Greek Wargaming Forum
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.

The Forum of Greek Wargamers

ΦόρουμLatest imagesΑναζήτησηΕγγραφήΣύνδεση
Themed armies! - Σελίδα 2 08abe9eb-c1f8-4f8a-abdf-72add18a9837_zps28329c39
Πρόσφατα Θέματα
» WTB wargaming and rpg terrain
Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeαπό shadowblade94 Κυρ 01 Οκτ 2023, 17:37

» WTS Big Tau Army 400€
Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeαπό doomsday Κυρ 09 Απρ 2023, 20:50

» Πωλούνται Adeptas sororitas
Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeαπό Manolorza Παρ 07 Απρ 2023, 12:31

» Πωλουνται Grey Knights
Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeαπό powerslave Κυρ 02 Απρ 2023, 19:08

» WTS High elf army
Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeαπό Eyzonas Κυρ 25 Ιουλ 2021, 23:08

Blog Feeds
Νοέμβριος 2024
ΔευΤριΤετΠεμΠαρΣαβΚυρ
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
ΗμερολόγιοΗμερολόγιο
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. 40k, Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, Chaos, the Chaos device, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, Cityfight, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Darkblade, Dark Eldar, Dark Future, Dawn of War, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, the Fire Warrior logo, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, GW, GWI, the GWI logo, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, the Khorne logo, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, the Nurgle logo, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, the Slaanesh logo, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, the Tzeentch logo, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2007, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners.

Themed armies!

Πήγαινε κάτω 
+4
ToPaxyGourouni
Happy_doctor
reaper84
Hellequin
8 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
Hellequin
Mercenary
Mercenary
Hellequin

Αριθμός μηνυμάτων : 45
Τόπος : Αθήνα
Registration date : 10/12/2008

Themed armies! - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤρι 27 Ιαν 2009, 23:34

Kiour_gr έγραψε:
Ειχα κανει εγω ενα θεαματικο στρατο Ορκ και γοβλιν σαν φορεστ γοβλιν στρατο αλλα στην Λουστρια.

Έχω δει το αντίστοιχο thread κ μπορώ να πώ ότι ήταν εκπληκτικό το αποτέλεσμα, ειδικά ο γίγαντας/stone-golem!

Kiour_gr έγραψε:

To katebasa sto fantasy shop fair kai ekana 4 httes kai 1 nikh.
pote den perimena na kanei kati parapano alla euxaristithika ola ta paixnidia.

Bebaia o kathenaς erxete sto tournoua gia toys dikoys tou skopous.
Kapoioi blepoun to tournoua eos proklhsh na dhmiourghsoun ton pio καλορυθμισμενο στρατο
εξαντλοντας και τους τελευταιους ποντους οσο καλυτερα μπορουν.

Συμφωνώ κ για αυτό ξεκίνησα το thread για να πέσουν ιδέες! Εγώ κατέβασα μία λίστα με νάνους στο προηγούμενο fair του fantasy-shop κ πήγε πολύ καλά (για τα δικά μου δεδομένα πάντα Wink 13ος )

Προσωπικά στα fairs/tournametns πάω για να περάσω καλά, να παίξω με παίκτες που δεν τους ξέρω κ γενικά όχι απαραίτητα να κερδίσω το τουρνουα (με ότι συνεπάγεται αυτό!). Σαφώς κ ψάχνω τις λίστες μου να βρώ ένα δυνατό combo, αλλά προσπαθώ πάντα να "βάζω χέρι" εκεί που μπορώ. Γι'αυτό άλλωστε ο Prince/Star Dragon δεν είναι το κλασσικό combo-built: Vambraces of Defence, armour of caledor, Star Lance κλπ, το ξέρω ότι δουλευει αλλά αρνούμαι να πιστέψω ότι είναι ο μοναδικός καλός συνδιασμός!

Kiour_gr έγραψε:

θα παω τον απριλιο στο gw doubles και θα προσπαθησουμε να κανουμε τον καλυτερο συνδιασμο και μετα θα κοιταξουμε να τον κανουμε θεαματικο.

Καλή επιτυχία στο doubles, και περιμένω να δώ τις λίστες ποσταρισμένες στο thread! (μην ξεχνιομαστε! Very Happy )
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
talazorn
Spamlord
Spamlord
talazorn

Αριθμός μηνυμάτων : 1653
Τόπος : Πειραιάς
Currently Playing : warhammer fantasy
Registration date : 06/10/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤρι 27 Ιαν 2009, 23:55

Το combo σου όμως είναι κακό Smile Το armour of protection ok αλλά το amulet of fire είναι εντελώς βλακεία... 20 πόντους για MR 1 στην ουσία, κάτι που όλοι οι στρατοί το έχουν πιο φτηνά. Το immunity to fire το έχεις με ένα απλό dragon armour, αφού είσαι high elf!!! Τώρα επειδή έχεις βάλει το armour of protection θα πρέπει κατά τη γνώμη μου να εγκαταλείψεις το immunity to fire αφού σου βγαίνει πολύ ακριβό Smile. Αν ήταν τόσο σημαντικό για σένα, μην το βάλεις το armour! τελοσπάντων ένα ωραίο combo που ταιριάζει στη λίστα σου είναι ή null stone (δεν το έχω δοκιμάσει ποτέ και είμαι λίγο επιφυλακτικός) ή armour of protection, sacred incense (+optionally talisman of loec/amulet of light/gem of courage, ή αντί για sacred incense να βάλεις reaver bow)

ΚΑΙ PLEASE PLEASE PLEASE όχι dragon hatchlings ααααργκ τα μάτια μου υποτίθεται ότι οι δράκοι είναι σπάνιοι και δύσκολο να τους ξυπνήσεις... δεν θα βάζουν τα δρακομωρά στον πόλεμο!
Hellequin
Mercenary
Mercenary
Hellequin

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤετ 28 Ιαν 2009, 00:08

Το amulet of fire το έβαλα για προστασία απο μαγεία, το ότι είχε κ το immunity ήταν απλά added bonus που έκανε δουλειά σε δυο-τρεις περιπτώσεις!

Το null stone είναι μέσα στα αντικείμενα που θέλω να δοκιμάσω, το έχω βάλει στο Chrace army list που έχω ποστάρει πιο πριν, απλά προυποθέτει ότι ο λόρδος με τον δράκο απο τον πρώτο γύρο θα είναι ανάμεσα στις γραμμές του εχθρου κάτι το οποίο είναι πάντα ένα tricky point όταν δεν διαθέτεις το ανάλογο protection (anti-magic etc etc)! Πάντως θα το δοκιμάσω κ 8α ποστάρω τα αποτελέσματα.

Σήμερα πάντως μας ρίξανε ξύλο κάτι δαιμόνια...... (αν κ τον Thirster τον κανόνισε ο Λόρδος, οι άλλες μονάδες αρνήθηκαν πεισματικά να ακολουθήσουν το παραδειγμά του κ τελικά ηττηθηκαμε)
Hellequin
Mercenary
Mercenary
Hellequin

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤρι 03 Φεβ 2009, 11:55

Εχθές λοιπόν είχαμε την πρώτη δοκιμή της λίστας του Chrace απέναντι στα μισητά DE!

Το λιστάκι πήγε καλά αν κ ομολογουμένως η μία μονάδα White Lions όλο το παιχνίδι έκανε βόλτα στο δάσος για να πάει τελικά να πιεί τσάι στο σπίτι που ο Lord είχε μόλις εκκενώσει από αντιπάλους με το terror του Griffon.

H άλλη μονάδα white lions "κόλλησε" την Ύδρα αλλά λόγω προηγούμενων απωλειών από το breath weapon του δράκου κ της ύδρας δεν καταφέραν να κρατήσουν τους αναμενόμενους γύρους.

MVP του παιχνιδιού: το μπαλίστα που από τον πρώτο γύρο έφαγε τους 5 από τους 6 Cold one Riders ασφαλίζωντας έτσι το ένα flank, στην συνέχεια καθάρισε μία μονάδα dark riders που ερχόντουσαν απειλητικά προς το μέρος του κ λίγο πριν συνταντήσουν τον Asuryan καταφέρανε να κάνουν κ μερικά Wounds στον Δράκο!

Γενικά καλές εντιπώσεις, μου έλειψε ο Λόρδος με τον Δράκο είναι η αλήθεια, ειδικά στο chalenge των δύο Λόρδων (ΗΕ+Griffon VS DE+Dragon = Dead HE+Grifffon) αλλά θα του δώσω μερικές ευκαιρίες ακόμα!
Happy_doctor
Mercenary
Mercenary

Αριθμός μηνυμάτων : 40
Registration date : 12/12/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤετ 11 Φεβ 2009, 01:15

Nepenthe έγραψε:

Μας έπεισες... Μιλάς για θεματικό στρατό High Elves και δεν έχεις μέσα ούτε μία μονάδα spearmen που κακά τα ψέματα είναι η πιο χαρακτηριστική μονάδα του στρατού σου.

Δηλαδή συγγνώμη κιόλας αλλά το unify theme του στρατού σου είναι ότι κατέβηκε ο δράκος Τάδε με την οικογένεια του και κανα δυό φίλους από το δίπλα χωριό να μας πει την καλημέρα του? Δηλαδή αν ήθελες να φτιάξεις σπασμένη λίστα για ETC τι ακριβώς θα έβαζες αν όχι 2 δράκους????

Δηλαδή να σου πεί και ο empire που θα κατεβάσει το κλασικό gunline ότι είναι ο στρατός του nuln που βγήκε βόλτα να κόψει χόρτα, ή ο VC με ghoulkin ή κι εγώ δεν ξέρω τι άλλη καμενιά μπορεί να σκεφτει ότι απλά είδε φώς και μπήκε... Ο καθένας μπορεί να φτιάξει μία unified λίστα, μην την μπερδεύουμε με τον θεματικό στρατό.

Θεματικός στρατός είναι ο στρατός που θα είχες τις περισσότερες πιθανότητες να συναντήσεις ΑΝ με κάποιο μαγικό τρόπο μεταφερόσουν στον κόσμο του warhammer. Ακόμα και το brettonian all cavalry που παίζω εγώ θα μπορούσα να σου πω ότι είναι θεματικός, γιατί και καλά είναι οι καλύτεροι ιππότες του βασιλείου μου και τους έστειλα με ειδική αποστολή να βοηθήσουν τον Γιάννη τον τυχαίουρα. Το πραγματικό όμως bret theme army είναι αυτό που έχει αναλογία peasants-knights περίπου 10-1 όσο και αν εγώ προσωπικά (ώς γνήσιος νουμπάς) δεν μπορώ να χειριστώ καλά, πόσο μάλλον να κερδίσω κιόλας...

Και για να μην παρεξηγηθώ κιόλας, δεν είναι ντροπή να παίζεις ότι θές, γούστο σου καπέλο σου και καουμποϊλίκι σου στο κάτω κάτω, αλλά μην μας λες κι από πάνω ότι "δινεις ένα handicap στον εαυτό σου" γιατί ακούγεται κάπως... Όλοι οι στρατοί έχουν τα υπέρ και τα κατά όσο cheeseμένες λίστες και αν κατεβάσουν.

ΥΓ: το flying circus είναι απλά κάποιοι ιππότες του Parravon που βγήκαν να ξεμουδιάσουν τους πήγασους, άρα είναι theme army!!!

Χωρίς καμία πρόθεση για flaming, πρέπει να το βγάλω απο μέσα μου: Χαλάρωσε λιγάκι, Nepenth! Αντί να κράζεις για το στρατό του Hellequin (που, αν και ισχυρός, διατηρεί τη θεματολογία που επέλεξε και -κακά τα ψέμματα- θα είχε τρομερά προβλήματα απέναντι στις "ισορροπημένες" λίστες των Δαιμόνων, των Σκοτεινών Ξωτικών και των Βάμπιρων που βλέπουμε σε επίπεδο ETC τελευταία), δεν δημοσιεύεις τη δική σου λίστα για τους Βρετόννους; Ακούγεται ενδιαφέρουσα! Wink

Τώρα, πίσω στις λίστες:

Kiour_gr, είδα το στρατό σου σε φωτογραφίες και πρέπει να ομολογήσω ότι είναι πολύ εντυπωσιακός! Σχετικά με τη λίστα, θα προσπαθούσα να χωρέσω κάπου το Spider Banner, είναι οφθαλμοφανές ότι φτιάχτηκε για forest goblins! (άσε που 40 βολές το γύρο με δηλητήριο απέναντι σε Μεγάλους Στόχους ακούγονται θανατηφόρες)

Hellequin: Κατά τη γνώμη μου η επαρχία των Δρακοκαβαλάρηδων δίνει τους δυνατότερους θεματικούς στρατούς από όλο το βιβλίο. Όπως παρατήρησες και εσύ, η ταχύτητα και ο αριθμός των επιθέσεων των βασικών μονάδων εξασφαλίζει ότι θα χτυπήσεις έγκαιρα και δυνατά τον αντίπαλο. Είναι κρίμα που λόγω μειωμένων επιλογών χρειάζεται να μετονομάσεις τα λιοντάρια σε δρακάκια, αλλά τι να κάνουμε....

