Νοέμβριος 2024 | Δευ | Τρι | Τετ | Πεμ | Παρ | Σαβ | Κυρ |
---|
| | | | 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | | Ημερολόγιο |
|
This web site is completely unofficial and in no way endorsed by Games Workshop Limited. 40k, Adeptus Astartes, Battlefleet Gothic, Black Flame, Black Library, the Black Library logo, BL Publishing, Blood Angels, Bloodquest, Blood Bowl, the Blood Bowl logo, The Blood Bowl Spike Device, Cadian, Catachan, Chaos, the Chaos device, the Chaos logo, Citadel, Citadel Device, Cityfight, City of the Damned, Codex, Daemonhunters, Dark Angels, Darkblade, Dark Eldar, Dark Future, Dawn of War, the Double-Headed/Imperial Eagle device, 'Eavy Metal, Eldar, Eldar symbol devices, Epic, Eye of Terror, Fanatic, the Fanatic logo, the Fanatic II logo, Fire Warrior, the Fire Warrior logo, Forge World, Games Workshop, Games Workshop logo, Genestealer, Golden Demon, Gorkamorka, Great Unclean One, GW, GWI, the GWI logo, the Hammer of Sigmar logo, Horned Rat logo, Inferno, Inquisitor, the Inquisitor logo, the Inquisitor device, Inquisitor:Conspiracies, Keeper of Secrets, Khemri, Khorne, the Khorne logo, Kroot, Lord of Change, Marauder, Mordheim, the Mordheim logo, Necromunda, Necromunda stencil logo, Necromunda Plate logo, Necron, Nurgle, the Nurgle logo, Ork, Ork skull devices, Sisters of Battle, Skaven, the Skaven symbol devices, Slaanesh, the Slaanesh logo, Space Hulk, Space Marine, Space Marine chapters, Space Marine chapter logos, Talisman, Tau, the Tau caste designations, Tomb Kings, Trio of Warriors, Twin Tailed Comet Logo, Tyranid, Tyrannid, Tzeentch, the Tzeentch logo, Ultramarines, Warhammer, Warhammer Historical, Warhammer Online, Warhammer 40k Device, Warhammer World logo, Warmaster, White Dwarf, the White Dwarf logo, and all associated marks, names, races, race insignia, characters, vehicles, locations, units, illustrations and images from the Blood Bowl game, the Warhammer world, the Talisaman world, and the Warhammer 40,000 universe are either ®, TM and/or © Copyright Games Workshop Ltd 2000-2007, variably registered in the UK and other countries around the world. Used without permission. No challenge to their status intended. All Rights Reserved to their respective owners. |
|
| Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος | |
|
+16Nepenthe bambam Shieldwolf Flames kiour_gr aphelion DarkTed Laskoulas talazorn iatroblast (t) BiG GoBBo Tzortz admin stormcaller Sn4k30r h34dnotf0und 20 απαντήσεις | |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
h34dnotf0und Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 2002 Ηλικία : 45 Registration date : 06/10/2008
| Θέμα: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 17:09 | |
| Για όσους δεν έχουν ακούσει περί τίνος πρόκειται, το dipping είναι ένα εναλλακτικός τρόπος βαψίματος που επιταχύνει κατά πολύ τη διαδικασία σε σχέση με τον συμβατικό τρόπο που όλοι γνωρίζουμε. Σίγουρα δεν παράγει αποτελέσματα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι αρκετά αξιοπρεπές, και πάρα πολύ εύκολο να επιτυχθεί, ακόμα και για έναν αρχάριο painter. Επίσης μιλάμε για τρελή εξοικονόμηση χρόνου. Η βασική λογική του είναι ότι περνάμε τις μινιατούρες τα όλα τα βασικά basecoats, και μετά τις λούζουμε στην κυριολεξία με το είδικό βερνίκι. Το βερνίκι αυτό αναλαμβάνει να κάνει όλο το shading και το highlighting, και επιπρόσθετα προστατεύει τα χρώματα από φθορές. Ίσως κάποιοι να έχουν δει μινιατούρες που έχω βάψει με dipping στο forum του Demonic Pigeon, αλλά τις παραθέτω και εδώ γιατι πιστεύω ότι αξίζει να τη δοκιμάσουν κι άλλοι! Η πρώτη μου απόπειρα ήταν Orcs!! Nα διευκρινήσω ξανά ότι για το παρακάτω αποτέλεσμα δεν χρειάστηκαν highlights, drybrush, inks ή οποιουδήποτε είδους τεχνική σκίασης. Μόνο basecoats με πλήρη κάλυψη, και μετά το βερνίκι! Τώρα τελευταία έχω αποφασίσει να βάψω ένα στρατό Ogres μόνο με dipping. Έδω είναι το 1ο μοντέλο που έβαψα: Και για τέλος ένα μικρό step-by-step tutorial. Ξεκινάμε όπως πάντα, κολλώντας τα μοντέλα και αφαιρώντας τα mould lines (τις λεπτές ανάγλυφες γραμμές των καλουπιών). Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στο dipping, γιατί το βερνίκι θα συσσωρευτεί πάνω στις γραμμές αν δεν τις αφαιρέσουμε. Αφού κολλήσουμε τα μοντέλα, περνάμε τις βάσεις με atlacol και τις βουτάμε σε μοντελιστική άμμο. Περνάμε το μοντέλο μαύρο undercoat. Στη συνέχεια περνάμε όλα τα basecoats. Το αποτέλεσμα που θα προκύψει τελικά, θα είναι αρκετούς τόνους πιο σκούρο από το χρώμα που θα χρησιμοποιήσουμε σε αυτό το στάδιο, άρα προσέχουμε να επιλέξουμε χρώματα τα οποία είμαι γενικά πιο ανοιχτά από αυτό που θέλουμε να έχουμε σαν τελικό αποτέλεσμα. Επίσης το βερνίκι δουλέυει πολύ καλά με γήινα θερμά χρώματα, ενώ με τα ψυχρά δεν τα πάει πολύ καλά. Αποφέυγουμε γενικά αποχρώσεις του μπλε. Τα χρώματα που χρησιμοποίησα είναι: Δέρμα: Commando Khaki Παντελόνι: Gretchin Green Μπότες, Λουριά: Calthan Brown Ξύλο: Bestial Brown Ατσάλι: Boltgun Metal Χρυσό: Brazen Brass Πέτρα: Codex Grey Βάση: Graveyard Earth To αποτέλεσμα είναι κάπως έτσι: Στη συνέχεια παίρνουμε ένα μεγάλο πλατύ πινέλο και περνάμε όλο το μοντέλο μια γενναιόδωρη δόση βερνικιού. Έγω χρησιμοποίησα το "Large Flat Drybrush" της GW και το "Strong Tone Quickshade" της Army Painter αντίστοιχα. Αφου περάσουμε το μοντέλο και τη βάση, περιμένουμε 1 λεπτό περίπου, και διώχνουμε το παραπανίσιο βερνίκι απ'ο τα σημεία που έχει συσσωρευτεί μεγάλη ποσότητα, μέχρι το αποτέλεσμα να μας ικανοποιεί. Το στάδιο αυτό έχει αρκετή σημασία, γιατί αλλιώς θα κατάλήξουμε να έχουμε ένα μοντέλο το οποίο είναι υπερβολικά σκιασμένο στα χαμηλά του σημεία και με πολύ λίγο βερνίκι στα ψηλά σημεία, αφού το dip έχει την τάση να "λιμνιάζει" πρας τα κάτω. Το αποτέλεσμα: Καθαρίζουμε το πινέλο με νέφτι ή διαλυτικό νίτρου, και αφήνουμε τα μοντέλα να στεγνώσουν για 24 ώρες, σε χώρο που αερίζεται κάλα (βρωμάει!). Αφού στεγνώσουν, είναι η ώρα να διώξουμε την ενοχλητική γυαλάδα του βερνικιού με ένα anti-shine προϊόν. Εγώ χρησιμοποιώ το spray της Valleho, αλλά και το αντίστοιχο της Army Painter είναι εξίσου καλό. Για τους υπομονετικούς υπάρχει και το matt varnish της GW που θέλει πινελάκι. Μετά το spray, περιποιήθηκα λίγο τη βάση. Έκανα ένα γρήγορο drybrush με 1-2 πιο ανοιχτούς τόνους το χαλίκι, και έβαψα το γύρω-γύρω με bestial brown. Το τελικό αποτέλεσμα: | |
| | | Sn4k30r Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1466 Ηλικία : 37 Τόπος : Larisa Currently Playing : KILL THeM! KILL THeM aLL!! Registration date : 30/07/2009
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 17:20 | |
| Βερνικι? χρησιμοποιητε? το gloss τις GW? | |
| | | stormcaller Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 457 Ηλικία : 37 Τόπος : Athens Registration date : 20/02/2009
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 17:23 | |
| Πολύ όμορφα είναι ! Κι εγώ χρησιμοποιώ το quickshade ! Εγώ κάνω 2....3 highlight πρώτα , μετά βάζω quickshade ( to darktone ) με ένα μεγάλο πινέλο και αν χρειαστεί ξαναπερνάω μερικά σημεία με χρώμα(αφού στεγνώσει ...θέλει μια μέρα ) . Spray δεν αγόρασα ακόμα αλλά νομίζω πως είναι απαραίτητο ! Θα βάλω κι εγώ καμιά photo να δείτε και τα δικά μου σύντομα ! | |
| | | h34dnotf0und Arch Spammer
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 17:26 | |
| - Παράθεση :
- Βερνικι? χρησιμοποιητε? το gloss τις GW?
Όχι, όχι. Υπάρχουν ειδικά βερνίκια για αυτή τη δουλειά. Εγώ χρησιμοποιώ το "Strong Tone Quickshade" της Army Painter. Δες εδώ: http://www.thearmypainter.com/Τα βερνίκια αυτά έχουν καφέ ή μαύρη χροιά, με την οποία πετυχαίνεται το shading. Γενικά έχουν σύνθεση κοντινή με αυτή των απλών βερνικιών που χρησιμοποιούμε για να βάφουμε ξύλινες επιφάνειες (και μυρίζουν και το ίδιο χεχε) | |
| | | admin Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3165 Registration date : 27/08/2008
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 17:43 | |
| Πολύ καλό tutorial και πολύ όμορφο το αποτέλεσμα! Πιστεύω ότι οι Ogres είναι ότι πρέπει σαν στρατός για dip, έχουν μεγάλες επιφάνειες και το αποτέλεσμα είναι σούπερ!
Stickyed!!! | |
| | | Επισκέπτ Επισκέπτης
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 17:49 | |
| καλο! το ειχα ακουσει σαν τεχνικη αλλα δεν ηξερα πως γινεται |
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 17:50 | |
| Thanks για τα σχόλια και για το sticky!!!
Βασικά, με την κατάλληλη επιλογή χρωμάτων, πιστεύω ότι όλοι σχεδόν οι στρατοί μπορούν να βαφτούν με dipping. Με τα high elves ίσως να μην είναι το ιδανικό, λόγω των ψυχρών χρωμάτων, αλλά νομίζω ότι ένα Caledor theme (κόκκινο/πράσινο) θα έβγαινε super! | |
| | | Tzortz Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 12004 Ηλικία : 42 Τόπος : Νικαια Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general Registration date : 27/08/2008
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 18:34 | |
| | |
| | | BiG GoBBo Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3579 Ηλικία : 36 Registration date : 01/09/2008
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Παρ 11 Σεπ 2009, 20:38 | |
| It ruins all the fun of it | |
| | | iatroblast (t) Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1328 Τόπος : Faliro - Attiki Currently Playing : Warhammer Fantasy (The Empire), Magic the Gathering (casual), RISK Legacy Registration date : 24/02/2009
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 00:08 | |
| Δεν ξερω αν φταιει η photo, αλλα το αποτελεσμα φαινεται ρεαλιστικοτατο! Πολυ καλο(!!!), θα το χρησιμοποιησω στα army μου... (εχω ενα σωρο μοντελα για βαψιμο και εχω πηξει) | |
| | | Sn4k30r Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1466 Ηλικία : 37 Τόπος : Larisa Currently Playing : KILL THeM! KILL THeM aLL!! Registration date : 30/07/2009
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 10:13 | |
| Σε Black templars θα λειτουργησει το Dipping? (μαυρο Undercoat? ) ?? Kαι το "Strong Tone Quickshade" το κανεις μονο παραγγελια μεσο internet? και κατι ακυρο! αν πας σε μαγαζι για πραγματικα χρωματα βλεπετε σπιτια κτλ..... υπαρχει εκει τπτ (για μεγαλη ποσοτητα?) που να μπορει να χρησιμοποιηθει σε μοντελα? ? Ξερει κανεις? | |
| | | | Sn4k30r Spamlord
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 10:26 | |
| χαχα0χ0χα0! Απλως ρωταω αν υπαρχει κατι να κανει την ιδια δουλεια με αυτο! Γιατι στο librarium-online Δειχνει 1 Polyshade... σε στυλ κανονικου χρωματος! Για αυτο ρωταω! | |
| | | | Sn4k30r Spamlord
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 12:01 | |
| Γιατι το λες αυτο???!!! εννοεις με συγκριση το κανονικο ΑRMY PAINTER E? | |
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 12:34 | |
| όχι εννοώ με το undercoat-->basecoat-->highlights--->inks-->highlights-->details | |
| | | talazorn Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1653 Ηλικία : 34 Τόπος : Πειραιάς Currently Playing : warhammer fantasy Registration date : 06/10/2008
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 12:37 | |
| Πολύ καλό και ο στρατός βγαίνει table top quality σε minimum χρόνο | |
| | | iatroblast (t) Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1328 Τόπος : Faliro - Attiki Currently Playing : Warhammer Fantasy (The Empire), Magic the Gathering (casual), RISK Legacy Registration date : 24/02/2009
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 20:58 | |
| - BiG GoBBo έγραψε:
- όχι εννοώ με το undercoat-->basecoat-->highlights--->inks-->highlights-->details
αμα βγαινει κι ετσι γιατι να τα κανεις ολα αυτα? το ogre φαινοταν πολυ ωραια και το πολυ-πολυ να ασχοληθεις περ/τερο με heroes και τετοια αλλα και παλι μια χαρα δε φαινεται? αμα βγαινει ωραιο το αποτελεσμα τι σημασια εχει πως το βαφεις? | |
| | | Tzortz Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 12004 Ηλικία : 42 Τόπος : Νικαια Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general Registration date : 27/08/2008
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 21:06 | |
| Ειναι σουπερ αυτο το στυλ ! | |
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 21:33 | |
| - iatroblast έγραψε:
- BiG GoBBo έγραψε:
- όχι εννοώ με το undercoat-->basecoat-->highlights--->inks-->highlights-->details
αμα βγαινει κι ετσι γιατι να τα κανεις ολα αυτα? το ogre φαινοταν πολυ ωραια και το πολυ-πολυ να ασχοληθεις περ/τερο με heroes και τετοια αλλα και παλι μια χαρα δε φαινεται? αμα βγαινει ωραιο το αποτελεσμα τι σημασια εχει πως το βαφεις? Κοίταξε να δείς στο χώρο του Warhammer υπάρχουν 3 κύριοι λόγοι ασχολίας.. 1)Gaming-->Ο οποίος είναι και ο κυριότερος, πολλοί αρχίζουν γιατί τους αρέσει το παιχνίδι και οτρόπος με τον οποίο παίζεται 2)Collecting-->Ένας πολύ σημαντικός λόγος σε πολλούς αρέσει να μαζεύουν τις μινιατούρες για λόγους σπανιότητας αλλά και αρεσκείας 3)Painting(όπου και θέλω να καταλείξω)--> Ο λόγος για τον οποίο αρχίζουν πολλοί hobbίστες είναι γιατι σου δίνει τη δυνατότητα να δημιουργήσεις κάτι φοβερό απο απλό μέταλλο ή πλαστικό..Το feeling ,λοιπόν, του να βλέπεις ένα μάυρο σταριωτάκι ΜΕ ΚΑΘΕ ΣΟΥ ΚΙΝΗΣΗ, ΕΜΠΝΕΥΣΗ, ΟΡΕΞΗ, ΠΙΝΕΛΙΑ να μετατρέπετε στο x πανέμορφο ξωτικό, τρομερό δαίμονα, άγριο orc είναι μοναδικό και κατα την δική μου άποψη αλλά επίσης και όλων αυτών που ασχολούνται κατα βάση με το βάψιμο των μινιατουρών το κάθε quickshade, βερνίκι, ultra painting "τα πάντα όλα" golden deamon like spray(που ίσως βγεί) δεν μπορεί να καλύψει αυτό το feeling. Μη ξενάς ό,τι αυτο που κάνει διαφορετικές σε ποιότητα βαψίματος τις μινιατούρες είμαστε εμείς οι ίδιοι οι painters. Το να χρησιμοποιήσω εγώ το x δημιούργημα για να βάψω το στρατό μου και να μοιάζει σαν του Γιώργου,του Μπάμπη, του Ευλάμπη δεν μου κάνει..και δεν νομίζω να είμαι ο μόνος Για να μην είμαι απόλυτως, όμως, είναι σίγουρα μια καλή λύση για να βάψεις το στρατό σου αφου την Πέμπτη, που λέει ο λόγος, έχεις τουρνουα και δεν προλαβαίνεις αλλιώς, δεκτο αλλά μέχρι εκει :empire: | |
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Σαβ 12 Σεπ 2009, 22:22 | |
| Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια! @Sn4k30r Το μαύρο γενικά δεν ενδύκνυται, γιατί δεν μπορεί να σκιαστεί, μπορεί να γινει μόνο highlighted. Ίσως γίνεται αν το βάψεις σκούρο γκρι και μετά το περάσεις με Dark Tone, δεν το έχω δοκιμάσει όμως. Όσον αφορά τα βερνίκια των χρωματοπωλείων έχω δει κάποιους να τα χρησιμοποιούν, αλλά σπάνια το αποτέλεσμα είναι καλό. Υπάρχουν εξαιρέσεις βέβαια... @ Big Gobbo Ναι, συνόψισες πολύ καλά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούνται γενικώς κατά του dipping, και είναι κατά τη γνώμη μου απολύτως θεμιτά. Αλλά. Είναι πολύ άνθρωποι που απλά τους ενδιαφέρει να έχουν ένα όμορφο και καλοβαμμένο στρατό στο τραπέζι, και απλά δεν έχουν το χρόνο για να το πετύχουν αυτό. Είμαι και γώ ένας τέτοιος! Απολαμβάνω πάρα πολύ να βάφω μινιατούρες με το συμβατικό τρόπο. Δεν ανταλλάζω με τίποτα το μεράκι που χρειάστηκε να καταβάλλω για να βάψω αυτό πχ, αλλά πάλευα τη συγκεκριμένη μονάδα για 3 μήνες περίπου και τελικά δεν την τελείωσα καν! Δυστυχώς ο ελεύθερος χρόνος μου είναι πολύ περιορισμένος, και δεν μπορώ πλέον να τον περνάω όλο βάφοντας. Το ξέρω ότι με το dipping δεν πρόκειται να θυμάμαι το κάψιμο του βαψίματος, αλλά ξέρω ότι πολύ σύντομα θα έχω ένα βαμμένο στρατό πάνω στο τραπέζι. Γιατί όχι λοιπόν!
Έχει επεξεργασθεί από τον/την Darkflame στις Τρι 29 Σεπ 2009, 12:07, 1 φορά | |
| | | stormcaller Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 457 Ηλικία : 37 Τόπος : Athens Registration date : 20/02/2009
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Κυρ 13 Σεπ 2009, 00:57 | |
| Πάντως μη βιάζεστε να εκφέρετε άποψη για τα quickshade ......... αν δείτε μοντέλο που είχε.......3........4 highlight πριν το quickshade , το αποτέλεσμα ίσως σας χαροποιήσει !
Εγώ πέρασα όλο το στρατό lizardmen .....και έχει γίνει πολύ πιο όμορφος ! Βέβαια τα χρώματα έχουν γίνει πιο σκούρα , αλλά αυτό το περίμενα . Θα βάλω μερικές pics όταν βρω λίγο χρόνο . | |
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Τετ 07 Οκτ 2009, 08:16 | |
| | |
| | | Tzortz Admin
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Τετ 07 Οκτ 2009, 09:02 | |
| I hate u ! Now i have to buy that 32euros dipping κουτακι !!! Πολυ καλα :nshock: Αλλα θελω ολο τον στρατο συντομα και με φωτοΖζΖζζζΖζζζΖΖζΖΖΖ | |
| | | Laskoulas Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 15580 Ηλικία : 47 Τόπος : "The God of War hates those who hesitate." Registration date : 27/08/2008
| Θέμα: Απ: Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος Τετ 07 Οκτ 2009, 09:20 | |
| Φοβερα ... ρε ορεστη εχω και εγω κατι λιγα να στα δωσω να τα περασεις ενα χερακι ?: | |
| | | | Dipping: Ένας εναλλακτικός τρόπος βαψίματος | |
|
Παρόμοια θέματα | |
|
Παρόμοια θέματα | |
| |
| Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή | Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
| |
| |
| |