Νοέμβριος 2024 | Δευ | Τρι | Τετ | Πεμ | Παρ | Σαβ | Κυρ |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Ημερολόγιο |
|
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. 40k, Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, Chaos, the Chaos device, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, Cityfight, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Darkblade, Dark Eldar, Dark Future, Dawn of War, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, the Fire Warrior logo, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, GW, GWI, the GWI logo, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, the Khorne logo, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, the Nurgle logo, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, the Slaanesh logo, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, the Tzeentch logo, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2007, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners. |
|
| Fine Cast Models | |
|
+13andreasch Abducted47 paranoid leandros Johneleos Tzortz Blood Guzzler lance-a-lot Nepenthe aphelion kiour_gr Trollzor mandragora 17 απαντήσεις | |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 06:58 | |
| - Blood Guzzler έγραψε:
- Βασικα το ευρω εχει ανεβει , σχεδον ιδιο με τη λιρα θεωρειται , αγορινα
και το resin , ακομα φθηνοτερο απο το πλαστικο και το μεταλλο... LoL?? Το πλαστικο που χρησιμοποιουμε, εχει τιμη αγορας στην ελλαδα 1.62/kgr ενω το resin εχει περιπου 24-28/kgr (αναλογα στον καταλυτη).. Απο που σου προκυπτει αυτο που λες? Πιστευεις οτι η τιμη της Α'Υλης εχει να κανει σε τιποτα με την τιμη του προϊοντος στη συγκεκριμενη περιπτωση? Γιατι το ρευμα της μηχανης, η συντηρηση της μηχανης, οι 1-2 εργατες που θα τα παρουν απο τη μηχανη, θα τα ξεδιαλεξουν, θα τα πακεταρουν, η μηχανη με τη συντηρηση της που θα κανει stretch film, οπως και ο τυπογραφος οντως ειναι καποιο σημαντικο κοστος.. Για το injection mold , τον χαρακτη και τον γλυπτη ας μην συζητησουμε.. |
| | | Tzortz Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 12004 Ηλικία : 42 Τόπος : Νικαια Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general Registration date : 27/08/2008
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 08:05 | |
| Δεν ειναι τοσο απλα ολα αυτα που λετε ρε χαλαρωστε .
Υπαρχουν εξοδα για να φτασει να αγοραζει εστω και 2-3-5-10 ευρω τα υλικα της η GW . Δεν ειναι μονο αυτα . Πρεπει να πληρωθουν ποσα ατομα , πρεπει να πληρωθουν εργαλεια , πρεπει να πληρωθουν χωροι , πρεπει μηχανηματα , διαφημηση , κλπ κλπ .
Δεν λεω οτι μπενει μεσα η GW η η καθε GW , απλα δεν ειναι ετσι που τα λετε . Στην περιπτωση της GW , αλλα και τις περισσοτερες φορες , η καταναλωση φερνει το κερδος γιαυτο και σπαει τα βιβλια . Τωρα αν αυτη η καταναλωση εχει και λιγο τσιμπημενες τιμες... τοτε αυτο ειναι το ιδανικο ^^
Και μην ξεχνατε , οτι φτιαχνουν τις τιμες με αυτα που βλεπουν στις περισσοτερες χωρες . | |
| | | Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 09:11 | |
| - Tzortz έγραψε:
- Δεν ειναι τοσο απλα ολα αυτα που λετε ρε χαλαρωστε .
Υπαρχουν εξοδα για να φτασει να αγοραζει εστω και 2-3-5-10 ευρω τα υλικα της η GW . Δεν ειναι μονο αυτα . Πρεπει να πληρωθουν ποσα ατομα , πρεπει να πληρωθουν εργαλεια , πρεπει να πληρωθουν χωροι , πρεπει μηχανηματα , διαφημηση , κλπ κλπ .
Δεν λεω οτι μπενει μεσα η GW η η καθε GW , απλα δεν ειναι ετσι που τα λετε . Στην περιπτωση της GW , αλλα και τις περισσοτερες φορες , η καταναλωση φερνει το κερδος γιαυτο και σπαει τα βιβλια . Τωρα αν αυτη η καταναλωση εχει και λιγο τσιμπημενες τιμες... τοτε αυτο ειναι το ιδανικο ^^
Και μην ξεχνατε , οτι φτιαχνουν τις τιμες με αυτα που βλεπουν στις περισσοτερες χωρες . βασικα, πλαστικο παραγω και πουλαω, οποτε μαλλον την γνωριζω τη διαδικασια.. Eνω το πλαστικο πωλειται βαση των τοννων υλικου στα προιοντα, η GW βρηκε εναν υπεροχο τροπο να κονομισει, χωρις να χρειαστει να βρει μεγαλες αγορες.. {για παραδειγμα, πουλαει 10 μινιατουρες σε τιμη ιδια με 6500 πωμα τα ασφαλειας.. και για βοηθεια 2 πωματα ασφαλειας εχουν το ιδιο βαρος με μια μινιατουρα σε χοντρες γραμμες, χρησιμοποιουν την ιδια μηχανη για την παραγωγη τους, και εχουν κοστος καλουπιου περιπου 10-15 φορες πιο αυξημενο απο αυτο για τις μινιατουρες} . Αυτο που κανει με τα βιβλια ειναι πολυ λογικο. Αφου για να αποσβεσει το νεο της καλουπι χρειαζεται να πουλησει, ας πουμε, 150 φορες το καθε καινουργιο κουτακι, φτιαχνει τους κανονες ετσι, ωστε να υπαρχει ζητηση για αυτο το νεο κουτακι. Προβληματικοι ειμαστε εμεις, οι παικτες. Οι οποιοι αντι να πουμε "μενουμε στην η εκδοση που μας αρεσε, κραταμε τα βιβλια που μας αρεσαν, κι ολοι χαρουμενοι", αντιθετα τρεχουμε να ακολουθησουμε την παραγωγη της εταιριας.. Τεσπα, απλοι οι οικονομικοι οροι για ολα τα παραπανω, αλλα δεν ειμαι σιγουρος εαν χρειαζονται εστω κι οσα γραφτηκαν ως τωρα περι ολων αυτων.. Αφου μπηκαμε στο χωρο της κερδοσκοπιας της GW ας χορεψουμε.. btw, οι τιμες που ανεφερα για υλικα, αφορουν στην Ελλαδα. Η εν λογω εταιρια ομως κανει την παραγωγη της στην Κινα. Αυτο που συμβαινει στην πλαστικοβιομηχανια της Κινας αυτη τη στιγμη ειναι: Τα εργατικα ειναι 1,5$ την ημερα. Το ρευμα ειναι 3-4 φορες κατω απο την Ελλαδα, και το υλικο ειναι στο 80% της ευρωπαικης τιμης. Το καλουπι φτιαχνεται στην ευρωπη, μιας και στην Κινα δεν κατασκευαζουν τετοιου ειδους καλουπια {εκτος και φετος ξεκινησαν} Ετσι , ειναι απλο να αναλογιστουμε οτι η αισχροκερδια ειναι λιγο πιο αυξημενη στην συγκεκριμενη περιπτωση.. |
| | | Tzortz Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 12004 Ηλικία : 42 Τόπος : Νικαια Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general Registration date : 27/08/2008
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 09:57 | |