Και τώρα μια θεματική λίστα από τα βάθη της ζούγκλας...

HEROES
Saurus Oldblood, Cold One,Halberd, Light Armour, Shield, Horn of Krygor
Saurus Scar-Veteran, Light Armour, Battle Standard, Piranha Blade, Enchanted Shield, Cold One
Saurus Scar-Veteran, Light Armour, Shield of the Mirrored Pool, Sword of Might, Cold One

CORE
18 Saurus Warriors, Full Command
18 Saurus Warriors, Full Command
12 Saurus Warriors, Spears, Musician
12 Saurus Warriors, Spears, Musician

SPECIAL
6 Cold One Cavalry
6 Cold One Cavalry
10 Temple Guard, Full Command, Plaque of Dominion, Curse-Charm of Tepok
10 Temple Guard

Με το νέο βιβλίο είναι πιο εύκολο από ποτέ να φτιάξει κανείς ένα Saurus Horde!

Η λίστα περιλαμβάνει αποκλειστικά μονάδες Saurus, χωρίς τα στοιχεία υποστήριξης που συνήθως βλέπει κανείς σε ένα στρατό Lizardmen (Skinks, Stegadons, Salamanders, μαγεία κλπ). Η μοναδική προσταστία από την αντίπαλη μαγεία είναι η μονάδα των Temple Guard με τα μαγικά της αντικείμενα.

Οι χαρακτήρες παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη συνοχή του στρατού, καθώς είτε καθιστούν Stubborn (και άνοσες στο Φόβο) τις μονάδες που τους φιλοξενούν, είτε λειτουργούν ως ανεξάρτητες μονάδες, δηλώνοντας εφόδους προς το ιππικό/βαρύ πεζικό του εχθρού προκειμένου να το καθηλώσουν μέχρι την πλαγιοκόπηση από τo ιππικό και το πεζικό.

Προφανώς, το μαγικό αντικείμενο του λόρδου αποτελεί την πεμπτουσία του στρατού και εγγυάται ένα σχεδόν άθραυστο μέτωπο.

Η παράταξη του στρατού ποικίλλει, ανάλογα με τον αντίπαλο. Είναι δυνατόν να αναλάβεί το (stubborn) ιππικό το κέντρο, με το πεζικό στα πλάγια ή το ανάποδο. Απέναντι σε ισχυρή μαγεία δεν υπάρχει άλλη λύση πέρα από το να ελπίζω να λειτουργήσει το λάβαρο (ακυρώνοντας στατιστικά τη μαγεία ενός μάγου το γύρο), και να περιμένω το miscast ώστε να χρησιμοποιήσω το curse charm of Tepok. Το Shield of the Mirrored Pool μπορεί να προστατεύσει μια μονάδα μου από τα βαριά magic missiles, αλλά το βασικό σχέδιο είναι να δέσω τις μονάδες των μάγων σε μάχη σώμα με σώμα όσο το δυνατόν γρηγορότερα.

Λοιπόν, πώς σας φαίνεται;
Tzortz
Admin
Tzortz

Αριθμός μηνυμάτων : 12004
Τόπος : Νικαια
Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general
Registration date : 27/08/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤετ 11 Φεβ 2009, 07:53

Ολες οι λιστες ειναι καλες αν αυτος που τις εχει το ευχαριστιεται !

Μια παρατηρηση-ερωτηση μονο,

Αντιπαλες πολεμικες μηχανες πως θα τις "φας" ? Ισως να εβαζες μια μοναδα Terra's ?
kiour_gr
Arch Spammer
Arch Spammer
kiour_gr

Αριθμός μηνυμάτων : 6194
Τόπος : Cambridge
Currently Playing : Diablo 3 beta, MTG.
Registration date : 29/08/2008

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤετ 11 Φεβ 2009, 10:24

sumfono ta terras einai ka i fast-CAVALRY opote ta pianei kai to horn an einai se 12" fusika.
Happy_doctor
Mercenary
Mercenary

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤετ 11 Φεβ 2009, 18:18

Χμμμ...δεν το είχα σκεφτεί έτσι!

Η αρχική μου ιδέα για την αντιμετώπιση πολεμικών μηχανών δεν είναι άλλη από τους ήρωες πάνω στα Cold Ones. Με εμβέλεια εφόδου 14" θα έχουν πέσει στον τρίτο γύρο, οπότε οι περίπου 90 Saurus θα χρειαστεί να αντέξουν μερικούς γύρους ριπών.

Ως κυνηγοί πολεμικών μηχανών, οι ήρωες του στρατού είναι κατά τη γνώμη μου πολύ καλοί, καθώς ακόμα και αν ο εχθρός υποχωρήσει αφήνοντας τον καβαλάρη μπροστά στον αντίπαλο στρατό, χάρη στο Κέρατο ο ήρωας θα αντέξει.

Οι πτεροδάκτυλοι είναι μια λύση, όμως απομακρυνόμαστε από το θέμα του στρατού (και κάνουν τα πράγματα πολύ εύκολα).

Και για να συνεχίσουμε, περνάω στην αντίπερα όχθη, στις ορδές των Red Crested Skinks του Sacred Host of Sotek! Οτιδήποτε δεν είναι σκινκ κόβεται από τη λίστα αυτομάτως, ενώ παράλληλα προσπαθώ να αποφύγω ένα στρατό με ένα τόνο skirmishers.

HEROES
Skink Chief, LA, Shield, Spear, Terradon, Bane Head, Staff of the Lost Sun
Skink Chief, LA, Shield, Extra Hand Weapon, Blowpipe, BSB, Venom of Firefly Frog
Skink Priest, Lvl 2, Rod of the Storm, Dispel Scroll
Skink Priest, Lvl 2, Blood Statuette of Spite, Plaque of Tepok, Engine of the Gods

CORE
18 Skinks, musician
20 Skinks
20 Skinks
10 Skink Skirmishers
10 Skink Skirmishers
3 Serpent Swarms
3 Serpent Swarms

SPECIAL
4 Terradons
5 Terradons
Stegadon
5 Chameleon Skinks

RARE
2 Salamanders

Total: 2250 points

Πρόκειται για ένα στρατό πολύ γρήγορο (κίνηση 6"+), με αξιοπρεπή μαγεία (7 ζάρια και δυο δεσμευμένα ξόρκια), δυνατότητα 125+ δηλητηριασμένων βολών το γύρο και μερικά κρυμμένα χαρτιά για τη μάχη σώμα με σώμα. (γρήγορο static Combat Resolution όπου χρειάζεται με τα σκινκς, τα Serpent Swarms για να καθυστερούν επικίνδυνους αντιπάλους, τα 2 Stegadon ως βαρύ πυροβολικό και οι πτεροδάκτυλοι υποστηρικτικά για κυνήγι πολεμικών μηχανών και εφόδους στα μετ'όπισθεν ώστε να πάρουν το +2 και να προξενήσουν καμία απώλεια.

Γνώμες; Έχω την εντύπωση ότι είναι πιο αποδοτικός συνδυασμός από την πρώτη μου λίστα, με περισσότερες επιλογές και με συμμετοχή σε όλες τις φάσεις της μάχης.
kiour_gr
Arch Spammer
Arch Spammer
kiour_gr

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤετ 11 Φεβ 2009, 18:39

To red crest ftiaxtei ke gia na polemhsoun tous scaven.

tehenuii pano se stegadon!
ena engine
ena skink pano se terradon ( kopse 2 terradons apo thn pentada)
skink hero b.s me scaven pelt banner

kai bale kanena kroxigor sto fluff polemoun kai auta vs scaven (apo to scaven book h to lustria den thimame)
Hellequin
Mercenary
Mercenary
Hellequin

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΚυρ 15 Μαρ 2009, 04:47

Ένας μήνας πέρασε από το τελευταίο πόστ κ μετά από αρκετές μάχες είπα να ρίξω λίγο λάδι στην "φωτιά" του thread! Wink

Τα αποτελέσματα κ τα συμπεράσματα των λιστών των HE έχουν ως εξής:

- Caledor:
Η λίστα δουλεύει καλά, με εξαιρέσεις (το ζάρι μου είναι απλά απερίγραπτο με τους άσσους στα saves να έρχονται βροχή κ τις εξάρες στα Ld!) αλλά ο στρατός έχει αρκετό hitting power για να σαρώσει ακόμα κ τα πιο δυνατά infantry του αντιπάλου. Μέχρι ο αντίπαλος να αντιληφθεί το MR των Dragon Princes συνήθως είναι αργά καθότι ο στρατός είναι "δεμένος" σε μάχη οπότε η μαγεία δεν μας απασχολεί κ πολύ.(Βέβαια όταν με MR2 δεν μπορείς να κόψεις το Stuff of Nurgle κ δεν φέρνεις ποτέ το Toughness test είναι ένα πρόβλημα όταν χάσεις σε ένα γύρο όλη την μονάδα σου, αλλά τί να κάνουμε!)
MVP της λίστας είναι ο Dragon Mage ο οποίος είναι ικανός για τα καλύτερα κ τα χειρότερα μέσα σε μία μάχη, είτε στην έκδοση του "καθομαι μακρια κ σας καίω με τα μάγια μου" είτε στην έκδοση του "Say Hello to my little friend the Flaming Sword!" που μαζί με τον δράκο είναι παραπάνο από απειλή για οποιοδήποτε στόχο.
(να σημειωθεί ότι ο Sun Dragon, μάλλον θέλει απεγνωσμένα να ζήσει για να γίνει Star, καθώς σε όλες τις μάχες αρνείται να πεθάνει η να κάνει flee ακόμα κ όταν ο αναβάτης του είναι νεκρός.)

- Chrace:
Ενώ η λίστα φαινομενικά είναι πιο δυνατή απο την Caledor, δεν μου έχει αποφέρει τα ανάλογα αποτελέσματα. Την κατάρα του ζαριού μου κ κάποιες τελείως λάθος κινήσεις (charges/flees etc) μπορώ να επικαλεστώ για όλες τις ήττες μου αλλά δεν θα απογοητευτώ κ θα δώσω μερικές ευκαιρίες ακόμα στα Λιοντάρια μου να δείξουν τι αξίζουν!

MVP της λίστας μάλλον πρέπει να πώ το πλήρωμα της μπαλίστας για τα 6 wounds που κάνανε στο Hellcannon (σε δύο γύρους και τις δύο φορές που έπαιξα με τον συγκεκριμένο στρατό) το οποίο κυνηγούσε τους εναπομείναντες Dragon Princes που κάνανε γενναίες τακτικές υποχωρήσεις για να δώσουν στην μπαλίστα τον χρόνο να ολοκληρώσει το έργο της.

- Empire:
Λόγω των εντατικών δοκιμών των παραπάνω λιστών οι Empire έχουν μπεί λίγο στον πάγο (κ προς έκπληξη μερικών είναι οι πρώτες δοκιμές στο φαναρτζίδικο του Sigmar, κοινώς ξεκίνησα να τους βάφω!Very Happy ) οπότε δεν έχω να πώ κάτι καινούργιο.

Αυτά για τώρα, περιμένω να ακούσω αποτελέσματα από όποιους έχουν ποστάρει λίστες! Happy_doctor this also means you, you filthy French-lovin', skull-tottin' bastard! Wink
Happy_doctor
Mercenary
Mercenary

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΚυρ 15 Μαρ 2009, 19:25

Ask and you shall receive:

Τον τελευταίο καιρό χρησιμοποιώ τους εξής στρατούς:

-High Elves of Chrace (Όπως περιγράφηκε σε προηγούμενη δημοσίευσή μου, με αντικατάσταση των τοξοτών από Σκιώδεις Πολεμιστές.)

Chrace army list - 2250 points

HEROES:
Prince, Griffon, Nullstone, Dragon Armour, shield, Great Axe
Noble, BSB, Dragon Armour, shield, Great Axe, Banner of the World Dragon

CORE:
20 Spearmen, Full Command
20 Spearmen, Full Command

SPECIAL:
14 White Lions, Full Command, Lion Standard, Amulet of Light
14 White Lions, Full Command, Standard of Balance, Skeinsliver
Lion Chariot
Lion Chariot
6 Shadow Warriors, champion

RARE:
Repeater Bolt Thrower
Great Eagle
Great Eagle

Total: 2250 points

Μπορώ να πω ότι έχω εντυπωσιαστεί από το στρατό, τις δυνατότητες του και κυρίως το πώς με αναγκάζει να παίξω. Χωρίς μαγεία και εκηβόλα όπλα πρέπει να βιαστώ να δημιουργήσω ευνοϊκές μάχες σώμα με σώμα με μόνο μου ατού την ταχύτητα του στρατού. Ο λόρδος πάνω στο Γρύπα είναι καταπληκτικός αν προστατευτεί καταλλήλως τους πρώτους γύρους. Μέχρι στιγμής τα αποτελέσματά μου:

1. Orcs & Goblins - WIN (είχε όλα τα καλούδια, Black orc πάνω σε Wyvern, μεγάλες μονάδες πεζικού, φανατικούς, τέσσερις βαλλίστρες και φρενήρεις γουρουνοκαβαλάρηδες) Χρειάστηκε να θυσιάσω τον λόρδο μου για να του τραβήξω το στρατηγό σε άνοιγμα, οπότε η βαλλίστρα τον ξεπέζεψε και τον άφησε να κυνηγάει δορυφόρους όλο το παιχνίδι. Οι λευκοί λέοντες περιποιήθηκαν τα υπόλοιπα καταλλήλως.

2. Orcs & Goblins - WIN (10 ζάρια μαγείας, savage orcs, μπόλικο ταχύ ιππικό, fanatics και υποστήριξη από Black Orcs) Περιττό να αναφέρω ότι η πατούσα του Gork είναι too much για τα ελφάκια μου! Τα δύο άρματα, οι μισοί άσπροι λέοντες και 3/4 του Γρύπα υπέκυψαν στη βρωμερή επίθεση, αλλά στους τελευταίους γύρους μια σειρά από συντονισμένες εφόδους των δορυφόρων κατάφεραν να γυρίσουν τη μάχη σε νίκη.

3. Wood Elves - MASSACRE LOSS (Κλασσικός στρατός, 3xGlade Riders, 3x Dryads, 2x Warcancers, 10(!) Wild Riders & Noble, Treeman, Waywatchers, BSB, 6 ζάρια μαγείας)
Η μάχη κρίθηκε από τρία στιγμιότυπα:
α) Ο λόρδος πάνω στο γρύπα πλαγιοκόπησε τους Wild Riders, τους νίκησε κατά 4 μονάδες, πέρασαν το Break και στον επόμενο γύρο, παρά το γεγονός ότι έκανα challenge με έναν Shadow Warrior Champion και γλίτωσα το annoyance of Netlings, κατάφερα να φέρω 8 άσσους σε to-hit, to-wound με αποτέλεσμα ο Λόρδος να ψοφήσει σα το σκυλί το μαύρο και να χάσω το γρύπα στην οπισθοχώρηση.
β)Μια μονάδα λευκών λεόντων, άνοση στη μαγεία, κυνηγάει δρυάδες και καταλήγει ολόκληρη μέσα στο δάσος που βρίσκεται ο μάγος με το DeepWood sphere...15 s5 hits αργότερα, οι λευκοί λέοντες είναι παρελθόν!!
γ)Η δεύτερη μονάδα λευκών λεόντων έχει εφορμήσει στον Treeman, και 5 γύρους μάχης αργότερα, έχει προκαλέσει μονάχα ένα τράυμα στο δέντρο!! (25 επιθέσεις στο τεσσάρι και στο τεσσάρι!!)

4. Skaven SAD - WIN (Grey Seer, Screaming Bell, 4x Clanrats, 4x Slaves, 2x9 Jezzails, Monks with Censers, Warlock Engineers) Η μονάδα των λευκών λεόντων που ήταν άνοση στη μαγεία παρατάχθηκε προστατεύοντας τα άρματα και τους δορυφόρους από τα ξόρκια των skaven. Η μάχη κρίθηκε όταν πανικόβαλλα με τη βαλλίστρα τη μια μονάδα Jezzails, Τρομοκράτησα την άλλη με το Γρυπα και γείωσα τα ξόρκια του Grey Seer με το Νullstone. Μερικές πλαγιοκοπήσεις αργότερα (και ο Γρύπας να επιβιώνει από την έφοδο των Plague Censer Bearers), ο αντίπαλος στρατός διαλύθηκε.

5. Lizardmen - LOSS (Slann, Engine of the Gods, Temple Guard, 4xSaurus Spearmen, Skink diverters, Terradons, Stegadon) Απέναντι σε ένα στρατό με 14 ζάρια μαγείας και 2 πανίσχυρους δεινοσαύρους, έπαιξα επιθετικά. Προσπάθησα να πλαγιοκοπήσω τη μονάδα του Slann με τον λόρδο, όμως υποεκτίμησα την απόστασή του από κάποια ερείπια, με αποτέλεσμα να γίνει στόχος ενός Master of Stone. 6 χτυπήματα αργότερα, ο Γρύπας είχε γίνει αλοιφή και ο λόρδος έμεινε να πολεμάει μέχρι τέλους μια μονάδα Saurus. To Engine επιβίωσε από τα χτυπήματα των λευκών λεόντων (προσπαθούσαν να σκοτώσουν τον ιερέα εις μάτην) και έκαψε το μισό μου στρατό.

6. Vampire Counts - WIN (Λόρδος με Skull Staff, +2 ζάρια μαγείας, ικανότητα να σηκώνει σκελετούς και το Helm of Commandment, WIght BSB, necromancer, 20 Grave Guard, 3x15 Skeletons, 2x6 Black Knights, Corpse Cart, 6 Wraiths & Banshee, 3 x Dire Wolves) Η μάχη πήγε πολύ καλά, τα 2 άρματα και ο λόρδος συνδυάστηκαν εφορμώντας ενάντια σε μια μονάδα μαύρων ιπποτών, καταστρέφοντάς τους και περνόντας πίσω από τις αντίπαλες γραμμές. Οι λευκοί λέοντες με τις μαγικές επιθέσεις πρόσφεραν το Rear τους στα Wraiths, τα οποία τσίμπησαν και κατόπιν πήγαν από εκεί που ήρθαν. Ένα από τα άρματα κράτησε πακτωμένους τους εναπομείναντες μαύρους ιππότες εφορμώντας στα πλάγιά τους. Η υπόλοιπη μάχη συνοψίζεται στους δορυφόρους και τους αετούς να απασχολούν τη μονάδα του λόρδου με αλλεπάλληλες οπισθοχωρήσεις και τους λευκούς λέοντες με το γρύπα να σφάζουν ορδές σκελετών (Night of the living Dead). Βοήθησε πολύ το γεγονός ότι ο νεκρομάντης με το Vanhel's Danse Makabre πέθανε νωρίς στα χέρια του άρματός μου, αφού η μαγεία του είχε εξουδετερωθεί από το Nullstone.

7.Ogre Kingdoms - WIN (MSU style, 5x Bulls, 3xIronguts, 2 Rhinox Riders, 1 Bull Rhinox, Tyrant, 2x3 Yhettees 3x Gnoblars) Εδώ εκμεταλλεύτηκα τον κανόνα των Rhinox σχετικά με την έφοδο (Bad Tempered) για να εξαναγκάσω τη μεγάλη μονάδα να κυνηγήσει έναν αετό. Οι λευκοί λέοντες πλαγιοκόπησαν, έσπασαν και μέσα στους επόμενους 3 γύρους κατέστρεψαν (με διαδοχικά flee/pursuit) τα τέρατα. Ο γρύπας μαζί με μια μονάδα δορυφόρων τακτοποίησαν 3 μονάδες ogres και τον butcher, που ο αντίπαλος μου έστρωσε προκειμένου να τραβήξει τον γρύπα κοντά στον Τύρρανό του. Εν ολίγοις, ο γρύπας οπισθοχώρησε και τη γλίτωσε, ενώ η άλλη μονάδα λευκών λεόντων έπαιζε κρυφτούλι με 2 μονάδες γιέτι στο δάσος και παράλληλα περιόριζε το March move του Τυρράνου.

8.Dwarves - WIN
(Dwarf Lord on Shieldbearers, Master Engineer & unbreakable stone thrower, Organ Gun, 2x Bolt Throwers, 20 Hammerers, 20 Warriors, 20 Longbeards, 10 Miners, 10 Thunderers, 10 QUarellers) Έκρυψα το γρύπα και τα άρματα μέχρι να δέσω τις περισσότερες πολεμικές του μηχανές με τους αετούς και τους Σκιώδεις Πολεμιστές. Η μια μονάδα λευκών λεόντων σπαταλήθηκε άδικα καθώς εφόρμησαν σε ένα πύργο απέναντι σε Thunderers, νίκησαν αλλά καθώς δεν μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν τα δίχειρα τσεκούρια τους, πέθαναν μέχρι τον τελευταίο απέναντι στην έφοδο των Longbeards. Οι νάνοι πολεμιστές έσπασαν τους δορυφόρους μου, αλλά τον επόμενο γύρο υπέστησαν έφοδο από ένα άρμα, που τους κράτησε αρκετά ώστε να πέσουν στη μάχη οι ανασυνταγμένοι δορυφόροι. Στιγμιότυπο της μάχης η πλαγιοκόπηση των Hammerers από το Γρύπα και ο λόρδος να σκοτώνει σε challenge το λόρδο των Νάνων χάρη στις εξουδετερωτικές ικανότητες του Nullstone!! Εντέλει, απέμειναν μονάχα οι μακρυγένηδες και ο καταπέλτης με τον μάστορα μηχανικό Smile.

9.Daemons - DRAW (Skulltaker, 3xSlaanesh Heralds with Siren Song, Banner of Chaos Glory, 3x30 Daemonettes with Siren Standard, 2x3 Nurglings) Η χθεσινή μου μάχη, μια από τις πιο άχαρες των τελευταίων χρόνων. Με τρεις σειρήνες και ASF, στο δεύτερο γύρο είχαμε πέσει σε μάχη σώμα με σώμα όπου οι λέοντες πλήγωναν στο 2+ κι όμως κατάφερναν να περνάνε μονάχα μια πληγή το γύρο ( η οποία κατα καιρούς σωζόταν από το Ward Save). Από νωρίς κατάλαβα ότι το κόλπο ήταν να σκοτώσω τους Heralds που έδιναν την ικανότητα ASF στις δαιμονέτες. Θυσίασα και τα δυο άρματα με αυτό το σκοπό, αλλά μετά απο 24 επιθέσεις με S5 το καθένα, κατάφεραν να περάσουν μια πληγή στον έναν!! Παρ'όλα αυτά, ο λόρδος στο γρύπα εφόρμησε στα οπίσθια μιας μονάδας, με λευκούς λέοντες στα πλάγια. Τους χρειάστηκαν 5 γύροι, αλλά καθάρισαν τη μονάδα και πήραν ακόμη μια μισή.
Στιγμιότυπο η Πρόκληση του Skulltaker στον Noble, ο οποίος δέχτηκε και αποκεφάλισε τον δαίμονα με τις πρώτες του επιθέσεις, παρά το 0+ save! (ούτως ή άλλως ήταν άνοσος στις επιθέσεις του δαίμονα λόγω της πανοπλίας του δράκοντα που φοράει)
Η μια μονάδα λευκών λεόντων πέρασε όλη τη μάχη χάνοντας αλλεπάλληλες δοκιμασίες Ηλιθιότητας(από το ξόρκι των δαιμόνων) με αποτέλεσμα να παραμείνει ανενεργή για όλη τη μάχη. Είχα την ευκαιρία να πάρω τη νίκη όταν εφόρμησα με έναν αετό στα Nurglings που είχαν ήδη υποστεί πέντε τραύματα, με σκοπό να σκοτώσω μια βάση και να πάρω μισούς πόντους και το τεταρτημόριο. Ο αετός απέτυχε παταγωδώς, με αποτέλεσμα να πεθάνει!

Αυτά τα νέα από το βασίλειο του Chrace, ελπίζω να τα απολάυσατε παρά τη στενογραφική παρουσίαση! Περιμένω σχόλια!

A bientot!

ΥΓ: Θα ακολουθήσει δημοσίευση με τα αποτελέσματα των ποντικιών μου, του Rainbow Clan! (=μια μονάδα και μόνο από κάθε επιλογή της λίστας!)
talazorn
Spamlord
Spamlord
talazorn

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΔευ 16 Μαρ 2009, 00:36

Πιστεύω με αυτή τη λίστα είχες σχετικά καλά αποτελέσματα, αν και αν έπαιζες ενάντια σε περισσότερους αντιπάλους με μαγεία θα είχες πρόβλημα, ειδικά αν είχαν μαγεία που δεν έχει target δικά σου units... και 18 jezzails δεν είναι sad btw Cool
kiour_gr
Arch Spammer
Arch Spammer
kiour_gr

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΔευ 16 Μαρ 2009, 01:36

Iatroblast mou aresei h lizardolista sou einia kai polu themed.
kopse ena unit swarms kai bale kroxigors sto ena unit skinks.
kai kane ta chameleon 6,gia kapoio logo ta 5 den kanoun prama ena ta eksi nai.
Happy_doctor
Mercenary
Mercenary

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΠαρ 20 Μαρ 2009, 11:57

Talazorn έγραψε:
Πιστεύω με αυτή τη λίστα είχες σχετικά καλά αποτελέσματα, αν και αν έπαιζες ενάντια σε περισσότερους αντιπάλους με μαγεία θα είχες πρόβλημα, ειδικά αν είχαν μαγεία που δεν έχει target δικά σου units... και 18 jezzails δεν είναι sad btw Cool

Σχετικά με τους ποντικαράδες, εξαρτάται από την οπτική γωνία: για τα δικά μου δεδομένα 13 ζάρια μαγεία (+6 tokens) και 18 jezzails είναι πολύ βαρύ πραγμα... Πλέον οι περισσότεροι παίχτες αγνοούν τα weapons teams λόγω της άρσης των περιορισμών στόχευσης στην έβδομη έκδοση, οπότε απομένει το κανόνι (πράγματι πολύ επικίνδυνο για τα άρματα και το γρύπα) και οι globadiers πουδεν νομίζω να μου δημιουργούσαν πρόβλημα.

Αν δεν είχε δουλέψει άψογα η αντιμαγεία μου, θα είχα μεγάλο πρόβλημα με το στρατό αυτό.

Τώρα, απέναντι σε πολλή μαγεία (μέσα σε λογικά πλαίσια, όχι 15+ ζάρια) όλο το θέμα είναι το αν θα καταφέρω έγκαιρα να γειώσω τουλάχιστον τμήμα της με τον ιπτάμενο πρίγκηπα. Έπειτα, ευχαρίστως θυσιάζω ένα από τα άρματα προκειμένου να δολοφονήσω κάποιον μάγο μέσα σε μονάδα.

Θα συνεχίσω τις δοκιμές και ίδομεν...

Kiour_gr έγραψε:
kopse ena unit swarms kai bale kroxigors sto ena unit skinks.
kai kane ta chameleon 6,gia kapoio logo ta 5 den kanoun prama ena ta eksi nai.

Αυτό που με προβληματίζει με το kroxigor σε μονάδα σκινκ είναι η απώλεια του turn. Ειδικά για τις μεγάλες μονάδες που θέλω ανά πάσα στιγμή να γυρίσουν για να ρίξουν τα δόρατά τους σε κανένα Large target. Όσο για τους χαμαιλέοντες, έχεις δίκιο: 6 είναι πολύ καλύτερα, καθώς ακόμη κι αν χάσεις έναν, εξακολουθείς και έχεις το unit strength για να διεκδικήσεις ένα τεταρτημόριο.

Απλώς αυτόν τον καιρό δεν έχω όρεξη να παίξω με τις σαύρες μου...όλος ο κόσμος έχει πορωθεί και αγοράζει σαύρες!
Από την άλλη, ξεκίνησα να ψάχνομαι με τους Tomb Kings! Ωραίος στρατός, αν και είναι απαραίτητο να βάλεις πολλούς πόντους σε χαρακτήρες...
Hellequin
Mercenary
Mercenary
Hellequin

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΚυρ 22 Μαρ 2009, 21:10

Happy_doctor έγραψε:

Από την άλλη, ξεκίνησα να ψάχνομαι με τους Tomb Kings! Ωραίος στρατός, αν και είναι απαραίτητο να βάλεις πολλούς πόντους σε χαρακτήρες...

Ήταν που δεν σου άρεσαν οι μούμιες Γιατρέ μου? Smile

Δεν βλέπω την λίστα σου στο thread, για κανόνισέ το!
kiour_gr
Arch Spammer
Arch Spammer
kiour_gr

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΠεμ 26 Μαρ 2009, 11:15

An και δεν εχο τελειωσει καλα καλα ουτε την πρωτη μοναδα σκεφτομαι και ελπιζω οταν βγουν τα καινουρια tomb Kings να κανουν και καινουρια skeleton steads gia na kano ena θεαματικο undead bretonian army.

με λιστα δεν ασχολουμε ακομα πριν βγει το νεο βρετ βιβλιο και τελειωσω τα λιζ φυσικα.
Ολος ο στρατος θα υπακουει στην εντολες μιας βαμπιρισας (παλια βρετονιαν lady, hero h lord θα δειξει.)
η οποια ξελογιασε πρωτα τον βασιλια και την φρουρα του και αργοτερα ολο το βασιλειο.
Ολοι undead, φανταζομαι τα warmashines na petane mple foties.
Hellequin
Mercenary
Mercenary
Hellequin

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΔευ 06 Απρ 2009, 15:16

Καθώς έφτασε ο καιρός πάλι να πάρουμε τον δρόμο του τουρνουά κ επειδή βλέπω αρκετή κουβέντα για το θέμα είπα να παραθέσω μία λίστα για Empire τελείως διαφορετική από αυτήν που είχα ποστάρει στην αρχή του thread αλλά ταυτόχρονα τελείως διαφορετική από οτιδήποτε έχω δει σε Empire.

Το θέμα της λίστας είναι "A Full knighlty Order" και πρωτού οι περισσότεροι βγάλουν τα σωθικά τους ξερνώντας στον κουβά δίπλα από το computer τους να πώ ότι η δική μου ιδέα για το Knightly Order δεν είναι αυτή που θέλει full cavalry κλπ κλπ. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει και η προσθήκη των foot knights (αρκετοί μπορεί να θυμάστε τους Reiksguard Foot knights ) στην λίστα, με την χρήση των κανόνων των Greatswords (ελλείψη καλύτερου σετ κανόνων).

Μετά από όλα αυτά η λίστα είναι κάπως έτσι:

HEROES
- Grand Master of the Empire
- Captain, mounted, BsB
- Captain on Pegasus
- Captain on Pegasus

TROOPS
- 10 Crossbows
- 10 Crossbows
- 5 Knights (Musician)
- 5 Knights (Musician)

SPECIAL

- 6 Inner Circle Knights, Full command
- 6 Inner Circle Knights, Full command

- 20 Greatswords, Full command
*Det#1: 10 Swordsmen
*Det#2: 10 Halberdiers

- 20 Greatswords, Full command
*Det#1: 10 Swordsmen
*Det#2: 10 Halberdiers

Στα magic items ακόμα δεν έχω κατασταλάξει, σίγουρα μιλάμε για το Aldred's Casket of Sorcery σε έναν captain και σίγουρα σε κάποιες μονάδες θα μπεί banner με magic resistance για τα μαγικά που πιάνουν όλες τις μονάδες (Wind of undeath etc etc).

Η παντελής έλλειψη μαγέιας είναι το μειονέκτημα του στρατού, αλλά το γεγονός ότι όλα τα μοντέλα (που έχουν σημασία, γιατί αν ο αντίπαλος θέλει να φάει τα detachements.... no comment) έχουν αρκετά καλό save και είναι κ αριθμητικά αρκετοί ώστε να αντέξουν τα περισότερα magic missiles, δίνει την δυνατότητα να μην με απασχολούν τόσο.

Η έλλειψη επίσης σοβαρού shooting είναι θέμα κ υπήρχαν προτάσεις να φύγει η δεύτερη 20άδα Greatswords και να μπούν στην λίστα pistoliers/outriders για να δώσουν λίγο shooting παραπάνω καθώς κ το τακτικό avantage του fast cavalry. Η ιδέα απορίφθηκε διότι:
1. Μου αρέσει πολύ η ιδέα των δύο μονάδων Greatswords.
2. Δεν νομίζω ότι το Knighlty Order θα το θεωρούσε πολύ "Knightly".
3. Προσωπικά δεν μου κολλάει καθόλου Very Happy

Τα πρώτα δοκιμαστικά παιχνίδια έχουν δείξει ότι η λίστα είναι ικάνη για τα καλύτερα αλλά κ για τα χειρότερα με βαρόμετρο της όλης υπόθεσης το ζάρι του γράφοντα, το οποίο σημειωταίο έχει καταρίψει κάθε στατισικό μοντέλο πρόγνωσης! 15 άσσοι στην σειρά κ έχω κ μάρτυρες! :nshock:

Περιμένω απόψεις.

Να σημειωθεί ότι τα πνευματικά δικαιώματα της λίστας ανήκουν για άλλη μία φορά στον happy_doctor o οποίος αν κ στα ξένα εξακολουθεί να με πρηζώνει με λίστες κ ιδέες ακομά κ τώρα!

Όποιος από εσάς κατέβει στο fair της Κάισσας παίζει να τα πούμε από κοντά
talazorn
Spamlord
Spamlord
talazorn

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΔευ 06 Απρ 2009, 19:48

Ωραία λίστα και θα δυσκολέψεις πολλούς αντιπάλους με αυτήν πραγματικά, γιατί κανείς δεν είναι προετοιμασμένος να αντιμετωπίσει έναν τέτοιο στρατό. Όμως για μη ETC τουρνουά θα συναντήσεις πολλά προβλήματα ΙΜΟ (πχ πολυ καταστροφική μαγεία/shooting, hard-hit and run lists που όλα πετάνε κτλ)
Hellequin
Mercenary
Mercenary
Hellequin

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Themed armies!   Themed armies! - Σελίδα 2 I_icon_minitimeΤρι 07 Απρ 2009, 10:52

Ευχαριστώ για τα comments Talazon ελπίζω τα Ξωτικά σου να δουν το φώς της μάχης σε αντίθεση με τα δικά μου που παρ'όλο πέρασαν όλα τα δοκιμαστικά κ τις εξαντλητικές δοκιμές, τελικά τα προσπέρασαν οι Empire στην τελική ευθεία! Razz

Όσο για την λίστα, έχει στην ουσία μόνο δύο φάσεις: Movement, Close combat. Είναι λογικό να έχει πρόβλημα με τις υπόλοιπες, απλά η σκέψη σε συνδιασμό με την θεωρία λέει ότι αν εκμεταλευτώ την ταχύτητα των μονάδων ιππικού μου τότε θα είμαι απέναντι στον αντίπαλο σε 2 γύρους κ δεδομένου του ότι δυνατό Shooting/Magic σημαίνει συνήθως αδύναμο Close Combat τότε θα έχουμε άλλα θέματα.

Βέβαια όλα αυτά τηρουμένων των αναλογιών, αν ο αντίπαλος περάσει το καφρο-μαγικό στον πρώτο γύρο (my name is PLAGUE! :S) με Irresistible Force ..... ΟΚ τί να κάνουμε... δεν μπορείς να βασίζεσαι σε τέτοιες καταστάσεις όταν φτιαχνεις την λίστα σου!

Themed armies!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» VCs Themed terrain pieces
» Sci-fi themed Warriors of Chaos
» Chaos Warriors, Nurgle Themed
» WTS 40K Khorne-themed army (pic heavy!)
» Horde Armies

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Greek Wargaming Forum :: Warhammer Fantasy :: Army lists, FAQ and Tactics-
Μετάβαση σε: