Αριθμός μηνυμάτων : 929 Ηλικία : 30 Τόπος : Nowhere Currently Playing : Warmachine trollbloods , Warhammer Bretonnia , Chaos space marines Registration date : 30/05/2010
Αφου ξενερωσα λιγο ακομη την ζωη μου με gw κτλ, ψηθηκα να αρχισω warmachine α)γιατι ειναι πιο φτηνο οσο αναφορα ποντους β)φαινεται ενδιαφερον και μου αρεσει η steampunk χρια του. Γενικα απο την αλλη σκεφτομαι οτι συνεχια ξεκιναω κατι καινουριο και ποτε δεν το τελειωνω :p Αλλα ξεροντας οτι warmachine εχει λιγα μοντελα , πιστευω οτι αξιζει μια προσπαθεια! Απλα θα ηθελα να ακουσα και απο καποιους εμπειρους παιχτες , αν ειναι balanced(γιατι αυτο με απωθει κυριως απο gw) , αν ειναι διασκεδαστικο και αν αξιζουν τα λεφτα οι μινιατουρες. Τελος να πω οτι ψηνομαι να επενδυσω κανα 50αρικο σε ενα σταρτερ πακ αρχικα και μετα 100 ευρο που θα παρω απο μια δουλεια αν δω οτι οντος με τραβαει! Για πειτε μου γνωμες!
aphelion Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 7272 Ηλικία : 43 Τόπος : Terra Currently Playing : with your nerves :D Registration date : 29/08/2008
Προς αποφυγήν δυσάρεστων εκπλήξεων για σένα , όταν ξεκινάς από το "0" Δεν είναι και τόσο οικονομικό (μιλώντας πάντα για 50 πόντους λίστες ) . Ομως όταν κάποια στιγμή μαζέψεις τις 2 πρώτς λίστες και θέλεις να αλλάξεις caster , (δλδ λίστα) θα σου έρθει πιο οικονομικά . Η ισορροπία στο παιχνίδι στηρίζεται σε 2 παράγοντες .
Α) τα πάντα είναι σπασμένα οπότε επέρχεται η ισορροπία . Β) το format του παιχνιδιού προαπαιτεί ότι έχεις 2 λίστες να παίξεις , επειδή πολλές φορές η μια λίστα κλειδώνει την αντίπαλη .
Τέλος για την επιλογή στρατού , η επιλογή σου να στηριχθεί καθαρά και μόνο στο τι σου αρέσει οπτικά πάνω στο τραπέζι , γιατί όπως προείπα όλα είναι σπασμένα και όλα μα όλα παίζουν .
theodddore Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 929 Ηλικία : 30 Τόπος : Nowhere Currently Playing : Warmachine trollbloods , Warhammer Bretonnia , Chaos space marines Registration date : 30/05/2010
Γενικα εμενα με ψηνουν cygnar και crynx. Οσο αναφορα τα χρηματα , ειδα οτι ενας full στρατος , θελει κανενα 300σαρι για 50 ποντους , που νομιζω σε βαθος 1 χρονου+ λογικα θα μπορω να διαθεσω. Επισης μια απορια , το warmachine και το hordes ουσιαστικα ενα παιχνιδι δεν ειναι? Επισης , γενικα μηπως ξερετε καπου να τσεκαρω για μαχουλες νβα δω τι παιζει , btw μενω κοντα στον βυρωνα που μολις χθες εμαθα οτι ειναι το boxes of war xD
h34dnotf0und Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2002 Ηλικία : 45 Registration date : 06/10/2008
Δεν ξεκινάω καινούριο thread αφού και γω πάνω κάτω του ίδιου τύπου απορίες έχω με το theodore.
Το πιο κοινό point limit είναι οι 50 πόντοι; Πόσα μοντέλα είναι αυτά και πόσα κοστίζουν πάνω κάτω σε χρήματα; Όταν λες ότι παίζουν καλά τα πάντα, παίζουν και mercenaries μόνοι τους;
Αυτά για αρχή, θα μου έρθουν κι άλλα!
theodddore Hero
Ναι και μερκς μονοι ! απο οσο εχω δει το παιχνιδι εχει μια αξιοθαυμαστη ισοροποια και ταυτοχρονα δυναμη. ολα με τη καταληλη σκεψη ταιρειαζουνε με ολα , δεν υπαρχει η τυχη που υπαρχει στο χαμερ , δεν υπαρχει το σιχαμενο κατενατσιο να μη χασω 11-9 και πισω στη γωνια κρυμμνος με στολινκ κτλ. Εδω αργησες να ... φυγεις μπροστα ? εχασες καμπερωσες ? εχασες Εχουνε κανει ενα πολυ σωστο ρουλσετ για να κανεις το παιχνιδι να κυλα με ανδρεναλινη για να προλαβεις να τα κανεις ολα. Σου λεω εμενα ενα μου αρεσε αρκετα οτι οταν γενικευετε η μαχη και εχουνε μπλεχτει ολα με ολα , ειναι σα κατι ταινιες που βλεπες με βαθος μαχης 3-4 μονομαχιων , ο ενας σφαζει το μπροστα μετα πεφτει απο τον πισω ο διπλα βαρα τον παραδιπλα κτλ. ειναι πολυ ωραιο. και οσο περνα η ωρα το να εχουνε μεινη λιγα μοντελα και να αστοχουνε , ειναι σα να αποτυπωνετε η κουραση στα ιδια τα μοντελα.
Γενικα το αρχικο σου φορματ νομιζω πρεπει να ξεκινησεις απο 35π και θα γινουνε τουρνουα ειναι η καλητερη ισοροποια. και η ultimate σφαγη γινετε στους 50π.
Σα συστημα , στη θεαματικοτητα και στη πιστοτητα των κανονων ειναι ελαχιστα πισω απο το 40κ , αλλα και τα 2 αυτα απεχουνε απιστευτα μακρια απο το φανταζυ οπως ειναι αυτη τη στιγμη.
Προσπαθω να ειμαι οσο αντεικημενικος μπορω , και ξερεις οτι το φανταζι το αγαπω η αληθεια ομως ειναι αυτη.
Ελα να δεις το παιχνιδι μια μερα που μαζευομαστε και θα αποζημιωθεις. Θελει βεβαια υπομονη για να συνηθησεις το τελειως διαφορετικο απο φανταζι/40κ ρουλπακ αλλα μολις γινει αυτο θα εισαι συνεχεια ανυπομονος για μαχη.
Ειναι καιρος να δουμε και αλλα συστηματα εκτος απο GW , που με τη πολιτικη της απομακρυνει τους παλιους παιχτες.
belial Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 4528 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : WM Cygnar Registration date : 25/08/2009
Σωστά το πιο δημοφιλές παιχνίδι και τεσταρισμένο μάλλον μέχρι εκεί που "αντέχει" είναι 2 λίστες 50 πόντων .
Τα μοντέλα δεν είναι σημείο αναφοράς δεδομένου ότι ο caster / warlock (hordes) που θα επιλέξεις θα σου δώσει τον "μπούσουλα" για το πώς πρέπει να στηθεί η λίστα σου . Πάντως έτσι σαν σημείο αναφοράς μπορείς να πείς ότι είναι από 10-15 έως και 40 . Ξαναλέω δεν είναι δεσμευτικό , τις προάλλες κατέβασα λίστα με 50 μοντέλα .
όλοι οι στρατοί μπορούν να παίξουν (ακόμα και Minions και φυσικά Mercs ) έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε 10-12 casters - locks όπου ο καθένας έχει άλλο τρόπο παιχνιδιού . το πώς θα κάνεις το list building για να δώσει η λίστα είναι και η μαγεία του παιχνιδιού κατά ένα ποσοστό .
Hordes - warmachine παίζουν μαζί .
Παρακαλώ πολύ δώστε προσοχή στα παρακάτω που θα πω μην πάρω κανένα στον λαιμό μου .
Το παιχνίδι παίζεται με τουλάχιστον 2 λίστες ΟΧΙ με 1 . Επειδή στην Ελλάδα δεν είχαμε τον απαραίτητο αριθμό πόντων - στρατών - παιχτών , είπαμε να το ξεκινήσουμε με 1 λίστα , αυτό σύντομα αλλάζει ( Φεβρουάριο ) και θα πάμε σε λίστες γιατί έτσι παίζεται το παιχνίδι .
Ο σκοπός των 2 λιστών όπως έχει φτιάξει η Privateer το παιχνίδι είναι για να μπορείς να έχεις " απάντηση" σε λίστες του αντιπάλου που "κλειδώνουν την δική σου" .
Τρανό παράδειγμα για να καταλάβετε τι θέλω να πω .
Ο Ορέστης πόσταρε μια λίστα που κέρδισε το τουρνουά που κάνει ένα συγκεκριμένο πράγμα . Oι cygnar που παίζω εγώ έχουν πολλά μοντέλα που είναι Immune στο dmg της λίστας του . Εάν το παιχνίδι παιζόταν με μια λίστα , καταλαβαίνεται ότι θα ήταν πολύ μονόπλευρο σε κάποιες περιπτώσεις ενώ με 2 στρώνει το πράγμα .
Σας το μεταφέρω πολύ χονδρικά για να καταλάβετε λιγάκι γιατί επιμένω στο θέμα 2 λιστών και για να έχετε πλήρη εικόνα από οικονομικής πλευράς .
Οτι θέλετε και μπορώ να βοηθήσω ευχαρίστως ! teo εάν αποφασίσεις cygnar , εδώ είμαι να μιλήσουμε ΠΡΙΝ αγοράσεις το οτιδήποτε .
Tzortz Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 12004 Ηλικία : 42 Τόπος : Νικαια Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general Registration date : 27/08/2008
Εμενα μ'εχει ενθουσιασει το γεγονος οτι μπορει σημερα να παιξω με την Χ-Λιστα και caster Ζ ,ενω την επομενη μερα να εχω ερθει με ΙΔΙΑ λιστα αλλα με caster Ψ και να ειναι 100% διαφορετικος τροπος παιχνιδιου , αντιμετωπισης , επιθεσης , αμυνας , synergy ( omfgwtfTroLLaskouL ;p ) . Το ιδιο ισχυει και για τις μοναδες που θα παιξεις . Βλεπω οτι υπαρχουν χιλιαδες combo που μπορει να κανει καποιος και ακομη με ΕΝΑ μοντελο , ΜΙΑ μοναδα οσο GTP η οσο καλη και αν ειναι , να αλλαζει ολο το κονσεπτ της λιστας . Εκει που λες οτι "εμαθα πως να παιζω εναντια σε αυτο" ,τελος , ξεκινας παλι απο το 0 :Ρ
Αυτο , οσο ωραιο ειναι , ειναι και πολυ δυσκολο και ορισμενες φορες φανταζομαι θα απογοητευει .. Ενταξει , στην αρχη κανεις δεν τα εμαθε ολα . Σιγα σιγα και με υπομονη.
Σαν παιχνιδι μπορει να μην εχει και σουπερ μινιατουρες . Αλλα απο κανονες και support της PrivP ειναι χιλιομετρα μπροστα απ'οτι μεχρι τωρα εχω δει . Μου θυμιζει GW 1998-2005 πριν ξεκινησουν τα καφριλικια (τοτε που ειχαν και τηλεφωνικο support !!! ) .
Θα διαφωνησω με τον Δημητρη . Νομιζω οτι ειναι θεαματικοτερο ακομα και απο το 40k η ΕΣΤΩ , ιδιο επιπεδο . Δεν ξερω, ισως φταιει ο στρατος που διαλεξα και τα ξορκια που κανουν οι casters/μοναδες μου .Αλλα για την ωρα αυτη την εντυπωση εχω και ελπιζω να μην βγω λαθος
Να ξεκινησεις μενα μικρο "πακετακι" και σιγα σιγα θα χτισεις πανω εκει . Το κοστος ειναι σαν ενα στρατο Warhammer ,δηλαδη θα εισαι καπου στα 250-350 ευρω . Και μετα οτι βαλεις ξεκιναει απο 7-10 ευρω μεχρι 100 , αλλα ΟΛΑ παιζουν , δεν θα ειναι τιποτα αχρηστο . Σε τουρνουα θα μπορεις να εχεις 2 λιστες και να παιζεις σε καθε μαχη διαφορετικη αρα τιποτα δεν θα παει χαμενο ; ) Επισης τα παιδια απο το Boxes of War ( http://www.boxesofwar.com/store/ ) βοηθουν αρκετα το παιχνιδι και την κοινοτητα . Οχι μονο απο θεμα τιμων , αλλα και απο support . Ειμαστε τυχεροι που εχει βρεθει καποιος σαν τον Σωτηρη και τον Παναγιωτη αλλα και τον Forau ( Ορεστη ) που τρεχουν και βοηθουν τα παντα .
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Tzortz στις Τρι 10 Δεκ 2013, 12:20, 1 φορά
theodddore Hero
ευχαριστω belial και tzortz!Tελικα θα παρω το protectorate of menoth απο pikole (btw tnx a lot tzortz again!). Θα πεσει βαψημο και οπωsδηποτε θα ερθω μια μερουλα να δω την ολη φαση ! Αμα κανενας παιξει καμια μαχουλα αυτες τις μερες ,στειλτε κανενα pm!
belial Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 4528 Ηλικία : 46 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : WM Cygnar Registration date : 25/08/2009
Όχι άλλοι menoth , όχι άλλα πλυντήρια που λέει και ο Γεωργίου ..... όχι άλλο κάρβουνοοοοοοοο
theodddore Hero
Kαι 'μενα μου αρεσουν οι Menoth_pou_Menith . Δεν ειναι ασχημος στρατος , ασε τον Belial να λεει . Ποτε δεν ειχε γουστο στους στρατους , γιατι να αποκτησει τωρα στα γεραματα ?
Απλα να ξεκινησεις σιγα σιγα ...
belial Arch Spammer
Ενω μου αρεσουν πολυ και οι cygnar και οι crynx , με το προτεκτορατο εχουμε μια λογικη συνεχια απο bretonnia και φυσικα την ευκαιρια να φωναξουμε κατι που ηθελα καιρο , burn heretic burn!
forau Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 895 Τόπος : Π. Φάληρο Currently Playing : Hordes - Circle of Orboros Registration date : 26/01/2013
Λίγο πολύ αυτά που είπε ο Σπύρος είναι όλη η αλήθεια.
Μερικά key points από μένα.
1. ΔΕΝ είναι πιο φθηνό από το fantasy ή το 40Κ. Αναλογικά είναι το ίδιο. Απλά ολοκληρώνεις το range πιο γρήγορα. Κοινώς με 500 έχεις τα πάντα για να παίξεις τα πάντα. Αυτό δεν επιδρά καθόλου στις επιλογές. Οι συνδιασμοί και τα combos είναι απλά άπειρα. Η πρώτη λίστα στους 50 κοστίζει γύρω στα 2,5 κατοστάρικα. Η 2η γύρω στα 150 ευρώ και μετά είναι τσόντες του 8 μέχρι 20 ευρώ και ότι βγαίνει κάθε 3 μείνεις που βγάζουν βιβλίο με new entries για όλους τους στρατούς.
2. Έχει μεγάλο χρόνο κατανόησης. Προς θεού δεν θεωρώ πώς ο κόσμος που παίζει άλλα wargames είναι ηλίθιος, ίσα ίσα που αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα σαφώς πιο γρήγορα από οποιονδήποτε άπειρο, αλλά είναι τέτοιος ο όγκος της πληροφορίας που καταντάει βαρύ ειδικά στην αρχή. Αν καταφέρει κάποιος να ξεφυγεί από τα αρχικά στάδια το παιχνίδι αποδίδει και ανταμοίβει πολύ.
3. ΔΕΝ είναι για fluffάδες. Αν σας νοιάζουν οι πρώτες 100 σελίδες του βιβλίου απλά δεν είναι για εσάς. Το fluff δεν παίζει κανένα ρόλο. Τον πρώτο καιρό οι ιπτάμενες πίτσες θα είναι τόσες που ενδεχομένως πολύς κόσμος να το παρατήσει. Ξαναλέω αν πάρει το χρόνο του θα σας ανταμοίψει σε υπερβολικό βαθμό.
4. Δεν προορίζεται για φιλικά. Απλά δεν έχει νόημα να κατέβεις να παίξεις με μια λίστα και να σου κάτσει η λίστα του άλλου να σου ακυρώνει τα πάντα. Μπορεί να γίνει και το έχουν σκεφτεί. Οι λίστες είναι πάντα 2 ή 4 και η στρατηγική ξεκινάει ακόμα και από το ψάρεμα του αντιπάλου.
5. Τα μοντέλα. Το έλεγα πάντα και το λέω για άλλη μια φορά. Όταν τα βλέπεις στο site είναι σαν να προσπαθεί η PP να μην πουλήσει τίποτα. Άθλιο βάψιμο, απαράδεκτες φωτογραφίες. Αλλά ποιος έχει δει τα Cryx του γιατρού ή τον Conquest του Greg και δεν σκέφτηκε πώς τα μοντέλα τα σπάνε.
6. Όποιοι αρχίζουν τώρα είναι τυχεροί για ένα απλό λόγο. Επειδή είναι το trend της εποχής και ξεκινούν πολλοί μαζί θα είναι ευκαιρία να δουν το παιχνίδι χωρίς να τρώνε τα 302587328457 διαφορετικά combos που σπάνε μπάλες.
Eλπίζω όσο το δυνατόν συντομότερα να αρχίσουν τουρνουά στους λίγους πόντους. 25 και ακόμα καλύτερα 35 είναι μια καλή αρχή ώστε κάνα 3μηνο με 6μηνο μετά αυτοί που τελικά ασχοληθηκαν να το ανεβάσουν και στους 50, το οποίο είναι και το σημείο που το παιχνίδι παίζετε στην καλύτερή του μορφή.
TBoTIAMAT Initiate
Αριθμός μηνυμάτων : 1 Registration date : 10/12/2013
Να ρωτήσω και εγώ, υπάρχει κάποιο μαγαζί που να φέρνει Hordes/Warmachine στην Ελλάδα ? Είμαι από Θεσ/νίκη αλλά κατεβαiνω Αθήνα για MTG αλλα και για βόλτα. Ευχαριστώ Τάσος.
Lone Wolf Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 770 Τόπος : πάτρα Currently Playing : Infinity the game, Firestorm Armada Registration date : 15/03/2012
φέρνει το Boxes of war.. μπές στο λίνκ κάτω απο το λογοτυπο του GWF
Blood Guzzler Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2472 Ηλικία : 32 Τόπος : Κορυδαλλός Currently Playing : Tyranids, Blood Angels, Necrons, Orks, Chaos SM Registration date : 08/02/2009
Κοιταζα κ εγω σημερα το gallery να δω τι γινεται...το 60% των μοντελων ειναι για το κωλο απο καθε αποψη...
Γιαυτο παιζεις Orboros η Menoth και εισαι σουπερ ! Τα λυκακια που ειχα σημερα στα χερια μου , μοντελα του Forau και βαμμενα απο αυτον , πραγματικα με "εφτιαξαν" ακομα περισσοτερο . Τωρα θα σου δωσω ενα +++ οτι σε σχεση με της GW ε , εχουν αποσταση ... :Ρ
boxesofwar_Ultrapete Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 262 Ηλικία : 41 Τόπος : Βύρωνας Currently Playing : WH40K (Traitor Legions-Chaos Daemons), WHAoS (Slaves to darkness-Disciples of Tzeentch- Gors), Warmahordes (Cryx-Skorne), Warzone (Bauhaus- Dark Legion), Infinity (Haqqislam- Nomads), Malifaux, Bloodbowl (Prasiniakkos 1908 Humans) Kill Team (Skitarii-Death Guard-Deathwatch- Imperial fists-Dark Eldar), Horus Herecy (Salamanders) Registration date : 26/07/2011
Σίγουρα εγώ μπορώ να προσκαλέσω οποιονδήποτε θέλει να δει το παιχνίδι την Κυριακή 22-12-13 στο τουρνουά που θα γίνει στο κατάστημα μας. Εκεί μπορείς να δεις αρκετά μοντέλα, πολλούς στρατούς και γκάμα μοντέλων στα ράφια αλλά και στο site μας. Επίσης είναι επίσημο Tournament με την υπογραφή της Privateer Press και μάλιστα θα έχουμε εκπλήξεις και αποκαλύψεις οπότε και θα μπορέσεις να δεις και και με τί έχει να κάνει ένα τέτοιο τουρνουά, το οποίο διαφέρει κατά πολύ σε σχέση με αυτά που ξέρουμε ήδη τόσα χρόνια με τα κλασικά wargames που κυκλοφορούν στην χώρα μας.
Ευχαριστούμε πολύ Γιώργο για τα καλά σου λόγια και αυτό μας δείχνει την εκτίμηση που δείχνετε στην προσπάθειά μας! Ευχαριστούμε ολόψυχα για την υποστήριξή σας (ξέρετε καλά σε ποιούς απευθύνομαι!)
Ετοιμαστείτε για νέα και πολλά τουρνουά από Γενάρη. Το επόμενο θα είναι στους 25 pts οπότε θα χτυπηθούν πολλά κορμιά!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την boxesofwar_Ultrapete στις Τρι 10 Δεκ 2013, 22:49, 1 φορά
Laskoulas Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 15580 Ηλικία : 47 Τόπος : "The God of War hates those who hesitate." Registration date : 27/08/2008
Φερτε ρε παιδια και τιποτα για τα τρολακια μας ! να ζησουνε και αυτα (χωρις βιασυνη , στο προγραμμα σας σιγα σιγα ) παιζει να ερθω Πεμπτη απο το μαγαζι να σας γνωρισω κιολας !
boxesofwar_Ultrapete Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 262 Ηλικία : 41 Τόπος : Βύρωνας Currently Playing : WH40K (Traitor Legions-Chaos Daemons), WHAoS (Slaves to darkness-Disciples of Tzeentch- Gors), Warmahordes (Cryx-Skorne), Warzone (Bauhaus- Dark Legion), Infinity (Haqqislam- Nomads), Malifaux, Bloodbowl (Prasiniakkos 1908 Humans) Kill Team (Skitarii-Death Guard-Deathwatch- Imperial fists-Dark Eldar), Horus Herecy (Salamanders) Registration date : 26/07/2011
Σε περιμένουμε φίλε Laskoulas! Θα είναι τιμή μας να έρθει ένας Veteran στον χώρο μας!!
Η αλήθεια είναι πως με κέρδισαν οι Orboros και οι Menoth αλλά ένα Trollblloοd starter το κοιτάω κάθε μέρα και μου τρέχουν τα σάλια! Και ξέρεις, ε... αυτό με κοιτάει πίσω με ύφος και νάζι.....αλλά το έχω τιμωρία στην βιτρίνα