| Δεν ειναι μονο τα υλικα σε μια δουλεια ρε παιδια . Ασφαλιση , λειτουργικα εξοδα , λογιστες , εργατες , @@δια - μυδια - ξυδια , 1002 εξοδα ειτε μικρα ειτε μεγαλα που δεν τα βαζει το μυαλο μας . Μονο και μονο ο ελενχος που της κανουν καθε μηνα πολλες φορες και 2-3 φορες τον μηνα ειναι αρκετος... Φυσικα και οι τιμες ειναι ακριβες για ενα χομπυ , φυσικα και θα μπορουσε να ηταν 1 2 3 5 10 ευρω φθηνοτερα τα πραγματα , φυσικα εχει μεγαλο κερδος . Εγω το μονο που λεω ειναι οτι δεν OMGWTFPWNEDFFS3xLOLZ ΜΑΣ Γ@#Ρ$ Η GW ! DEATH στους Γιαννακοπουλους της Μινιατουρας !!! Που κανουν οι περισσοτεροι . Ολα με μετρο , δεν ειναι αναγκη να ειμαστε στα ακρα ... Οτι κανει κακο στην τσεπη μας μας κανει να παμε στα ακρα ( αααχχχ τα'λεγα εγω ;ρ ) . Στην τελικη , ειπειδη ειναι ενα χομπυ , το φυσιολογικο ειναι να εχεις 1 στρατο που σου αρεσει και να ασχοληθεις με αυτο . Δεν θες 1 και θες 2 ? Οκ , παλι το ιδιο ειναι . Χαλασες 600 ευρω και εκανες το κομματι σου μεσα σε 1 χρονο εγω σου λεω . Μια χαρα δεν ειναι ? Θες 2 χρονια ? Even better ! Θα κρατησεις αυτα τα "300 η 600 ευρω" για τουλαχιστον 2-3 παραπανω χρονια αρα μιλαμε οτι το ποσο που εδωσες ειναι περιπου 20 με 30 ευρω τον μηνα για το χομπυ σου (ισως λεω και πολλα...) . Οσο δηλαδη να βγει καποιος ΜΙΑ φορα εξω ... Το ειπε πολυ σωστα ο Οργυονιδης .. Αν τωρα εσυ φιλε ( εγω-εσυ-αυτος-αυτοι-κλπ ) θες να αγοραζεις συνεχεια τοτε δεν ειναι χομπυ αλλα ειναι εξαρτιση ( αυτο που εχω εγω και 2-3 αλλοι ) . Δεν πρεπει να κατηγορεις την GW ,αλλα τον εαυτο σου . Οι τιμες που εβαλαν ειναι αυξημενες σε 200 προιοντα , δεν ειναι ολα στο στρατο μου WE ... τωρα αν εχω 6 στρατους .. οκ θα μου φανει η διαφορα αλλα στην τελικη καλα να παθω Το χομπυ , η πρεζα και η γκομενα στα περνουν ειτε με τον ενα ειτε με τον αλλο τροπο . | |
| | | Johneleos Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3546 Ηλικία : 30 Τόπος : sthn xwra twn mpaokiwn Currently Playing : dem gaimz Registration date : 11/05/2010
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 10:08 | |
| Ρε τι μαλακιες κανει η gw ??? παλι ανατιμισι γαμω ελεοσα παλι δεν θα εχω σαλιο στο τελος..... Τζορτζ συμφωνω πως και η gw εχει εξοδα αλλα ρε εγω για να κανω ενα αρμυ δεν γινετε να σκαω συνεχεια 300ευρα ( δεν ειμαι εισοδιματιας ουτε λευφτας , ουτε καν στην παραγωγη δεν εχω μπει ειμαι 17...) αλλα τα εχω σκασει για το χομπυ αυτο ( και αρκετα πιστευω γιατι εχω ενα αρμυ ΒΑ 2500+ , WH , wood elves , θα παρω τωρα και Space wolves) και περιμενω η gw να με σεβαστει εστω και λιγο ... αφου εχει πολυ κοσμο να αγοραζει και θα συνεχισει και εγω και σχεδον ολοι πιστευω θα συνεχισουν να αγοραζου Υ.Γ. και εγω εχω εξαρτηση απ το χομπι και δεν μενω στο ενα στρατο και περνω περισοτερα | |
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 10:45 | |
| - Tzortz έγραψε:
- Δεν ειναι μονο τα υλικα σε μια δουλεια ρε παιδια . Ασφαλιση , λειτουργικα εξοδα , λογιστες , εργατες , @@δια - μυδια - ξυδια , 1002 εξοδα ειτε μικρα ειτε μεγαλα που δεν τα βαζει το μυαλο μας . Μονο και μονο ο ελενχος που της κανουν καθε μηνα πολλες φορες και 2-3 φορες τον μηνα ειναι αρκετος...
for the record, ασφαλιση παει στους εργατες που υπολογιζεις στο προιον, και λειτουργικα, λογιστης, νοικι κλπ, παει στην μηχανη.. Ολα αυτα αφορουν στο παραδειγμα μου και στον τροπο με τον οποιο κοστολογειται η παραγωγη πλαστικου.. κοινως για να παραχθει κατι λεμε, τοσο το υλικο, τοσο ο φορος, και 300 π.χ. ευρω/ 10 ωρες η μηχανη {που περιλαμβανει ολα τα παραπανω} + 1/3 εργατη {ενας εργατης για 3ς μηχανες} κλπ.. Δεν υπαρχουν αλλα εξοδα. Μη μου ανχου.. Εκτος και προκυπτουν απο το προιον (π.χ. μπλιστερακι, ή κουτι με ζελατινα και εκτυπωση και τα ρεστα..) Ολα αυτα βεβαια ασχετα με το τοπικ (ισως?) απλα για χαρην κουβεντας.. |
| | | Blood Guzzler Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2472 Ηλικία : 32 Τόπος : Κορυδαλλός Currently Playing : Tyranids, Blood Angels, Necrons, Orks, Chaos SM Registration date : 08/02/2009
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 10:49 | |
| Παντως , οσα εξοδα και να εχει , η GW θα μπορουσε να πουλαει τα βασικα blisterακια της ( tactical marines , eldar guardians , necron warriors , termagants ) 10 και 15 ευρω το κουτακι. Μια μινιατουρα 28 χιλιοστων δεν θα επρεπε να κοστιζει παραπανω απο μισο με 1 ευρω , ειδικα αν αυτος ειναι ο βασικος σου πεζικαριος. Προσωπικη μου γνωμη αυτη.. | |
| | | aphelion Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 7272 Ηλικία : 43 Τόπος : Terra Currently Playing : with your nerves :D Registration date : 29/08/2008
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 13:47 | |
| It's been rumored for a while now and GW just made it official. Metal is out. Resin is in. Some questions still linger but hopefully all will be answered in a week when GW unveils all the details about Citadel Finecast.
I think it's a good move overall. With the price of metal being so volatile, resin (which is just a kind of plastic) is a much more stable material to work in financially speaking. Depending on the kind of resin it is, it could be much less likely to break if dropped or chip paint like metal is. It will also make our army transports much lighter.
On the other hand, it could turn a lot of players off. Especially people new to the hobby. Resin requires much more prep work than metal or plastic. Resin parts need to be washed thoroughly to remove the mold release agent otherwise paint might not adhere very well. It can also be quite dangerous if not handled properly as resin particles can be breathed in and cause all sorts of havoc. GW will need to inform their customers about these dangers and safe ways to work with it.
I predict we'll be seeing an official "GW Safety Mask" in the near future. Hopefully in the style of an Imperial Guard Re-breather. | |
| | | kiour_gr Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 6194 Ηλικία : 46 Τόπος : Cambridge Currently Playing : Diablo 3 beta, MTG. Registration date : 29/08/2008
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 14:19 | |
| νομιζω οτι ο λογος που το βγαλανε εινια οτι ειναι λιγοτερο επικυνδυνο απο ρητηνη. | |
| | | Trollzor Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 4424 Ηλικία : 41 Τόπος : Ζμπέοςμ. Currently Playing : Με τα νεύρα των ζώων Registration date : 28/09/2009
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 14:25 | |
| Metal is out, Resign is in. Μάλλον το λές ανάποδα Πιό επικίνδυνο το μέταλλο από τη ρυτίνη Πρέπει να παίζει και σχέση με το κόστος καλούπια... Δεν θα έκανε μία εταιρία με μπαρμπαδέλια τέτοια κίνηση αν δεν ανέβαινε και η τσέπη | |
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 14:31 | |
| - Kiour_gr έγραψε:
- νομιζω οτι ο λογος που το βγαλανε εινια οτι ειναι λιγοτερο επικυνδυνο απο ρητηνη.
μου αρεσει που επιμενεις ρε συ μητσο.. Ποιο πραγμα ειναι λιγοτερα επικινδυνο απο τη ρητινη? Η ρητινη? Στην τελικη και τα περι κινδυνου της ρητινης ειναι λιγο αστεια.. Αυτο γιατι το να εισπνευσεις τον καταλυτη της κατα τη χυτευση ειναι μια τοξικη διαδικασια, καθως και το να εισπνευσεις ρηνισματα, στην περιπτωση που χρησιμοποιεις τροχο και στα πεταει στη μουρη (γιατι εαν το καταφερεις με τη λιμα, μαλλον θα πιστεψω οτι τραβαγες μυτιες), κι ολο αυτο σε μια ικανη ποσοτητα για να δημιουργησει πνευμονοκωνιαση.. Δεν ειναι 2-3 μινιατουρες που θα καθαρισεις αυτες που θα σε σκοτωσουν.. (Τι να πουν τοτε κι ολοι αυτοι που δουλευαν στο τεχνητο μεταξι, οπως και με υαλοβαμβακα..) Ενα θεμα που υπαρχει με τη ρητινη, και δεν βλεπω να αναφερεται στα θετικα, ειναι οτι αντιγραφει καλυτερα το καλουπι, αρα η μινιατουρα θα εχει καλυτερες λεπτομεριες.. συγκολλειται πιο ευκολα απο το μεταλλο (δεν χρειαζεται πιναρισμα) καθως και εαν σπασει, κανει τομη δια ρηγματος, κοινως δεν αλλιωνεται το μοντελο και με καποια προσοχη μπορει κανεις να το ξανακολλησει χωρις να φαινεται υστερα καθολου (αν και γενικα, και κυριως τον Εντυ πιανει αυτο "ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΑΤΕ ΤΑ ΜΟΝΤΕΛΑ ΣΤΟ ΠΑΤΩΜΑ!!") ΥΓ.. Chrono, τα σιλικονενια καλουπια που θα χρησιμοποιησουν για τη ρητινη ειναι ακριβως τα ιδια με τα μεταλλικα. Μονο που θα αντεχουν σαφως περισσοτερα κασταρισματα (τα μεταλλικα αντεχουν 20-30, ενω για ρητινη 100-200 *αναλογο της λεπτομεριες/κοφτεροτητας!!! του μοντελου)
Έχει επεξεργασθεί από τον/την ogyon στις Τρι 17 Μάης 2011, 14:39, 1 φορά |
| | | mandragora Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 2546 Registration date : 11/03/2010
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 14:35 | |
| Πέστα ρε Μήτσο και έχω βαρεθεί να ακούω για το τέλος του κόσμου λόγω της ρητίνης.
Όποιος από εδώ τρίβει στα μακαρόνια του malcadors να με συγχωρέσει! | |
Αριθμός μηνυμάτων : 4424 Ηλικία : 41 Τόπος : Ζμπέοςμ. Currently Playing : Με τα νεύρα των ζώων Registration date : 28/09/2009
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 14:52 | |
| - ogyon έγραψε:
- (τα μεταλλικα αντεχουν 20-30, ενω για ρητινη 100-200 *αναλογο της λεπτομεριες/κοφτεροτητας!!! του μοντελου)
The man said it! 500% (αν ισχύουν τα νούμερα) παραγωγικότητα με το ίδιο κόστος καλουπιού Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί είναι πιό ακριβή η ρητίνη. Ακριβότερη σαν υλικό; Ακριβότερη διαδικασία ρευστοποίησης; Γιατί και τα Forge είναι τσούχτρα, και τα νέα είναι 25% πάνω από τα μέταλλα. | |
| | | mandragora Admin
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 14:58 | |
| Λόγοι παραγωγικής διαδικασίας, απόδοσης της παραγωγής, μεθόδων, παντέντες κλπ. Τα κράματα "δουλεύονται" καλύτερα/ευκολότερα από τα πολυμερή. Με άλλα λόγια μουνόπανα χημικοί. Να πεθάνουν όλοι. | |
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 15:20 | |
| - mandragora έγραψε:
- Λόγοι παραγωγικής διαδικασίας, απόδοσης της παραγωγής, μεθόδων, παντέντες κλπ. Τα κράματα "δουλεύονται" καλύτερα/ευκολότερα από τα πολυμερή. Με άλλα λόγια μουνόπανα χημικοί. Να πεθάνουν όλοι.
λιγο πιο απλα, τα μεταλλικα παραγουν περιπου μια μινιατουρα το 20λεπτο, ενω τα ρητινενια 1 μινιαρουρα το 4ωρο-24ωρο (αναλογα στην ποιοτητα της ρητινης και του καταλυτητ της.) Κατα τα αλλα σε θεμα κοστους Α' υλης μεταξυ ρητινης/μεταλλου, το σχολιο ειναι : Η διαφορα ειναι ελαχιστη για να διαφοροποιησει την τιμη.. Η FW λογος που κατ'εμε κοστιζει τοσο πιο ακριβα, ειναι γιατι πουλωντας σαφως λιγοτερα μοντελα, και με απαρχαιωμενες παραγωγικες διαδικασιες (αυτες της σιλικονης->ρητινης εναντι του injection plastic) προσπαθει να αποσβεσει γλυπτες, καλουπια, και γενικα εξοδα.. Ιδιως απο τη στιγμη που ο κοσμος, με το που βλεπει κατι απο την FW λεει : "Υπεροχο" ακομη κι εαν δεν ειναι (τουλαχιστον στην ποιοτητα, ασχετα με το τι δειχνει το μοντελο) η εταιρια μπορει και χτυπαει την τιμη. Γινεται ελιτιστικο το ζητημα που λεμε.. |
| | | mandragora Admin
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 20:28 | |
| Η αφίσα με τα finecasts μπορεί να βρεθεί εδώ. Κάντε κλικ πάνω της για να δείτε λεπτομέρειες. | |
Αριθμός μηνυμάτων : 2472 Ηλικία : 32 Τόπος : Κορυδαλλός Currently Playing : Tyranids, Blood Angels, Necrons, Orks, Chaos SM Registration date : 08/02/2009
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Τρι 17 Μάης 2011, 21:31 | |
| Same shit..different consistency... | |
| | | mandragora Admin
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Παρ 20 Μάης 2011, 19:30 | |
| "I have some info about Finecast. Info GW should have released on Monday when they announced the damn thing...
First off the R&D guys have been working on this for ages. It's resin, but a brand new mix with the bad bits worked out. It's porus, slightly rubbery (so if you drop a model it will bounce a bit, instead of break), holds detail amazingly and shouldn't need pinning (cept maybe for bigger items).
The reason for the price increase is the R&D costs, plus the fact that moulds will be redone from scratch, they can't just pour the new mix into old moulds. Packaging will be different too, and they will come on small sprues.
First wave will be 100 of the most popular models from the 3 main ranges. there's a few on the poster marked as "confidential" which are brand new models. One for dark elder, one for either tomb kings or skaven, and one which I have no idea about (it can't be for VC or wood elves, surely....)"
" It's porus, slightly rubbery (so if you drop a model it will bounce a bit, instead of break)"
Aααα! Όνειρο. Αγχολυτικά! Θα είμαι αραχτός στην πολυθρόνα στο γραφείο και αν δε βρίσκω το μπαλάκι του τένι, θα πετάω στον τοίχο κάνα farseer. | |
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Παρ 20 Μάης 2011, 19:57 | |
| Χμμμ...
Το βλέπω με μικρή καχυποψία. Μοντέλα με ρυτίνη ελαστική. Οκ. Είχα δεί τον κόσμο σε slow motion, όταν έπεσε απο ύψος 1,5 μέτρα ο Forgeworld Hive Tyrant μου από τον Αεροπόρο, πριν από 8 χρόνια (τα μέρη που έγιναν σκόνη τα έκανα ξανά με green stuff)... Τα μοντέλα "ελαστικής" ρυτίνης, θα αντέχουν τα ατυχήματα, οπότε θα γλυτώσουν διάφορα μοντέλα. Το βάψιμο, θα είναι καλύτερο. Αυτά τα σεξισμένα τα μεταλλικά όλο ξεβάφουν και φθείρονται. To hell with them.
Αυτά, είναι τα θετικά. Αρνητικότητα και καχυποψία μου μου φέρνει η κίνηση αυτή, γιατί έχω δει τα μοντέλα τύπου "mage knight"... Προφανώς δεν θα είναι τέτοια, ούτε από υλικό, ούτε από ποιότητα σκαλίσματος. Η ιδιότητα της ρυτίνης, να επηρεάζεται από τη θερμότητα, με ανησυχεί. Αν σε ζεστό περιβάλλον, ένα μοντέλο "γέρνει" λόγο βάρους ή ή ή, τί σημαίνει αυτό για τις πιό ελαστικές εκδόσεις του ίδιου υλικού?
Προφανώς δεν ξέρω τι λέω, δεν έχω ασχοληθεί με υλικά και χημείες. Ξέρω ότι έχω δεί μοντέλα λάστιχα να βγαίνουν με στραβά άκρα (σπαθιά κλπ) από το καλούπι και το κουτί τους, και ξέρω ότι έχω δεί Hariddan να γέρνει προς τα μπρός... | |
Αριθμός μηνυμάτων : 7272 Ηλικία : 43 Τόπος : Terra Currently Playing : with your nerves :D Registration date : 29/08/2008
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Παρ 20 Μάης 2011, 20:59 | |
| Κάτι μου λέει οτι οι συσκευασίες θα είναι όπως είχαν βγάλει παλιά τον Φελιξ και τον Γκοτρεκ σε ρητίνη ή όπως έδιναν παλιά τα μοντέλα στο games day. Πουστιά να μην βλέπεις άμα μέσα είναι όλα ΟΚ!!!! | |
| | | lance-a-lot Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2642 Ηλικία : 39 Registration date : 03/09/2008
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Παρ 20 Μάης 2011, 22:40 | |
| Ναι όντως, η GW κάνει ban το WISIWYG στα μπλιστεράκια της.
You get what you can't see, from now on. | |
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Σαβ 21 Μάης 2011, 10:17 | |
| - aphelion έγραψε:
- Πουστιά να μην βλέπεις άμα μέσα είναι όλα ΟΚ!!!!
Κάτι τέτοιο είναι απλά φόβος Η GW αλλάζει όποιο ελαττωματικό προϊόν άμεσα, μέσω του καταστήματος που το πήρες. Είτε αυτό είναι Local είτε είναι net store. Που μόνο στο local σε ενδιαφέρει να δεις... | |
| | | mandragora Admin
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Δευ 23 Μάης 2011, 00:05 | |
| | |
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Δευ 23 Μάης 2011, 00:16 | |
| Όσο σκεφτομαι το μπάνιο που πρέπει να τα κάνεις πριν τα βάψεις ξενερώνω! Ας μην μιλήσω για την μάσκα στο λιμάρισμα. Τα μόνα καλά είναι οτι τέρμα το πινάρισμα και το τσιπιν της μπογιας. | |
| Θέμα: Απ: Fine Cast Models Δευ 23 Μάης 2011, 01:03 | |
| Μπα...το πιναρισμα θα το θελουν...ειδικα κατι μεγαλα οπως ο Avatar , το Zoa , ο Τυρανος.... Και οντως , το chipping θα ειναι λιγοτερο , αλλα πλεον θα φευγει η μπογια μαζι με το κομματι του μοντελου | |
| | | | Fine Cast Models | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |