by looking at these results.''
WORLD'S WORST LOVERS:
1. Germany (too smelly)
2. England (too lazy)
3. Sweden (too quick)
4. Holland (too dominating)
5. America (too rough)
6. Greece (too lovey-dovey)
7. Wales (too selfish)
8. Scotland (too loud)
9. Turkey (too sweaty)
10. Russia (too hairy)
WORLD'S BEST LOVERS
1. Spain
2. Brazil
3. Italy
4. France
5. Ireland
6. South Africa
7. Australia
8. New Zealand
9. Denmark
10. Canada
aphelion Arch Spammer
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Δευ 06 Μάης 2013, 14:31
-Χαίρετε. Έχετε λίγο φαγητό για έναν γέροντα; -Είσαι Έλληνας; -Σωκράτης ονομάζομαι κύριε. Δεν είμαι Αθηναίος, ούτε Έλληνας πολίτης, αλλά πολίτης του κόσμου (Πλούταρχος, Ηθικά, τόμ.15). -¶ει στο διάολο παλιοκομμούνι. Χάσου από δω. Εδώ είναι μόνο για Έλληνες.
aphelion Arch Spammer
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 07 Μάης 2013, 11:25
xrisomiga Arch Spammer
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 07 Μάης 2013, 11:53
aphelion έγραψε:
-Χαίρετε. Έχετε λίγο φαγητό για έναν γέροντα; -Είσαι Έλληνας; -Σωκράτης ονομάζομαι κύριε. Δεν είμαι Αθηναίος, ούτε Έλληνας πολίτης, αλλά πολίτης του κόσμου (Πλούταρχος, Ηθικά, τόμ.15). -¶ει στο διάολο παλιοκομμούνι. Χάσου από δω. Εδώ είναι μόνο για Έλληνες.
gamato
Flames Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 9034 Ηλικία : 50 Registration date : 28/08/2011
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 07 Μάης 2013, 12:02
xrisomiga έγραψε:
gt περιπλέκεται τα θέματα ρε @@res?
h καταντια του ελληνικού λαου είναι να παίρνει δωράκια στο πάσχα?
ναι ρε, προφανώς. όποιος διαβάσει λίγο μαρξ ή ένγκελς γίνεται αυτόματα υπερστοχαστής και ηγήτωρ μιας ιντερνετικής καναπεδίστικης επεναστασης που μισεί όλα τα ταμπου και ειδικά το "σεβομαι τον δίπλα μου και τα πιστευω του". χρόνια πολλά και καλά μυαλά σε όλους.
xrisomiga Arch Spammer
Θέμα: Απ: To Spam or not to Spam?!? XVΙΙ Τρι 07 Μάης 2013, 12:04
καλώς τον!
άντε μπες στα lists να δεις τι έχει γίνει . είχα έμπνευση όσο έλειπες