Νοέμβριος 2024 | Δευ | Τρι | Τετ | Πεμ | Παρ | Σαβ | Κυρ |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Ημερολόγιο |
|
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. 40k, Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, Chaos, the Chaos device, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, Cityfight, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Darkblade, Dark Eldar, Dark Future, Dawn of War, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, the Fire Warrior logo, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, GW, GWI, the GWI logo, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, the Khorne logo, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, the Nurgle logo, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, the Slaanesh logo, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, the Tzeentch logo, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2007, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners. |
|
| Themed armies! | |
|
+4ToPaxyGourouni Happy_doctor reaper84 Hellequin 8 απαντήσεις | |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Hellequin Mercenary
Αριθμός μηνυμάτων : 45 Τόπος : Αθήνα Registration date : 10/12/2008
| Θέμα: Themed armies! Παρ 12 Δεκ 2008, 17:34 | |
| Γενικά έχω δεί ότι οι στρατοί που μένουν πιστοί σε ένα θέμα είναι κ πιο ελκυστικοί όταν είναι παρατεταγμένοι στο τραπέζι κ βγάζουν πίο πόλύ γέλιο. Επιπλέον είναι πρόκληση να κερδίζεις με ένα στρατό που εκ πρώτης όψεως δεν έχει κάτι να ανησυχήσει τον αντίπαλο.
Και επειδή δεν μου αρέσει να μιλάω στον αέρα παραθέτω την λίστα που κατέβασα φέτος στο Fair της Καισσας και ενώ δεν μπορώ να πώ ότι πήγε καλά, νομίζω ότι και εγώ κ οι αντίπαλοι μου περάσαμε καλά.
- Arch Lector of Sigmar, Great Weapon, Armor of Meteoric Iron, Speculum - Warrior Priest of Sigmar, Sword of Might, Dawn Armour, Warhorse, Barding, Shield - Captain, Hammer Of Judgement, Full plate, Warhorse, Barding, Battle Standard, Shield - Wizard, Lvl2, Warhorse, Ring of Volans (casts Burning Head,σορρυ αλλά δεν θυμάμαι το όνομα)
- 24 Swordsmen, Full Command , Detachment: 10 Militia - 24 Halberdiers, Full Command , Detachment: 10 Militia - 20 Greatswords, Full Command, Detachment:10 Militia, 10 Militia - 10 Crossbowmen - 10 Crossbowmen - 10 Huntsmen - 5 Knights, musician - 5 Knights, musician - 12 Pistoliers, Musician, Outrider Champion/Repeating Pistol - Mortar - Mortar
Models :164/170(με το crew από τα mortars) Power Dice:4 Power Dice, 3 Prayers, 1 Bound Item = 8 Dispel Dice:2 Army, 2 arch Lector, 1 Wizard, 1 Priest = 6
Περιμένω να δώ λίστες που να δίνουν βάση στο θέμα κ όχι τόσο στο κατά πόσο η λίστα θα κερδίζει εύκολα ή δυσκολα, κοινώς Steam Tank, Altar, Anvil, Δράκοι κ λοιπά overly commonly seen-rarities θα ήταν καλό να μείνουν σπίτι! | |
| | | reaper84 Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 257 Registration date : 01/09/2008
| Θέμα: Απ: Themed armies! Παρ 12 Δεκ 2008, 17:48 | |
| Επειδή παίξαμε μαζί και επειδή έχω εμπειρία από φίλο για τέτοιου είδος λίστες σου λέω ότι δυσκολεύομαι περισσότερο να πάρω νίκη από τέτοιες λίστες ( άμα θυμάσαι κέρδισα στον τελευταίο γύρο ) πάντως εγώ νομίζω πως αυτές η λίστες δεν παίζουν σε τουρνουά είναι για καθαρά φιλικό περιβάλλον όπου εκεί βγαίνει περισσότερος χαβαλές και πλάκα
y.g. 12 pistoliers :gener2: | |
| | | Hellequin Mercenary
| Θέμα: Απ: Themed armies! Παρ 12 Δεκ 2008, 19:16 | |
| Κατ'αρχάς συγχαρητήρια για την πρώτη θέση στο Τουρνουά, κατά δεύτερον πιστεύω ότι και για τους δύο μας η μάχη ήταν σκληρή και επίσης φαντάσου τί θα γινότανε αν όλοι στα τουρνουά κατεβαίνανε με παρόμοιες λίστες! Δεν θα ήταν γαμάτο? Έχω πειραματιστεί με αρκετές λίστες για τους στρατούς μου (και την Άνοιξη στο fair του Fantasy Shop είχα κατέβει με Νάνους με μοναδικά warmachines 2 bolt-throwers kai flamecannon, gyrocopter kai Rangers Longbeards με throwing axes!) και πήγε αρκετά καλά (13ος από τους 36) ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν ήταν classic-Dwarf λίστα. Δεν μιλάω για την ηθική ικανοποίηση του να βλέπεις τον αντίπαλο να σου λέει κατσουφης: - Τι παίζεις? Νάνους.... κατάλαβα.....¨( - Μπααα! Δεν είναι κλασσική λίστα....(βγαζεις τον στρατό στο τραπέζι, τον κοιτάει με αηδιασμένο ύφος, κ μετά το βλέμμα αλλάζει...) - Ε... δεν έχεις organ gun? Ούτε κανόνια?Που είναι το Anvil? - όχι! Δεν έχω τίποτα από αυτά... έχω όμως 120 μοντέλα με T4 και 4+ save! - ΩΩωωωωω! Γαμώ! Πάμε πάμε! Αυτό νομίζω είναι ότι καλύτερο! Ο αντίπαλος να σου λέει ότι η λίστα σου τον ζόρισε παραπάνω απ'ότι αν έπαιζε με κλασσική λίστα του αντίστοιχου στρατού! Γι'αυτόν τον λόγο ξεκίνησα το thread, για να πέσουν ιδέες για θεματικούς στρατούς μήπως στα επόμενα fairs δούμε κ κάτι διαφορετικό! | |
| | | Happy_doctor Mercenary
Αριθμός μηνυμάτων : 40 Registration date : 12/12/2008
| Θέμα: Απ: Themed armies! Παρ 12 Δεκ 2008, 19:19 | |
| - Παράθεση :
- y.g. 12 pistoliers :sparta:
Είμαι πολύ περήφανος για αυτούς τους 12 πιστολιέρος... (Βοήθησα στη σύλληψη της λίστας, και τους νιώθω σαν παιδιά μου! σνιφ!) Όσο για το αν παίζουν σε τουρνουά τέτοιες λίστες, πιστέυω πως τελικά το ζήτημα που προκύπτει είναι το τι θέλει ο καθένας από την εκδήλωση. Και είναι ηλίου φαεινότερο πως αν όλοι διάλεγαν ισορροπημένες, θεματικές λίστες, τα παιχνίδια θα ήταν πιο χαλαρά και ευχάριστα. (Και θα κέρδιζε πάλι ο καλύτερος στρατηγος) Για να συνεχίσω στο πνεύμα του τόπικ, παραθέτω μια δική μου λίστα Νάνων με την οποία έχω ανάμικτα αποτελέσματα, απέναντι σε καλούς αντιπάλους. Look Snorri! A Dwarf army list (2250) -Runelord, MR of Gromril, rune of resistance, rune of preservation, MR of Spite, rune of fire, rune of striking, rune of might -Dragon Slayer -Dragon Slayer -Dragon Slayer -20 Warriors, shields, Full Comman -15 Longbeards, shields, Full Command, rune of stoicism, ancestor rune -10 Quarellers, Great Weapons -10 Quarellers, Great Weapons, Rangers -10 Thunderers, shields -15 Ironbreakers, Full Command -10 Miners, musician -Cannon, engineer, rune of forging, rune of burning -Grudge Thrower, engineer, rune of reloading, rune of accuracy -Gyrocopter -Flame Cannon total:2250 points Πράγματι, ο Λόρδος μου δεν έχει Αμόνι, οι Slayers γυροφέρνουν ολομόναχοι, δεν υπάρχουν Dispel Scrolls, και ο στρατός παίζει επιθετικά, με τους Quarellers με τα Great Weapons σε υποστηρικτικό ρόλο. Για όποιον ενδιαφέρεται να δει πώς τα πάνε στο πεδίο της μάχης, ορίστε και Battle Reports: http://warseer.com/forums/showthread.php?t=171744Υ.Γ.:Καλώς σας βρήκα στο φόρουμ! | |
| | | Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Themed armies! Κυρ 14 Δεκ 2008, 09:41 | |
| Τα themed lists είναι ένα από τα λίγα πράγματα που έχουν πληγεί από τους περιορισμούς του ETC. Π.χ. πολύ θα γούσταρα ένα στρατό Dwarf Slayers. Με 4 units slayers έφτανες κοντά στους 2000 pts, με 2 units όμως δεν φτάνεις καθόλου τους 2250.
Όχι ότι μου λείπουν ο κάρολος και τα 2 steam tanks βέβαια...μακριά από μας! |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Κυρ 14 Δεκ 2008, 22:04 | |
| Σίγουρα οι περιορισμοί του ευρωπαϊκού κάνουν τις θεματικές λίστες πιο "φιλικές", καθώς αναγκάζουν τον παίχτη να φτιάξει λίστα με μεγαλύτερη ποικιλία. Κατά τη γνώμη μου, όμως, το να βάλει κάποιος 4 μάγους του tzeentch πάνω σε δίσκους, ένα κάρο άρματα και 3 πεντάδες ιππότες (με το παλιό βιβλίο) και να το αποκαλέσει θεματικό στρατό είναι προβληματικό από τη φύση του. Η σύλληψη του θεματικού στρατού είναι πως χρησιμοποιείς το βιβλίο για να αναπαραστήσεις μια ιδέα που σου άρεσε από την ιστορία του στρατού σου, όχι το να χρησιμοποιείς το θέμα για να καλύψεις τις υπερβολές/καφρίλες τις οποίες θα κληθεί να αντιμετωπίσει ο αντίπαλός σου.
Για παράδειγμα, ο στρατός των Slayers του Storm of Chaos ήταν κατά γενική ομολογία υπερβολικά ισχυρός. Το κυριότερο, δε, ήταν πως τα παιχνίδια απέναντι του κατέληγαν μονότονα και κουραστικά. Αντίθετα, με τους περιορισμούς του ETC μπορεί κανείς να κατεβάσει 2 μονάδες Slayers με 3 χαρακτήρες, να προσθέσει και πεζικάριους νάνους και καμια πολεμική μηχανή (μέσα σε λογικά πλαίσια) και να έχει ένα στρατό διασκεδαστικό και αρκούντως θεματικό.
Άλλο παράδειγμα: Παίζεις High Elves και θες στρατό του Hoeth? Βάλε 2 μονάδες Swordmasters αντί για 5 και φτιάξε μια λιγότερο μονότονη λίστα. Και αν θες να είσαι σωστός,μη χρησιμοποιήσεις τα υπόλοιπα special (white lions, dragon princes, phoenix guard)! Ούτως ή άλλως, ο πυρήνας κάθε στρατού ξωτικών είναι οι μονάδες με τα δόρατα και τα τόξα...
Όπως και ο Hellequin, έτσι κι εγώ πιστεύω πια (μετά από σχεδόν 15 χρόνια στο κουρμπέτι) πως η ουσία του παιχνιδιού βρίσκεται περισσότερο στις θεματικές στρατιές και λιγότερο στους "broken" συνδυασμούς. Και περισσότερο γέλιο βγάζει, και δεν σπας τα νεύρα των αντιπάλων σου!
Περιμένω τις δικές σας προτάσεις για θεματικούς στρατούς (με ή χωρίς περιορισμούς του Ευρωπαϊκού!) | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Δευ 15 Δεκ 2008, 13:22 | |
| Μετά από κουβέντα με τον προλαλλήσαντα happy_doctor σας παρουσιάζω άλλη μία themed list, αυτή την φορά με High Elves.
Ο στρατός προέρχεται εξ'ολοκλήρου από την επαρχία του Chrace, εξού κ η προτιμήσεις στις μονάδες.
- Lord με Griffon, με halberd, Shield, Dragon Armour, NullStone - Hero, BsB, Halberd, SHiled, Dragon Armour, Banner of the World Dragon
CORE - 10 Archers - 10 Archers SPECIAL - 21 White Lions, full command, Lion Standard, Amulet of Light - 21 White Lions, full command, Standard of Balance, Skeinsliver - Lion Chariot - Lion Chariot
RARE - Griffin (great Eagle) - Griffin (great Eagle) - Boltthrower
(Ακόμα δεν εχω κατασταλάξει, αλλά τους τελευταίους 100 πόντους: - 5 Shadow Warriors, ή - Boltthrower)
O τρόπος που παίζει είναι γιούργια απέναντι με τα chariots σε ρόλο υποστήριξης στα units και τα griffins (μικρά griffons) έχουν ρόλο warmachine hunters.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Hellequin στις Δευ 02 Φεβ 2009, 12:11, 1 φορά (Λόγος της επεξεργασίας : Retoucharisma στην λίστα μαζί με magic Items!) | |
| | | ToPaxyGourouni Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1889 Ηλικία : 39 Registration date : 09/12/2008
| Θέμα: Απ: Themed armies! Δευ 15 Δεκ 2008, 17:48 | |
| Sethayla army list 2000 pts, originally thought about and posted at www.asrai.org. (No ETC) > Wood Elf Highborn on Eagle (preferably shooty) > Wood Elf Noble on Eagle (preferably shooty) > 5 Glade riders + Musician > 5 Glade riders + Musician > 5 Glade riders + Musician > 4 Warhawks Riders > 4 Warhawks Riders > 4 Warhawks Riders > 4 Warhawks Riders > 10 Waywatchers > 10 Waywatchers H lista den htan spasmenh. Den eixe tipota gia dispel kai sxedon ta panta itan strength 3. Epishs ta armors pote den yphrksane kai ta forest spirits elampan dia ths apousias tous. To thematiko htan to kindrend ths Sethayla, pou apoteleitai apo "swift beast masters" symfwna me to vivlio. O stratos htan mia poly kalh metafora tou Sethayla kindrend, giafto kai onomasthke etsi To sygkekrimeno army composition parousiazei to grhgorotero strato pou mporei na sthsei kaneis se olokliro to Warhammer Fantasy, mias kai stoxos tou einai na vrisketai eksoloklirou pisw apo tis grammes tou antipalou ston 2o gyro (isws kai ston prwto an o antipalos paiksei prwtos kai apo ta rear na arxisei ta harrasment techniques. | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τρι 16 Δεκ 2008, 16:32 | |
| Akougetai endiaferon lista pantws, exeis pai3ei ka8olou me autin tin lista? Pragmatika einai challenging an k den gemizei to mati me tin prwth matia! | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τετ 17 Δεκ 2008, 04:57 | |
| Den exw paiksei epeidh den exw 16 warhawks (panw apo 150 evrw mona tous). Pantws o stoxos einai na peraseis pisw apo tis grammes tou antipalou poly nwris. Ta gunline armies den exoun elpida, kathws olos o stratos kyriolektika petaei katapanw sta warmachines, oi magoi se rank and file blocks xanoun ta Line of sight ki prepei na kanoune ateleiwta kai axrhsta reform kai ksana-reform mpas kai petyxoune na cast-aroune se kati kai ta heavy cavalry apla den exoune pou na chargaroune (plus exoune na antimetwpisoune 20 killing blow veli me BS 5 kai pithanotata 4 attks no armor save tou lordou). Ki enw o antipalos skizetai na kynhgaei thn oura tou, esy kaneis charge opou prolaveis me ta fast cavalry kai ta poulia sou (se mikra units pou mporeis na ta deireis), kathws epishs kai tetrapla charges apo 4 units warhawks me hit and run attacks! Skepsou ena blocki na trwei front, 2 flank kai rear charge apo 16 warhawks! Einai 32 epitheseis str 4 (ante 24-26 giati de tha xwrane ola). Kai meta an de ta pas kala, sikwnesai kai tin kaneis me auto-rally sto telos tou flee kai xwris na mporei na se kynhghsei. Prin perasei o 3os gyros exeis hdh parei sxedon ola ta mikra ki ef8rafsta unit tou antipalou ki exeis themeliwsei to pothito minor victory Meta apla kryvesai Genikotera einai ena list pou mperdevei poly ton antipalo kai tou xalaei opoiadhpote oneira strathgikhs mporei na exei. To maneuverability einai o arxhgos ths swsths strathgikhs kai to Wood Elf exei to kalytero maneuverability tou game. Giafto kai i lista sthrizetai ekei. Ennoeitai oti tha yparksoun apwleies, alla oi pontoi den einai mazemenoi se ena unit, kai o antipalos prepei na pairnei oloklira units alliws den prokeitai na dei sovara Victory points. | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τετ 17 Δεκ 2008, 05:23 | |
| Otiste oti pio kontino yparxei sto sethayla list me kanones ETC (symperilambanomenou kai twn kainouriwn kanonwn)
> Highborn on Eagle (301 pts) > Bow of Loren > Arcane Bodkins > Enchanted shield > Stone of the crystal mere > Light armor, spear.
> Noble on Eagle (181 pts) > Hail of Doom Arrow > Helm of the hunt > Light Armor, Shield, Spear.
> Spellsinger Level 1 (140 pts) > Dispel Scroll > Dispel Scroll
> Branchwraith level 1 (165 pts) > Cluster of Radiants > Peagent of Skrikes
> 8 x Dryads (96 pts)
> 8 x Dryads (96 pts)
> 10 x Glade Guard (120 pts)
> 5 x Glade Riders (129 pts) > Musician
> 6 x Glade Guard Scouts (102 pts)
> 4 x Warhawk Riders
> 5 x Wild Riders of Kurnous (130 pts)
> 5 x Wild Riders of Kurnous (130 pts)
> 10 x Waywatchers (240 pts)
Total: 2248 pts, 77 models, 4 power pool, 5 dispel pool, 2 dispel scrolls.
Afth h lista einai perissotero all around kai mporei na katevei kai se tournoua me elpides. An theloume na krathsoume to playstyle pio "agno", mporoume na valoume Moonstone of the hidden ways sthn Branchwraith, kai na tilemetaferoume to unit ths se ena dasos pisw apo ton antipalo ston prwto gyro. Me afth th lista, oi dryads, ta fast cavalry kai ta poulia (+ oi scouts) tha einai ola pisw apo tis grammes tou antipalou. To mono pou tha einai sth thesh tou na krataei to table quarter tha einai mia 10ada archers, pou tha varane apo apostash, kai o antipalos tha prepei na dialeksei an tha paei mexri thn allh akrh tou trapeziou gia na parei 120 pts i an tha gyrisei plath kai tha afisei tin glade guard na mpei short range kai na amolaei str 4 velh. Epishs menei mprosta mia 8ada dryads pou einai prwths taksews dolwma (trexei o allos na faei dryades, skyliazei mexri na tis katevasei kai sto telos pairnei 96 pts (clap!). Telos, to list afto exei kai ligo kalyterh amyna enantia sth mageia (5 dice, 2 scrolls) opote mporei na yposthriksei kalytera to gegonos oti einai pio argo apo to kanoniko sethayla. | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τετ 17 Δεκ 2008, 23:25 | |
| Ενδιαφέρουσα λίστα, σίγουρα διαφορετική! Παρά την επανάληψη των ιδίων μονάδων, φαίνεται ικανή για διασκεδαστικά παιχνίδια και για τις δυο πλευρές (αρκεί βέβαια να μην παιζεις για...την ισοπαλία-οι points denial στρατοί μπορούν να γίνουν πολύ εκνευριστικοι στα χέρια του λάθος ανθρώπου) Η έλλειψη αντιμαγείας στην πρώτη έκδοση μου φαίνεται "δίκαιο" μειονέκτημα αν σκεφτεί κανείς την ταχύτητα του στρατού! Κατά τη γνώμη μου θα έχει τεράστιο πρόβλημα αν χάσει τον πρώτο γύρο απέναντι σε ισχυρό πυροβολικό/μαγεία. Για τη μετατροπή σε ETC-legal, δεν μπορεί να γίνει χωρίς την προσθήκη δέντρων και μαγείας; Αν έβαζες έναν αετό και ένα μικρό μάγο πάνω σε μονόκερο; | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τετ 17 Δεκ 2008, 23:42 | |
| Τα βουνά του Chrace κατοικούνται, πέρα από τους επίλεκτους Λευκούς Λέοντες, από Griffons και αετούς που φωλιάζουν στις κορυφές τους. Όταν η επαρχία απειλείται, η πολιτοφυλακή ττων ξωτικών ενώνει τις δυνάμεις της με τις επίλεκτες μονάδες του τάγματος των Λευκών Λεόντων και με τους ξακουστούς κυνηγούς που σχηματίζουν μονάδες τοξοτών. Τα μυθικά πλάσματα των βουνών συχνά απαντούν στο κάλεσμα για βοήθεια, πιστά στη συμβιοτική τους σχέση με τα ξωτικά.Και να και η λίστα του Chrace, διορθωμένη: Chrace army list - 2250 points HEROES: Prince, Griffon, Nullstone, Dragon Armour (not exactly fluffy, I know!), shield, Great Axe Noble, BSB, Dragon Armour, shield, Great Axe, Banner of the World Dragon CORE: 20 Spearmen, Full Command 20 Spearmen, Full Command 10 Archers SPECIAL: 14 White Lions, Full Command, Lion Standard, Amulet of Light 14 White Lions, Full Command, Standard of Balance, Skeinsliver Lion Chariot Lion Chariot RARE: Repeater Bolt Thrower Great Eagle Great Eagle Total: 2250 points Το σκεπτικό είναι να χρησιμοποιηθούν ταυτοχρόνως το Griffon και το Nullstone, στο οποίο άλλωστε βασίζεται σχεδόν ολοκληρωτικά η άμυνα απέναντι σε μαγεία. Μέχρι ο λόρδος να φτάσει στο κατάλληλο σημείο με ασφάλεια, την προστασία από την επιθετική μαγεία αναλαμβάνει ένα παραπέτασμα με Λευκούς Λέοντες μαζί με το λάβαρο του Παγκοσμίου Δράκου! Αυτοί προπορεύονται των υπολοίπων, ευθραύστων μονάδων και απορροφούν όλα τα πυρά με την πανοπλία του 3+. Με μέτωπο 15, μπορούν να κρύψουν τα άρματα και τους δορυφόρους αν χρειαστεί, ενώ η άλλη μονάδα Λευκών Λιονταριών θα κάνει πικνικ μέσα σε τυχόν δάση μέχρι να αδρανοποιηθούν τα εκηβόλα όπλα και/ή η μαγεία. Μια σημείωση: Ο λόρδος είναι ιδανικός κυνηγός χαρακτήρων , καθως ακόμα και ο ισχυρότερος αντίπαλος λόρδος θα έχει να επιβιώσει από 8 επιθέσεις S5 με μονάχα την απλή του πανοπλία προτού απαντήσει. Ήδη τρίβω τα χέρια μου αν βρεθώ απέναντι σε broken αντικείμενα και στρατούς βασισμένους σε αυτά (Drakenhoff banner, Pendant of Khaeleth, Vambraces of Defence, Van Horstmann's Speculum, Tenderiser, κλπ) | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Πεμ 18 Δεκ 2008, 02:53 | |
| Happy Doctor, prwto gyro tipota apo to army den einai emfanes ston antipalo. Tha exeis sigoura ena terrain sti meria sou (kthrio-dasos-lofos) pou mazi me to extra dasos tou Wood elf ftanoun gia na krypsoun ta perissotera-an oxi ola- montela tou stratou sou.Etsi o antipalos de tha exei target na amolisei ta spells. Tolmw na pw malista oti isws einai kalytera na dwseis prwto gyro ston antipalo, giati tha se voithisei na peraseis pio grhgora pisw apo tis grammes tou kai giati tha exeis ton teleftaio gyro diko sou na kaneis claim quarters, na kynhghseis oti mikro vreis kai (poly poly shmantiko) na exeis ton teleftaio logo sto rally fleeing troops. Gia th metatroph pou les, na thimasai oti stous neous kanones (pou einai ypo syzhthsh akoma epitrepetai na exeis mexri 3 flyer units. Ara o aetos de xwraei. Ta dentra mporoun na vgoun, mazi me tous magous. To apotelesma einai kati pou plhsiazei para poly thn taxythta tou prwtou stratou (kai twra pou to koitaw mou aresei para poly): > Alter Highborn (Minigun lord) (289) > Bow of Loren > Arcane Bodkins > Stone of the Crystal Mere > Enchanted shield > Light Armor, Great Weapon > Alter Noble (156) > Amaranthine Brooch > Briarshearth > Great Weapon > Alter Noble (158) > Glamourweave > Helm of the hunt > Wardancer Noble (General) (140) > Moonstone of the hidden ways > 10 x Glade Guard (120) > 5 x Glade Riders, Musician (129) > 5 x Glade Riders, Musician (129) > 5 x Glade Riders, Musician (129) > 8 x Wardancers,Musician,Champion (165) > 4 x Warhawk Riders (160) > 4 x Warhawk Riders (160) > 6 x Wild Riders (Full Comm) (217) > Warbanner > Great Eagle (50) > 10 x Waywatchers (240) In total, 2242 pts ki exeis 62 montella. To list afto perilamvanei 3 flyers, 4 fast cavalry, tous scouts kai tous wardancers pou tha tilemetaferthoun 1o giro pisw apo ton antipalo. Epishs exei 3 alter xaralthres me 18 inch movement (o lordos varaei 5 velh no armor saves to giro) kai 2 gia melee. Mporoun aneta na perasoun pisw apo tis grammes tou antipalou parea me ta ypoloipa kai na arxisei to party i mporoun na meinoun kai mprosta, giati exoun oloi tous poly kala ward saves. Sto telos to mono pou menei sto deployment zone einai mia 10ada archers. Ola ta alla einai apo pisw ki erxontai. H lista afth einai kai perissotero hth, mias ki exei wardancers me noble, 2 melee heroes (9 attacks str 6 monoi tous) kai wild riders me warbanner gia static resolution. Mporei panta kai o lord na chargarei, kai na varane oi 3 xarakthres me triple charge 14 attks str 6, oi 10 me Ws 7!. Me syndiasmena charges mporeis na fas mikra (i kai megalytera units) afhnontas pisw monaxa ta gourounia, pou de mporeis na tous kaneis tpt outws i allws (an kai 14 epitheseis autohit str 6 sto tank den einai kai ligo). Mporei kaneis anti gia ton noble ton general na valei ena mikro mago me glamourweave kindred, unicorn gia poly fluffy 20" charges se warmachines kai 10ades archers!!! | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Πεμ 18 Δεκ 2008, 20:50 | |
| Μ'αρέσει η ιδέα για επιθετικό μάγο, όμως το Moonstone δείχνει βασικό ως προς το σχέδιό σου...(τηλεμεταφορά) Πάντως οι άλτερ είναι πολύ καλοί για τα λεφτά τους, αν και ο,τιδήποτε με Always Strike First μπορεί να τους αντιμετωπίσει με ευκολία. Κρίμα για την αλλαγή στους κανόνες που μου είπες! Τι πειράζουν μερικοί αετοί παραπάνω;
Επόμενη λίστα είναι μια που έρχεται από τα βάθη του Hellpit, του άντρου των Skaven της φατρίας Moulder. Τα Rat Ogres είναι μια από τις πιο εμβληματικές μονάδες του στρατού, αν και σπάνια χρησιμοποιούνται σε ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ο λόγος; Τείνουν να πανικοβάλλονται πολύ εύκολα, ενώ η παντελής έλλειψη πανοπλίας τα καθιστά ευάλωτα τόσο σε απομεμακρυσμένες επιθέσεις, όσο και στη μάχη σώμα με σώμα.
Army of the Hellpit - 2250 points skaven
HEROES Grey Seer, Eye of the Horned Rat, Warpstone Charm, Dispel Scroll Chieftain, BSB, Storm Banner Master Moulder, LA, Things' Catcher, Warpstone Amulet Master Moulder, LA, Great Weapon, Skavenbrew
CORE 30 Clanrats, Full Command 30 Clanrats, Full Command 3 Giant Rat Packs 3 Giant Rat Packs 25 Slaves 25 Slaves 25 Stormvermin, Shields, Full Command
SPECIAL 3 Gutter Runners, Tunnelers, Poisoned Hand Weapons 4 Rat Ogres 4 Rat Ogres
RARE Rat Giant
Total:2249 points PD:6 (+/-1) + 4 Warpstone Tokens DD:4 + 1 Dispel Scroll 201 models
Για να λειτουργήσει η λίστα, βασικός είναι ο ρόλος των χαρακτήρων: Οι Master Moulders όχι μόνο προσφέρουν re-rolls στα psychology στο μισό στρατό, αλλά με το να συνοδεύουν τα Rat Ogres αυξάνουν τον αριθμό των απαιτούμενων απωλειών για panic σε 3 αντί για 2. Το Skavenbrew έχει τυχαίο αποτέλεσμα, αλλά όλα είναι επιθυμητά και βελτιώνουν κατά πολύ την απόδοση της μονάδας.
Το λάβαρο του τσίφτη συνήθως προσφέρει ένα με δύο γύρους ανοσία στο πυροβολικό λαι -κυρίως- επιτρέπει το στήσιμο παγίδων σε ιπτάμενα τέρατα. Η επιβίωση του γίγαντα εξαρτάται από τη συντονισμένη δράση του λαβάρου και των Gutter Runners.
Μαγεία: Όχι υπερβολικά ποσά, αλλά αρκετά ώστε να εγγυηθούν μερικά επιτυχημένα ξόρκια μέσα στο παιχνίδι. Κάθε ξόρκι έχει τη χρησιμότητά του σε αυτήν τη λίστα. Skitterleap: O master moulder με το Ward Save ανυπομονεί να εκτοξευτεί προς κυνήγι πολεμικών μηχανών ή άλλων ενδιαφερόντων στόχων. Πάντα παίζει και η τηλεμεταφορά του ιδίου του μάγου για τη βελτιστοποίηση των παρακάτω. Warp Lightning: Δεν χρειάζεται συστάσεις, μόνο μια σημείωση. Προτιμώ τη φτηνή εκδοχή του ξορκιού, καθώς αυτό σημαίνει οικονομία ζαριών και μεγαλύτερη αξιοπιστία. Άσε που όσο λιγότερα ζάρια ρίχνεις, τόσο λιγότερους άσσους φέρνεις! Vermintide: Το αγαπημένο μου απέναντι σε στρατούς που στήνονται με μονάδες τη μια κοντά στην άλλη. Δυο ζάρια αρκούν συνήθως και με δεδομένες τις περιορισμένες δυνατότητες του στρατού αυτού στον τομέα της μαγείας, αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Pestilent Breath: Αν ο δράκος με το breath weapon του φοβερίζει τόσο κόσμο, γιατί να μην κάνει το ίδιο και ο μάγος μου; Δεν επιτρέπει και saves!! Ιδανικός συνδυασμός είναι αυτός με το Skitterleap. Death Frenzy: Rat Ogres με τέσσερις επιθέσεις το καθένα; Ω ναι! (επίσης, είναι καλό και για τους αγχωτικούς/γκαντεμόζαρους παίχτες - απαλλάσεσσαι από τα psychology tests) Plague: Υπερτιμημένο, αλλά σε συνδυασμό με το Warpstone Charm είναι ό,τι πρέπει ενάντια σε επίλεκτες μονάδες πεζικού ή και ιππικού. Μαζί με το Warp Lightning βοηθάει στο να καταναλωθούν γρήγορα τα Dispel Scrolls του αντιπάλου!
Εν ολίγοις, η στρατιά λειτουργεί ως ορδή, χρησιμοποιώντας το αριθμητικό πλεονέκτημα ώστε να συνδυάσει ισχυρές επιθέσεις (Rat Ogres, Giant) με στατικό Combat Resolution (όλα τα υπόλοιπα).
Γνώμες; Κριτική; Θα παίζατε με/απέναντι στο στρατό αυτό; | |
| Θέμα: Army of Caledor!(2250 - HE) Δευ 19 Ιαν 2009, 11:27 | |
| Μετά το τέλος των γιορτών κ όλων των εκδηλώσεων επανέρχομαι με καινούργιο θεματικό λιστάκι! Σίγουρα δεν είναι αδύναμο όπως μπορεί να νομίζει κάποιος ακούγοντας το "Θεματικό"!
HEROES - Prince, Star Dragon, Armour of Protection (LA, 4+ WSv), Amulet of Fire (MR1, Immune to Fire Attacks), Halberd, Shield
- Dragon Mage, Sun Dragon, Silver Wand (+1 Spell), Ring of Fury (Bound Spell:Fury of Khaine, Power Lvl:3)
CORE - 10 Archers - 10 Archers
SPECIAL - 7 Dragon Princes, Full command, Banner of Elyrion, Helm of Fortune - 7 Dragon Princes, Full command, Banner of Arcane Protection, Talisman of Light - Drake Chariot (Lion Chariot) - Drake Chariot (Lion Chariot) - 5 Shadow Warriors
RARE - Drake (Eagle) - Drake (Eagle)
Επειδή δεν έχω, αυτή την στιγμή, εύκαιρο το βιβλίο των Ξωτικών κ την λίστα μου, μπορεί να μην είναι μέσα το Bolt Thrower ή τα chariots να είναι ένα Lion Chariot και το Bolt Thrower αλλά καταλαβαίνετε πώς πάει!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Hellequin στις Τετ 28 Ιαν 2009, 00:00, 3 φορές συνολικά (Λόγος της επεξεργασίας : Γιατί δεν βάζουμε τα hatchlings στον πολεμο!) | |
| | | talazorn Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1653 Ηλικία : 34 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : warhammer fantasy Registration date : 06/10/2008
| Θέμα: Απ: Themed armies! Δευ 19 Ιαν 2009, 13:09 | |
| Τα ονόματα τα έχεις λίγο λάθος (πχ ring of fury λέγεται το bound item, και είναι Banner of Arcane Protection όχι warding). Γενικά δεν θεωρώ ότι αυτή είναι καλή λίστα, αλλά ως θεματική είναι αποδεκτό να μην είναι το πρώτο πράγμα που απασχολεί ο ανταγωνισμός. Γενικά το θέμα με τις θεματικές λίστες είναι ότι πρέπει όλοι να παίζουν θεματική λίστα για να υπάρχει ισορροπία. Και αφού κανένας δεν έχει ξεκάθαρη ιδέα για το τί ακριβώς είναι μία θεματική λίστα (πχ άλλος μπορεί να δέχεται ότι σε μία λίστα με slayers το μόνο που δικαιούται να βάλει είναι slayers ενώ άλλος να θεωρούσε αποδεκτό πχ και κανένα organ gun και κανα κανόνι πέρα από τους slayers) θα πρέπει ή να παίζονται μόνο σε φιλικά ή κάποιος να βγάλει ένα σύστημα με περιορισμούς (όπως το etc) που να το διασφαλίζει αυτό. Και επίσης το etc απαγορεύει λίγο τις θεματικές λίστες, γιατί σου απαγορεύει να βάζεις πολλές ίδιες μονάδες. ΠΧ μία caledor θεματική λίστα θα ήθελε ίσως 6 dragon princes (λέμε τώρα) | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Δευ 19 Ιαν 2009, 14:36 | |
| Από την δικιά μου μερία μπορώ να πώ ότι θεματικός για μένα είναι όποιος στρατός μου δίνει ένα unified αίσθημα κ αν θές προτιμάει να μην έχει όλα τα ατού του στρατού δίνοντας από μόνος του ο παίχτης ένα μικρό handicap στον εαυτό του. Συμφωνώ ότι το ETC μπορεί να σε περιορίσει, αλλά μπορεί κ να σε αναγκάσει να δοκιμάσεις κ πράγματα που διαφορετικά δεν θα χρησιμοποιούσες! Για παράδειγμα, ένας στρατός με 6 units Dragon Princes δεν θα είχε διαφορά από έναν κλασσικό στρατό Bretonians, αλλά με την εισαγωγή των archers, thrower και πιθανώς και μερικών Shadow warriors/Elyrian Reavers είναι τελείως διαφορετικός! Επίσης ο Dragon mage, που κατά την γνώμη μου είναι φοβερό ατού για τον στρατό, είναι υποτιμημένος αν τον συγκρίνεις με έναν κανονικό mage και κατ'επέκταση δεν τον χρησιμοποιουν! Εδώ έρχονται οι θεματικοί στρατοί που σε "αναγκάζουν" να τον βάλεις γιατί είναι in-character. Όσον αφορά τώρα το κατά πόσο είναι ανταγωνιστικός, μπορώ να σου πώ ότι έχω παίξει 5-6 μάχες με την λίστα αυτή κ αν κ δεν έχω πάρει Massacre (ακόμα! ) δυσκολεύει πολύ τους αντιπάλους! | |
| | | talazorn Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1653 Ηλικία : 34 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : warhammer fantasy Registration date : 06/10/2008
| Θέμα: Απ: Themed armies! Δευ 19 Ιαν 2009, 21:34 | |
| Εμένα μου φαίνεται πολύ προβληματική σαν λίστα λόγω έλλειψης αντιμαγείας και ότι στηρίζεσαι υπερβολικά στο δράκο του λόρδου... | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τρι 20 Ιαν 2009, 16:45 | |
| Ναι όντως είναι ένα από τα προβλήματα της λίστας το ότι δεν έχει αντί-μαγεία, αλλά το σκεπτικό είναι ότι σε απασχολούν λίγα spells του αντιπάλου, αυτά που θα ακυρώνουν τα saves των Princes (οι οποιοι έχουν κ MR2). Η λίστα λόγω ταχυτητας, λογικα πρέπει να είναι "δεμένη" σε κλωτσοπατινάδες από τον 1ο-2ο γύρο (αναλόγως ποιός παίζει πρώτος). Απο εκεί κ έπειτα δεν είναι κ πολλά τα spells που καστάρονται μέσα στο CC! Συμφωνώ ότι με τους VC θα πάιζει ένα θέμα με τα heal/raise, εκει όμως κανεις συγκεντρωμένα charges με Dragon/Princes/chariot κ νομιζω ότι δεν θα μείνει μονάδα μετά για να σηκώσει! θα το δοκιμάσω κ 8α σου πω.
Πάντως μέχρι στιγμής το έχω δοκιμάσει με Daemons k Dark elves κ πήγε αρκετα καλά (ειδικά με daemons δεν είχε κανενα πρόβλημα, κ είχαν κ μαγεία!).
Ξαναλέω ότι δεν προσπαθώ να φτιάξω λίστες που να σπέρνουν! Το θεματικό προεξοφλεί ότι θα έχεις κ προβλήματα! It's all part of the plan! | |
| | | Nepenthe Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3332 Currently Playing : Vampire Counts Registration date : 24/10/2008
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τρι 20 Ιαν 2009, 19:17 | |
| - Hellequin έγραψε:
Ξαναλέω ότι δεν προσπαθώ να φτιάξω λίστες που να σπέρνουν! Το θεματικό προεξοφλεί ότι θα έχεις κ προβλήματα! It's all part of the plan! Μας έπεισες... Μιλάς για θεματικό στρατό High Elves και δεν έχεις μέσα ούτε μία μονάδα spearmen που κακά τα ψέματα είναι η πιο χαρακτηριστική μονάδα του στρατού σου. Δηλαδή συγγνώμη κιόλας αλλά το unify theme του στρατού σου είναι ότι κατέβηκε ο δράκος Τάδε με την οικογένεια του και κανα δυό φίλους από το δίπλα χωριό να μας πει την καλημέρα του? Δηλαδή αν ήθελες να φτιάξεις σπασμένη λίστα για ETC τι ακριβώς θα έβαζες αν όχι 2 δράκους???? Δηλαδή να σου πεί και ο empire που θα κατεβάσει το κλασικό gunline ότι είναι ο στρατός του nuln που βγήκε βόλτα να κόψει χόρτα, ή ο VC με ghoulkin ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλη καμενιά μπορεί να σκεφτει ότι απλά είδε φώς και μπήκε... Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μία unified λίστα, μην την μπερδεύουμε με τον θεματικό στρατό. Θεματικός στρατός είναι ο στρατός που θα είχες τις περισσότερες πιθανότητες να συναντήσεις ΑΝ με κάποιο μαγικό τρόπο μεταφερόσουν στον κόσμο του warhammer. Ακόμα και το brettonian all cavalry που παίζω εγώ θα μπορούσα να σου πω ότι είναι θεματικός, γιατί και καλά είναι οι καλύτεροι ιππότες του βασιλείου μου και τους έστειλα με ειδική αποστολή να βοηθήσουν τον Γιάννη τον τυχαίουρα. Το πραγματικό όμως bret theme army είναι αυτό που έχει αναλογία peasants-knights περίπου 10-1 όσο και αν εγώ προσωπικά (ώς γνήσιος νουμπάς) δεν μπορώ να χειριστώ καλά, πόσο μάλλον να κερδίσω κιόλας... Και για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, δεν είναι ντροπή να παίζεις ότι θές, γούστο σου καπέλο σου και καουμποϊλίκι σου στο κάτω κάτω, αλλά μην μας λες κι από πάνω ότι "δινεις ένα handicap στον εαυτό σου" γιατί ακούγεται κάπως... Όλοι οι στρατοί έχουν τα υπέρ και τα κατά όσο cheeseμένες λίστες και αν κατεβάσουν. ΥΓ: το flying circus είναι απλά κάποιοι ιππότες του Parravon που βγήκαν να ξεμουδιάσουν τους πήγασους, άρα είναι theme army!!! | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τετ 21 Ιαν 2009, 03:43 | |
| Thematic army δεν είναι μόνο αυτός που πείθει την κοινή σου λογική σύμφωνα με κάποιο βιβλίο, είναι ένας στρατός που έχει νόημα να είναι μαζεμένος. Π.χ. οι alter heroes του WE δεν θα έπρεπε να παίζουν στο στρατό καθόλου, γιατι έχουν τεράστιο χάσμα από την WE society και θεωρείται τρομακτικά σπάνιο θέαμα να δείς έναν σε όλη σου τη ζωή. Όπως επίσης ένας στρατός με waywatchers και eternal guard είναι άκυρος, γιατί οι πρώτοι είναι φύλακες των παραμεθόριων περιοχών, ενώ οι guards είναι νέα παληκάρια που ζούν στα glaves, και όταν σημάνει ο κίνδυνος παίρνουν τα όπλα και βγαίνουν 5 βήματα παραέξω από το χωριό για να υπερασπιστούν τον noble.
Θεματικός στρατός είναι ένας στρατός μόνο με ιππότες, όταν το ταξίδι για τον πόλεμο είναι μακρύ και ο χρόνος πιέζει και οι πεζοί θα καθυστερήσουν τον υπόλοιπο στρατό. Όπως είναι ένας στρατός μόνο με ξωτικά, επειδή είνα χειμώνας και τα forest spirit είναι σε νιρβάνα. Αν υπάρξει η κατάλληλη ιστορία, ακόμη κι ένας all dragon army μπορεί να είναι valid και thematic. | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Δευ 26 Ιαν 2009, 23:52 | |
| - Nepenthe έγραψε:
Μας έπεισες... Μιλάς για θεματικό στρατό High Elves και δεν έχεις μέσα ούτε μία μονάδα spearmen που κακά τα ψέματα είναι η πιο χαρακτηριστική μονάδα του στρατού σου.
Δηλαδή συγγνώμη κιόλας αλλά το unify theme του στρατού σου είναι ότι κατέβηκε ο δράκος Τάδε με την οικογένεια του και κανα δυό φίλους από το δίπλα χωριό να μας πει την καλημέρα του? Δηλαδή αν ήθελες να φτιάξεις σπασμένη λίστα για ETC τι ακριβώς θα έβαζες αν όχι 2 δράκους????
Δηλαδή να σου πεί και ο empire που θα κατεβάσει το κλασικό gunline ότι είναι ο στρατός του nuln που βγήκε βόλτα να κόψει χόρτα, ή ο VC με ghoulkin ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλη καμενιά μπορεί να σκεφτει ότι απλά είδε φώς και μπήκε... Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μία unified λίστα, μην την μπερδεύουμε με τον θεματικό στρατό.
Θεματικός στρατός είναι ο στρατός που θα είχες τις περισσότερες πιθανότητες να συναντήσεις ΑΝ με κάποιο μαγικό τρόπο μεταφερόσουν στον κόσμο του warhammer. Ακόμα και το brettonian all cavalry που παίζω εγώ θα μπορούσα να σου πω ότι είναι θεματικός, γιατί και καλά είναι οι καλύτεροι ιππότες του βασιλείου μου και τους έστειλα με ειδική αποστολή να βοηθήσουν τον Γιάννη τον τυχαίουρα. Το πραγματικό όμως bret theme army είναι αυτό που έχει αναλογία peasants-knights περίπου 10-1 όσο και αν εγώ προσωπικά (ώς γνήσιος νουμπάς) δεν μπορώ να χειριστώ καλά, πόσο μάλλον να κερδίσω κιόλας...
Και για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, δεν είναι ντροπή να παίζεις ότι θές, γούστο σου καπέλο σου και καουμποϊλίκι σου στο κάτω κάτω, αλλά μην μας λες κι από πάνω ότι "δινεις ένα handicap στον εαυτό σου" γιατί ακούγεται κάπως... Όλοι οι στρατοί έχουν τα υπέρ και τα κατά όσο cheeseμένες λίστες και αν κατεβάσουν. Η βασική διαφορά μας είναι στον ορισμό του τι εννοεί ο καθενας απο εμάς θεματικό στρατό. Εσύ μιλάς για τον most-commonly-encountered στρατό. Εγω θεματικό θεωρώ ένα στρατό που έχει ένα ενωτικό στοιχείο μεταξύ του. Θεματικός είναι ένας στρατός Daemons μόνο με μονάδες Chorne/Slannesh/Nurgle κλπ. Ο στρατός των Empire απο την Nuln είναι θεματικός, αλλά να έχει Master Engineer για στρατηγό και όχι 200+ ιππότες παρέα με τον Grand master!! Οι λίστες που παραθέτω η μία είναι με θέμα την επαρχία του Chrace και η αλλη είναι με θέμα την επαρχία του Caledor. Κ οι δύο λίστες φτιαχτήκανε με ένα κ μόνο σκεπτικό: α) Chrace: Lord Griffon, White Lions, Lion Chariots κ γενικά ότι θα μπορούσε να "κολλάει". β) στο Caledor το κριτήριο για την λίστα ήταν να έχει "Dragon" στο όνομα της μονάδας. Όσο για handicaps της λίστας, αν θεωρείς ότι 3 Dispell είναι καλά, το γεγονός ότι δεν έχει ούτε μία μπαλίστα κ ότι με μία τυχερή βολή από ένα κανόνι, ένα κακό psychoology μπορείς να χάσεις σχεδόν τον μισό στρατό .... οκ! | |
| Θέμα: Απ: Themed armies! Δευ 26 Ιαν 2009, 23:57 | |
| - ToPaxyGourouni έγραψε:
- Thematic army δεν είναι μόνο αυτός που πείθει την κοινή σου λογική σύμφωνα με κάποιο βιβλίο, είναι ένας στρατός που έχει νόημα να είναι μαζεμένος.
Θεματικός στρατός είναι ένας στρατός μόνο με ιππότες, όταν το ταξίδι για τον πόλεμο είναι μακρύ και ο χρόνος πιέζει και οι πεζοί θα καθυστερήσουν τον υπόλοιπο στρατό. Όπως είναι ένας στρατός μόνο με ξωτικά, επειδή είνα χειμώνας και τα forest spirit είναι σε νιρβάνα. Αν υπάρξει η κατάλληλη ιστορία, ακόμη κι ένας all dragon army μπορεί να είναι valid και thematic. Συμφωνώ σε όλα, απλά να προσθέσω ότι μία λίστα που έχει απ'όλα μπορεί να σημαίνει ότι ο Lord έκανς γενική σύρραξη κ τους μάζεψε όλους απ'όλη την επικρατεια! | |
| | | kiour_gr Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 6194 Ηλικία : 46 Τόπος : Cambridge Currently Playing : Diablo 3 beta, MTG. Registration date : 29/08/2008
| Θέμα: Απ: Themed armies! Τρι 27 Ιαν 2009, 15:51 | |
| Ειχα κανει εγω ενα θεαματικο στρατο Ορκ και γοβλιν σαν φορεστ γοβλιν στρατο αλλα στην Λουστρια.
Ηταν καθαρα για χαβαλε με παραπολλα μειονεκτηματα.
1) ο λορδος LD 7 kai oi monades ld 5 kai ld6.
2) oute ena orc, oute kan sta spear chuckas.
3) ranked up fast cavalry.
O stratos exei poly xavale einai aytokatastrofikos me ola ta units na rixnoun gia animosity, no ward saves.
Eixa grapsei episis polu fluff gia to army.
To katebasa sto fantasy shop fair kai ekana 4 httes kai 1 nikh. pote den perimena na kanei kati parapano alla euxaristithika ola ta paixnidia.
bebaia auto poy eftiaksa htan h uperbolh tou thematikou stratou me pollous axrhstous pontous. pisteuo oti mporeis na ftiakseis thematiko strato pou na einai antagonistikos eos ena bathmo.
Bebaia o kathenaς erxete sto tournoua gia toys dikoys tou skopous. Kapoioi blepoun to tournoua eos proklhsh na dhmiourghsoun ton pio καλορυθμισμενο στρατο εξαντλοντας και τους τελευταιους ποντους οσο καλυτερα μπορουν. Για εμενα αυτο ειναι 100% αποδεκτο αφου οι κανονες το επιτρεπουν πολυ δεκτο να το κανει. (με την GW τα εχω) Καποιοι πεζουν για να κερδισουν και καποιοι πεζουν για χαβαλε , και τα δυο ειναι αποδεκτα απο εμενα.
υπαρχει και μια προκληση και τεχνη το να φτιαξεις μια πολυ καλη λιστα.
θα παω τον απριλιο στο gw doubles και θα προσπαθησουμε να κανουμε τον καλυτερο συνδιασμο και μετα θα κοιταξουμε να τον κανουμε θεαματικο. | |
| | | | Themed armies! | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |