Αριθμός μηνυμάτων : 3224 Ηλικία : 31 Τόπος : Πάτρα Currently Playing : Lizardmen, Bretonnia, Daemons Registration date : 21/01/2010
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 19:45
τι ακριβως απο το "successful casting roll" δεν καταλαβαινετε;
πρεπει να φερεις το casting value, αν το φερεις και εχεις και διπλη τοτε ειναι irresistable (ρωτησα και εναν φιλο μου απο Αγγλια. του εδειξα το κειμενο και μου ειπε την παραπανω φραση.)
Laskoulas Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 15580 Ηλικία : 47 Τόπος : "The God of War hates those who hesitate." Registration date : 27/08/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 19:46
Δε ρωταμε κανα Αγγλο στο Φορουμ ?
Γαμοτη απο τη μια βλεπω τους οδηγους να μαλωνουνε στον Αλτερ Βλεπω το θρυλο Και γραφω και εδω !!!
Δε προλαβαινω μαναμ !
Παντως θα συμφωνησω με ταλαζον δεν ειναι επεξηγηση και επιτελους το σαξεσφουλ τι εγινε ? σαξεσφουλ ειναι αμα περασει το καστινκ βαλιου και ιρεζισταμπλ αμα εχει διπλες εκει μεσα σιμπλε
Laskoulas Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 15580 Ηλικία : 47 Τόπος : "The God of War hates those who hesitate." Registration date : 27/08/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 19:46
Στέλιος έγραψε:
τι ακριβως απο το "successful casting roll" δεν καταλαβαινετε;
πρεπει να φερεις το casting value, αν το φερεις και εχεις και διπλη τοτε ειναι irresistable (ρωτησα και εναν φιλο μου απο Αγγλια. του εδειξα το κειμενο και μου ειπε την παραπανω φραση.)
Αγιασου !
bloodthirster13 Mercenary
Αριθμός μηνυμάτων : 34 Ηλικία : 36 Registration date : 12/04/2009
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 19:50
talazorn έγραψε:
Παιδιά το κείμενο δεν είναι ακατανόητο, είναι 100% ξεκάθαρο. High Elf Army Book Change to “Any spell cast by the bearer will be cast with irresistible force on any successful casting roll which is a double, however it will only be considered a miscast if the roll includes a double 6.” BRB a spell cast on irresistable force automatically succeds, even if the CASTING TOTAL, is not enough to reach the spell's, CASTING VALUE.
Έχεις το book of hoeth. Κάνεις spell. Φέρνεις διπλά. Κοιτάς τι λέει ο κανόνας του book of hoeth. Ο κανόνας λέει: Αν το ξόρκι είναι πετυχημένο και περιέχει διπλά, είναι irresistible force. Οπότε αν είναι πετυχημένο και έχει διπλά, κοιτάς τι κάνει το irresistible force. Αλλιώς ΔΕΝ ΚΟΙΤΑΣ ΚΑΝ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ IRRESISTIBLE FORCE, ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΞΟΡΚΙ ΑΠΕΤΥΧΕ. Το "on any successful casting roll which includes a double" είναι ο όρος που έχει το description ΞΕΚΑΘΑΡΑ για να είναι irresistible. Η μετάφραση είναι Οποιοδήποτε ξόρκι που κάνει αυτός που έχει το αντικείμενο θα γίνεται με irresistible force ΑΝ blablabla. Αν όχι, προφανώς το αντικείμενο δεν κάνει τίποτα.
Μααα..το δικο σου κειμενο λεει "which is".Απο εκει το μετεφρασα. Αλλα κ "that is" να ελεγε,ειναι το ιδιο για τους Αγγλους!!!!!!! "includes a double" παντως δε λεει.
talazorn Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1653 Ηλικία : 34 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : warhammer fantasy Registration date : 06/10/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 19:57
Βασικά στον teclis λέει that και στο book of hoeth λέει which.
Το θέμα δεν είναι αν γράφει is ή includes, η πρόταση δεν βγάζει κανένα νόημα με οποιονδήποτε άλλο τρόπο πέρα από το ότι πρέπει να έχει πετύχει το ξόρκι για να είναι irresistible. Πραγματικά δεν καταλαβαίνω που κολλάτε ακόμα. Είναι εντελώς ξεκάθαρο το κείμενο. Αν το μεταφράζετε αλλιώς, πείτε μας κι εμάς, αλλά έχω proficiency του Cambridge με άριστα, νομίζω ότι μπορώ να μεταφράσω σωστά μία παράγραφο.
Tzortz Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 12004 Ηλικία : 42 Τόπος : Νικαια Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general Registration date : 27/08/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 20:01
Μα ... εχει Αθηναικες πινακιδες !!!! .... Το λεει ο Μπαμπης ο σουγιας και ο Τακης ο μποτιλιας .... Ο_ο
Asarnil the Dragonlord Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 13942 Τόπος : 3ος πλανητης απο Ηλιο Currently Playing : Warhammer Fantasy, Nicknames Registration date : 15/09/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 20:03
Μαλιστα... Mηπως θες να μας πεις και τι γραφει το κειμενο που διαβαζεις και δεν βγαζει νοημα? Αυτο που διαβαζω εγω δεν λεει αυτα που φαντασιωτικα περιγραφεις. Οτι γραφει το κειμενο. Οχι οτι μας κατεβει στην κουτρα.
Τι κανεις Γερο? Κουκια σπερνω?
Οτι του φανει του Λολοστεφανη...
Αλλα ντ αλλα της Παρασκευης το γαλα...
talazorn Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1653 Ηλικία : 34 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : warhammer fantasy Registration date : 06/10/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 20:12
Γι' αυτό λέω να το μεταφράσετε όσοι πιστεύετε το αντίθετο για να καταλάβω τι λέτε. Γιατί μέχρι τώρα δεν έχω ακούσει κάτι που να αναιρεί αυτά που λέω πέρα του ότι "το μεταφράζω λάθος".
JimBouz Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1643 Ηλικία : 50 Currently Playing : WARHAMMER FB & 40K Registration date : 23/03/2009
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 20:39
Συμφωνω οτι πρεπει να περασει το καστιγκ βαλιου ο Τεκλις/Χοεθ ακομα και αν εχει φερει διπλη.
Αν ομως η διπλη που φερει ειναι 6αρες..δεν χρειαζεται να το ξεπερασει για να γινει ιρεζιστ αλλα τρωει και μισκαστ..
(οι 6αρες ειναι successfull cast...)
Laskoulas Arch Spammer
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 20:54
JimBouz έγραψε:
Συμφωνω οτι πρεπει να περασει το καστιγκ βαλιου ο Τεκλις/Χοεθ ακομα και αν εχει φερει διπλη.
Αν ομως η διπλη που φερει ειναι 6αρες..δεν χρειαζεται να το ξεπερασει για να γινει ιρεζιστ αλλα τρωει και μισκαστ..
(οι 6αρες ειναι successfull cast...)
Ακριβως Πηγαιντε στη σελιδα 32 και δειτε ποτε ενα σπελλ ειναι επιτυχημενο, και ποτε ΟΧΙ , οταν δηλαδη το καστινκ ατεμπτ δεν ειναι ισο η δεν εχει ξεπερασει το καστινκ βαλιου τοτε the casting atempt is failed Ετσι ακομα και για τον Γκουρου Τεκλις οταν ριξει τα ζαρια του πρεπει πρωτα να κανει επιτυχημενο το καστινκ ρολ με ισο η μεγαλητερο απο το καστινκ βαλιου του σπελ και μετα αν εχει διπλες αυτοματα να γινει ιρεσισταμπλ
Αριθμός μηνυμάτων : 13942 Τόπος : 3ος πλανητης απο Ηλιο Currently Playing : Warhammer Fantasy, Nicknames Registration date : 15/09/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 21:02
Q&A
Παράθεση :
Any spell cast by the bearer will be cast with irresistible force on any successful casting roll which is a double, however it will only be considered a miscast if the roll includes a double 6
WHich is= AΝΑΦΟΡΙΚΗ ΑΝΤΩΝΥΜΙΑ
Μεταφραση: As Bloodthirster said ( θα διορθωνα..."με καθε επιτυχημενη ριψη διπλων" )
Παράθεση :
Any spell cast by the bearer will be cast with irresistible force on any successful casting roll with a double, however it will only be considered a miscast if the roll includes a double 6
With= ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
Μεταφραση: Οτι υποστηριζετε.
Παράθεση :
Any spell cast by the bearer will be cast with irresistible force on any successful casting roll THAT INCLUDESa double, however it will only be considered a miscast if the roll includes a double 6.
Μεταφραση: Οτι υποστηριζετε.
Include= ΝΕΟ ΡΗΜΑ, αλλαζει η προταση.( Μια προταση μπορει να δημιουργηθει, ΜΟΝΟ απο ενα Ρημα. Οχι απο συνδεσμους και Αντωνυμιες. Προταση ειναι μια αλληλουχια λεξεων που περιεχει ΡΗΜΑ.
Σορρυ, αλλα να καθισω να σας μαθω Συντακτικο στα 30 φευγα μου,δεν εχω ΚΑΜΙΑ ΟΡΕΞΗ. Μεταφραστε απλα αυτο που γραφει το κειμενο.
Nepenthe Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3332 Currently Playing : Vampire Counts Registration date : 24/10/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 21:17
και τι σκατά κάνεις 11 σελίδες τώρα?
talazorn Spamlord
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 21:32
Jimboyz αυτό που λες ισχύει. Asarnil αυτό που γράφει το FAQ είναι το 1ο άρα πως μπορείς να υποστηρίζεις την άποψή σου ακόμη; Το "on any" είναι ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΗ. Άρα αν δεν ισχύει η προυπόθεση δεν ισχύει το effect του αντικείμενου!
Any spell cast by the bearer will be cast with irresistible force on any successful casting roll, which is a double, however it will only be considered a miscast if the roll includes a double 6
Btw η μετάφραση έτσι όπως το εννοείς θα ήταν αυτό που λέω ότι δεν βγάζει νόημα (και δεν έχει κόμμα πριν το which is, άρα έτσι κι αλλιώς είναι λάθος): Οποιοδήποτε spell που κάνει ο κάτοχος θα γίνεται με irresistible force σε κάθε επιτυχημένη ρίψη ζαριών, που είναι double, αλλά μπλαμπλα. Είναι γελοία σύνταξη για να πει κάποιος αυτό που θεωρείς ότι εννοεί, αποκλείεται να το έλεγε έτσι γιατί δεν βγάζει νόημα. Θα το έλεγε πολύ πιο απλά. Αλλά και απ' τα μαλλιά να το τραβήξεις και να το πας λέξη-λέξη, και πάλι δεν έχει κόμμα (αυτό το κόκκινο κόμμα που πρόσθεσα δεν υπάρχει στο κείμενο)!
Εγώ δεν έχω να πω τίποτα άλλο να πω αλλά αν παίζαμε μεταξύ μας και είχες book of hoeth αποκλείεται να το άφηνα να περάσει ένα spell που δεν θα έφτανε το casting value
Έχει επεξεργασθεί από τον/την talazorn στις Κυρ 19 Σεπ 2010, 21:41, 2 φορές συνολικά
medas Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1293 Ηλικία : 53 Τόπος : Portsmouth, Gunwharf Quays Currently Playing : - Registration date : 24/09/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 21:35
Αχ πόσο θα ήθελα να ίσχυαν αυτά που λέει ο φίλος Έντι, αλλά και εγώ δυστυχώς θα τεθώ με την άλλη πλευρά.
Πράγματι γραμματικά έχει δίκιο σε ένα βαθμό ο Έντι, όμως είναι προφανές ότι : (1) Είναι ΄κακογραμμένο'. Αν θέλουμε να είμαστε απολύτως ακριβείς Έντι συντακτικά το μέρος του κειμένου που παραθέτεις σημαίνει ακριβώς ότι "Επιτυχείς Ριξιά είναι η Διπλή", γεγονός που δεν συνάδει με τον ορισμό της επιτυχημένης ριξιάς στο βιβλίο. (Σε αυτό τουλάχιστον συμφωνείς (2) Οι Άγγλοι (που δεν χρειάζονται μετάφραση) το καταλαβαίνουν διαφορετικά. Βλέπε: http://www.warseer.com/forums/showthread.php?t=270029&highlight=Hoeth
Με αγάπη προς όλους.
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 21:44
1) Βλεπεις πως και εκεινοι εχουν τις αντιρρησεις τους. 2) Δεν ειναι ξεκαθαρο. Απλα αυτος που υποστηριζε τη ¨Λογικη, δεν μπορουσε να γραψει αυτα που θα τους γραψω εγω στο Warseer.
Overmind Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 806 Ηλικία : 50 Τόπος : Athens Currently Playing : 40Κ, WoW, Space Hulk, WFB, BFG, Epic 40K, LotR SBG, Necromunda, Gorkamorka, Bloodbowl, Dreadfleet Registration date : 01/04/2010
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 22:13
Εγώ πάντως, έχοντας πάνω από 15 χρόνια ενασχόλησης με τη μετάφραση και χαρτί από το Cambridge με Α (μα καλά, τελικά όλοι εχουν; ) διαβάζω και διαπιστώνω τα εξής:
Το "that is a double" αναφέρεται στο "successful casting roll". To "successfull" αναφέρεται στο "casting roll". Άρα χρειάζεται ορισμός του "successful". Υπάρχει; Ναι, στο βιβλίο κανόνων. Για να είναι επιτυχημένο το casting roll, πρέπει να φτάσεις το casting value.
Παραθέτω το κείμενο του power scroll (BRB σελ.504): "During that magic phase, any roll of a double will cause irresistible force (and a miscast)"
Συνεπώς η λέξη successful έχει λόγο ύπαρξης εκεί πέρα. Και δεν μου φαίνεται καθόλου κακογραμμένο, μέχρι να βγει κάποιο FAQ που να λέει ότι ήταν λάθος τελικά!
Συμπέρασμα: 1) Έφερες εξάρες; Ναι=irresistible, Οχι=check casting value 2) Έφερες casting value; Ναι=check for doubles, Όχι=χωρίς εξάρες, unlucky... 3) Έφερες casting value και διπλές; Ναι=irresistible, Όχι=κανονικό ξόρκι
Δεν είναι απλά λογική, είναι συντακτικό...
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 22:38
Ok,απλα με την 15 ετη σου πειρα, μεταφρασε μου αυτο που περιγραφεις, κατα λεξη-χωρις το τι σου μοιαζει σωστο-
Πες πως ειμαι υπευθυνος της GW και θελω την Ελληνικη μεταφραση του κειμενου μου.
( Succesful roll which is a double=1-1 εως και 5-5. Οι εξαρες ειναι miscast και Irres, θα το ελεγες...succesful ενα miscast? ).
Παράθεση :
Το "that is a double" αναφέρεται στο "successful casting roll".
Αυτο θελω να δω πως μεταφραζεται με την αναφορικη αντωνυμια which is... Ζηταω κατι παραλογο?
Laskoulas Arch Spammer
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 22:47
Ζντουπ
Παντως το ιδιο λεει και για τον Τετο εκο
any roll of a double will cause irresistible force φρομ λορ οφ χεβεν, δεν εχει το σαξεσφουλι αρα δεν απαιτει να φερεις το καστινκ ρολ
αρα εχει αρκετα δικιο ο Τακης
Τεσπα νομιζω παντως οτι ξεκαθαριστικε το θεμα...
Khar Vader Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 10443 Ηλικία : 50 Currently Playing : DICE :P Registration date : 28/08/2008
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Κυρ 19 Σεπ 2010, 23:42
Πραγματικά ξεκαθαρίστηκε.
Τώρα βαλτε στο... τέσπα.... ...ράφι τους SC σας και παίξτε καμιά ανθρώπινη λίστα.
ΥΓ Σήμερα έκανα την πρώτη μου μάχη στην 8η απέναντι στον Teclis του Μήδα. Αν και ήταν αποκρουστικό να βλέπεις τον αντίπαλό σου ΑΠΛΩΣ να οχυρώνει τις τρεις μονάδες του μέσα σε κτίρια και από κει ΑΠΛΩΣ να ρίχνει 10 ζάρια - 2 Irr τον γύρο - στις μονάδες σου επί 6 γύρους, ευχαριστήθηκα ξύλο αφού όταν τον έφτασα έσφαζα χωρίς σταματημο!
Οι πρώτες μου εντυπώσεις από την 8η είναι πολύ θετικές, το παιχνίδι παραμένει διασκεδαστικό με τις μεγάλες χορταστικές μονάδες και περιμένω πολλά περισσότερα στην συνέχεια, ιδίως όταν απομακρυνθούν οι SC από το παιχνίδι.
Laskoulas Arch Spammer
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Δευ 20 Σεπ 2010, 00:07
Ετσι ... Να καλπαζουνε οι ΒΙΣΩΝΕΣ ...
Overmind Hero
Αριθμός μηνυμάτων : 806 Ηλικία : 50 Τόπος : Athens Currently Playing : 40Κ, WoW, Space Hulk, WFB, BFG, Epic 40K, LotR SBG, Necromunda, Gorkamorka, Bloodbowl, Dreadfleet Registration date : 01/04/2010
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Δευ 20 Σεπ 2010, 00:24
@Asarnil Δεν λέει successful roll, λέει successful casting roll, το οποίο είναι κάτι πολύ συγκεκριμένο.
Στην έλληνική μετάφραση που επιμελούμαι τώρα , το είπαμε κατευθείαν ζαριά που πέτυχε, ξόρκι που πέτυχε, ξόρκι που έγινε κ.τ.λ. ανάλογα με τα συμφραζόμενα. Αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα. Αν το casting roll το πεις με έναν όρο, π.χ. ζαριά μαγείας ή ζαριά ξορκιού, τότε εγώ θα το μετάφραζα:
"Κάθε επιτυχημένη ζαριά μαγείας που (ή αλλιώς "η οποία") περιέχει διπλές"
Και ναι, αφού πλέον το irresistible είναι και miscast, μπορεί κάλλιστα να είναι successfull! Πες μου εσύ ότι απέτυχε το ξόρκι όσο μαζεύεις τα κομμάτια της μονάδας σου από τον κρατήρα που άφησε ο κομήτης!
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Δευ 20 Σεπ 2010, 00:50
Παντως διαβασα λιγο τα ξενα φορουμ, το παιζουν οπως λετε, ακομα και αν εχουν ακριβως τις ιδιες αντιρρησεις με τις ιδιες ακριβως λεξεις...
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Δευ 20 Σεπ 2010, 01:42
Αφου αποφυγαμε το μαθημα συντακτικου ,φτηνα την γλυτοσαμε
Παντως εδρουλφε και εξω το 90% συμφωνει και με την εδω πλειωψηφια Τυχαιο? Δε νομιζω
Ουτε Φακ θελει για να αλαξει, αν θελανε θα γραφανε "Teclis' spells are cast with irresistible force on any roll of a double" Αν το εγραφε αυτο , και ειναι πολυ απλο να το γρφανε αν θελανε αλλαγη, ολα θα ητανε τοσο ευκολα και κανενα προβλημα Για να μην γραφει αυτο , προφανος θεωρουνε ξεκαθαρο και αρκετο οτι γραφει το βιβλιο Πεστο λαθος τους πες οτι εμεις σα γραικοι δε το πιανουμε αμεσως , για αυτους ητανε κλιαρ... Τεσπα
Παντως θελουμε συντομα ενα Καθολικο ετσι για φυγει η τεστοτερονη, Ο Λαος διψα !
Υ/ΓΝα πουμε και ενα μπραβο στον Λιτο,Απεριτο, Χομπιστα Ταλαζον που απο την πρωτη στιγμη σηκωσε τo βαρος.
Θέμα: Απ: Da Twin Towaz'!!! Δευ 20 Σεπ 2010, 12:30
Σημερα το μενου, εχει παλι...μαγεια.
Παράθεση :
Τι ακριβως κανει ενα αντικειμενο που προκαλει αυτοματα miscast ( σκεφτεστε κανενα?) σε ενα irresistable force?
Laskoulas@ Το % δεν σημαινει τιποτα που να αποδεικνυει τιποτα. Απλα ειναι μια αποδοχη συμβασης. (σου θυμιζω πως επαιζε μια ολοκληρη χωρα το Hotek-Αυστρια. ).