Ithuriel ( Πιτσουνια ) skario ( Αγ. Ανδρεα ) Asarnil ( Πειραιας ) Tzortz ( Squigz ) Juan ( Αρνακι ασπρο ) Elhion (θελουμε καποιον να μας φτιαχνει τις αναλυσεις !!! ΦΦΣ ! )
First Play testers :
Kaparelteo Ironman Deamonkin Grom Skario Achaian and all the above
Αν θελετε μπορουμε να κατσουμε κατω και να κανουμε αυτο που ζητατε....
Το θεμα ειναι , εσεις ειστε ετοιμοι να το συζητησετε χωρις να τσακωθουμε και ο ενας να κατηγορει τον αλλο αλλα και να κατηγορει το συστημα με ανακοινωσεις και αποχη ? Προσπαθεια να γινει κατι απο ΟΛΟΥΣ για ... ΟΛΟΥΣ . Οι παραπανω εχουν την εμπειρια την θεληση και την αντοχη ιμχο παντα .
Αν ειστε ετοιμοι εγω μπορω να το τρεξω και να φτιαξουμε ενα subforum και να ξεκινησουμε το καθε θεμα και τον καθε στρατο .
Θελετε ?
Αυτό είναι το πρώτο post, και θεώρησα ότι αναφέρεται εδώ:
Παράθεση :
Πολλές φορές στο παρελθόν έχουμε βρεθεί μπροστά σε μία κατάσταση στο warhammer η οποία δεν καλύπτεται ακριβώς από τους κανόνες ή οι κανόνες να είναι τόσο πρόχειρα γραμμένοι ώστε να χωρούν πολλές εξηγήσεις και να οδηγούν σε abuse.
Από την άλλη, έρχονται συνεχώς νέα βιβλία στο προσκήνιο (πχ Scaven) που εγείρουν νέα ερωτήματα. Ο Juan έκανε μια πολύ καλή πρόταση για μια ομάδα παικτών που θα αναλάβουν να δώσουν απαντήσεις σχετικά με το νέο βιβλίο των Scaven, ούτως ώστε να έχουμε ένα FAQ για τα τουρνουά μας σε όλη την Ελλάδα, έως ότου το ETC ή η GW αποφανθούν.
Ανοίγω αυτό το θέμα με σκοπό τον ορισμό μιας επιτροπής έμπειρων παικτών οι οποίοι θα αναλάβουν την δημοσίευση των faq. Παρακαλώ όλοι οι παίκτες να απαντήσετε στις παρακάτω προτάσεις για να οργανωθεί καλύτερα η προσπάθεια αυτή.
Προτείνουμε:
1. Την δημιουργία της EEK (Ελληνική επιτροπή κανόνων). 2. Η EEK αναλαμβάνει να δημοσιεύσει το συντομότερο δυνατόν FAQ σχετικά με νέα βιβλία/κανονισμούς καθώς και να απαντάει εμπεριστατωμένα σε ερωτήσεις παικτών που δεν καλύπτονται από τα FAQ. 3. Ta FAQ της EEK ισχύουν μέχρι να αποφανθεί για το ίδιο ζητημα το ETC ή η GW. Δηλαδή EEK < ETC < GW. 4. Η επιτροπή είναι 5μελής με ένα μέλος από κάθε ένα από τα 5 clubs σύμφωνα με την τελευταία κατάταξη των Guild Wars. 5. Τον Σεπτέμβρη του 2010 λήγει η θητεία της επιτροπής. Επανεξέταση των όρων σχηματισμού της επιτροπής αν κριθεί αναγκαίο και ορισμός νέας EEK.
Παρακαλώ απαντήστε αν συμφωνείται ή όχι στα 5 αυτά θέματα. Σκοπός δεν είναι να βγει κάτι τέλειο, αλλά να γίνει μια αρχή. Απαντήσεις μέχρι τις 22/11.
Σε κάθε περίπτωση η πρωτοβουλία για FAQ Scaven θα συνεχηστεί εν όψει Fair μιας και δεν υπάρχει χρόνος για καλύτερη οργάνωση του θέματος.
Σωστά;
EDIT
Επίσης quotάρω τον Σπύρο:
Παράθεση :
Δεν θα πιάσουμε θέματα όπως πχ πως γίνεται το reform στο warhammer. Δεν θα πάμε να αλλάξουμε τα θεμέλια του warhammer. Απλά είναι μερικά γκρίζα σημεία που έχουν μείνει άλυτα και χρειάζονται διευκρίνηση.
admin Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3165 Registration date : 27/08/2008
Ισχύει... είναι όντως αντιδεοντολογικό και υπερβολικό για τα παιδιά της επιτροπής να έχουν τόσες αρμοδιότητες.
Ιμο πρέπει να είναι 2 διαφορετικές επιτροπές η FAQ και η ruleset proposal (αν γίνει τέτοια προσπάθεια και δεν αρκεστούμε στο "νεοζηλανδέζικο"). Από εκεί κ πέρα κάθε club μπορεί να στείλει τον αντιπρόσωπό της σε κάθε επιτροπή και τελειώνει η υπόθεση.
Πάντως να σας πω την αλήθεια μου, με την όλη συζήτηση κουράστηκα. Πολύ μπλα μπλα για το τίποτα από ότι βλέπω!
Tzortz Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 12004 Ηλικία : 42 Τόπος : Νικαια Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general Registration date : 27/08/2008
Ο κυριος στοχος ειναι τα FAQs/erratas. Να βγει ενα thread καποια στιγμη στο net να το διαβασουν ολοι οσοι ενδιαφερονται και να μην υπαρχουν παρεξηγησεις, στο πως παιζει ο καθενας.
Αν διαβασεις τα ποστ, σε συνδυασμο ,με τα"First AR draft" και "Τι τουρνουα θελουμε?" θα μπορεσεις να εχεις μια ολοκληρωμενη εικονα για το πως ξεκινησε η κουβεντα.
Tzortz Admin
Αριθμός μηνυμάτων : 12004 Ηλικία : 42 Τόπος : Νικαια Currently Playing : Sylvaneth - Stormcast - AoS in general Registration date : 27/08/2008
Που να ψαχνεις σε 9 σελιδες να το βρεις τωρα ... λολ Το ειπα καπου ... αλλα χαθηκε Δεν αντεχω να τα ξαναδιαβασω απο την αρχη ! ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΜΠΥΡΕΝ ΜΠΥΡΕΝ ! Ειμαι και νεος ανθρωπος ... θα με στειλετε !
all in all
Η επιτροπη απλα θα κοιταει τα προβληματα/bugs/errors/δεν υπαρχη λυση/ etc etc και θα προσπαθει να δωσει λυση σε καθε ζητημα που θα βρεθει στα ποδια μας παντα σε συννενοηση με τους παικτες . Δεν θα καταργησουν τα επισημα FAQ της GW σε καμια περιπτωση .
Επισης θα πρεπει αυτοι οι "Χ" σιχαμμενοι να φτιαξουν ενα Rulespack ( ETC wannabe ? Warpfire wannabe ? Oresths Wannabe ? ) που η κοινοτητα θα παιζει . Κατι που θα συζητηθει , ο καθενας θα κανει τις προτασεις του , θα μιλησουν ολοι και στο τελος θα δουμε τι θα βγει . Κατι σαν το ερωτηματολογιο που εβαλα πριν καιρο για το ETC .
Ηρεμα , ομορφα και ωραια !
Siegfried VII Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 285 Ηλικία : 40 Registration date : 14/09/2008
Sieg@ Θα μπορουσα να σου πω για το τι ελεγες εσυ και τα rest of Pigeons για το "πως η κοινοτητα δεν ειναι διατεθιμενη να δοκιμασει τιποτα αλλο απο το ETC, γιατι δεν εχουμε χρονο, ειναι πολλα τα τουρνουα Αρη κλπ κλπ κλπ" Κοιταξε ξανα, απλα χωρις τα flaming posts, τα του Masters...Κοιταχτε τι ελεγα τοτε (οχι για το τουρνουα σαν τουρνουα, αλλα για το ΤΙ ΕΙΝΑΙ το ETC και κατα ποσο ανταποκρινεται στα ατομικα τουρνουα...) Καπου υπαρχει και το "αυτο που δεν καταλαβαινετε ειναι πως για ενα διημερο τουρνουα , χαλαμε ολες τις αλλες μερες".
Άλλο το ETC τότε και άλλο τώρα. Τότε οι πιο πολλοί γούσταραν ΕΤC με τα χίλια. Άρα δεν υπήρχε και θέληση για δοκιμή κάτι διαφορετικού. Μην συγκρίνεις διαφορετικές περιόδους με διαφορετικές συνθήκες.
Όσον αφορά το ETC οι περιορισμοί του είναι ατομικοί και αφορούν one on one μάχες. Αμή τι άλλο με τις κατηγορίες/ladder που αναπτύσσουν κινούνται ακόμα περισσότερο σε ατομικό επίπεδο.
Τέλος να ξεκαθαρίσω πως αν πούμε ότι θα παίξουμε το ETC έτσι όπως τελικά θα διαμορφωθεί για φέτος, εγώ θα παίξω και ETC. (Φυσικά όχι τα 1500pts ass-exchanges)
Asarnil the Dragonlord Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 13942 Τόπος : 3ος πλανητης απο Ηλιο Currently Playing : Warhammer Fantasy, Nicknames Registration date : 15/09/2008
Άλλο το ETC τότε και άλλο τώρα. Τότε οι πιο πολλοί γούσταραν ΕΤC με τα χίλια. Άρα δεν υπήρχε και θέληση για δοκιμή κάτι διαφορετικού. Μην συγκρίνεις διαφορετικές περιόδους με διαφορετικές συνθήκες.
Όσον αφορά το ETC οι περιορισμοί του είναι ατομικοί και αφορούν one on one μάχες. Αμή τι άλλο με τις κατηγορίες/ladder που αναπτύσσουν κινούνται ακόμα περισσότερο σε ατομικό επίπεδο.
Τέλος να ξεκαθαρίσω πως αν πούμε ότι θα παίξουμε το ETC έτσι όπως τελικά θα διαμορφωθεί για φέτος, εγώ θα παίξω και ETC. (Φυσικά όχι τα 1500pts ass-exchanges)
Μεχρι και χθες παιζαμε με τους ιδιους κανονες που ισχυαν και τον Απριλιο. Το μονο που αλλαξε, ηταν η εμφανιση τoυ AR Draft το οποιο οπως προβλεπω δεν θα ισχυσει κιολας... Πληροφοριακα, το λεω, προς γνωσιν οποιου δεν το θυμαται...
Επικρατουσαν οι ιδιες συνθηκες 100%. Στο gameplay τουλαχιστον.
Οι περιορισμοι του ETC εχουν να κανουν με τις ομαδες. Και πολυ θα μου αρεσε για να το συνειδητοποιησουμε 100% επιτελους ολοι μας, να εχουμε και TR απο φετος. Θα δειξει. Ποιος ξερει? Αν μια 8αδα εχει να μοιρασει 5 LT ποσο..."ατομικοι" θα ηταν οι περιορισμοι ETC?
Δεν μου αρεσει να βλεπω μικρες συνομωσιες, ουτε και θελω να το παρετε ετσι. Απλα, θα ηταν πολυ χρησιμο και κατατοπιστικο, να καταλαβουν και οι υπολοιποι τι "αλλαξε" ξαφνικα? Για μενα, το χθεσινο μοιαζει πιο πολυ με την "ελευση του Πνευματος του Sigmar" δικην Λευκης Περιστερας στην Ελληνικη Σκηνη WHFB (ετσι λεει η Καινη Διαθηκη, δεν ειναι μομφη στα Περιστερια, και κανονικα... δεν θα επρεπε να σχολιαζω ενα σχολιο μου, μπας και παρεξηγηθει κανενας...)
Siegfried VII Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 285 Ηλικία : 40 Registration date : 14/09/2008
Όταν είπα το τωρινό ETC εννοούσα το Draft. Φυσικά και από τον Απρίλιο μέχρι και σήμερα παίζουμε το ακριβώς ίδιο σύστημα ρε συ.
Και ναι εάν η κάθε ομάδα είχε να βάλει μόνο 5 LT οι περιορισμοί θα ήταν ομαδικοί και όχι ατομικοί. Έτσι όπως είναι τώρα όμως είναι ατομικοί.
Τέλος να πω και αυτό για να τελειώνω με αυτό το topic. Εγώ ψήφισα ονομαστικά και είπα τους λόγους που το έκανα. Αυτό που δεν θέλω εγώ είναι να χαλάσει αυτή αρμονία που έχει επέλθει στο community μετά από προσπάθεια και υποχωρήσεις από όλους. Μακάρι να βγει η επιτροπή και όλα να πάνε καλά και να βγω υπερβολικός. Αυτά. Over και out.
Nightmare Mazer Mercenary
Αριθμός μηνυμάτων : 26 Ηλικία : 31 Registration date : 06/10/2008
Εγώ ψήφισα ΝΑΙ γιατί μου φαίνεται πολύ αποτελεσματικό να υπάρχει ένα σύστημα πιο άμεσο που να μπορείς να λες την άποψη σου και να σε ακούνε.. Πιστεύω ότι το ιδανικό θα ήταν να βασιστούμε πάνω στο ETC και να αλλάξουμε ορισμένα σημεία, μέσω της ομάδας των 5 ατόμων, που δε μας αντιπροσωπεύουν. Απλά να σιγουρευτούμε ότι θα υπάρχουν οργανωμένες ψηφοφορίες και συστήματα για την δίκαιη αποδοχή τον κανόνων που θα ορίζονται. [Και ένα sticky post με τα errata που δεν έχουν απαντηθεί] Πέρα από αυτά και το ETC draft μου φαίνεται ότι κάπως την παλεύει (τουλάχιστον είναι καλύτερο από το σιχαμένο το warpfire ).
PS: Νιώθω αρκετά άσχημα που έχασα τόση ώρα διαβάζοντας [τουλάχιστον] 5 σελίδες με άσκοπες και ανόφελες διαφωνίες . Βάλτε κανένα <<Go to page 7-8 for the serious coversation.>>
iatroblast (t) Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1328 Τόπος : Faliro - Attiki Currently Playing : Warhammer Fantasy (The Empire), Magic the Gathering (casual), RISK Legacy Registration date : 24/02/2009
Πρωτον δουλευταρα μου εχετε απαντησει μονο σε ΜΙΑ ερωτηση και αυτη μαλλον δε χρειαζοταν διευκρινηση
https://www.youtube.com/v/mBhCP5yFNVs Έχουμε απαντήσει σε όλες, απλά αναμένω και τις απαντήσεις του τελευταίου για να τις ποστάρω... άσε τις υπεκφυγές κ μη κωλοβαράς! περιμένω!
χαχα! δε παιζεσαι!
-ασχετο- ΠΩΣ 'εχουμε' απαντησει σε ολες? αφου το Warhammer forum τις απαντησε! ..βαζεις την προ-τελευταια μαζι με τις αλλες? απιστευτο... ..θα μας τρελανουν αυτοι...
Skario αυτο-αναιρεισαι συνεχως, αλλα δε θα ασχοληθω με αυτο--
-Εγω αλλου θελω να σταθω- Το θεμα ειναι πως οσοι ειναι στην επιτροπη θελουν να πραγματοποιηθει το συστημα απο τους ιδιους και οι υπολοιποι που ΔΕΝ ειναι στην επιτροπη δεν θελουν. Αυτο παιδια και μονο, ΕΜΕΝΑ θα με εκανε να σταματησω για λογους ευθυξιας. Γιατι φαινεται οτι δεν ακουτε την πλειοψηφια των ΑΠ' ΕΞΩ απο την επιτροπη και τους βοηθους της. Καλυτερα να το σταματησετε εδω γιατι πλακα-πλακα σας κραζουν (σε εισαγωγικα) ΟΛΟΙ..
Relax- Don't do it!
-edit- πραγματικα, πλακα κανω, τα λεω ολα αυτα με ενα τεραστιο χαμογελο..
Αριθμός μηνυμάτων : 13942 Τόπος : 3ος πλανητης απο Ηλιο Currently Playing : Warhammer Fantasy, Nicknames Registration date : 15/09/2008
Το θεμα ειναι πως οσοι ειναι στην επιτροπη θελουν να πραγματοποιηθει το συστημα απο τους ιδιους και οι υπολοιποι που ΔΕΝ ειναι στην επιτροπη δεν θελουν. Αυτο παιδια και μονο, ΕΜΕΝΑ θα με εκανε να σταματησω για λογους ευθυξιας. Γιατι φαινεται οτι δεν ακουτε την πλειοψηφια των ΑΠ' ΕΞΩ απο την επιτροπη και τους βοηθους της. Καλυτερα να το σταματησετε εδω γιατι πλακα-πλακα σας κραζουν (σε εισαγωγικα) ΟΛΟΙ
Λιγοι τα πιανουν τα νοηματα Αρτεμη!Λιγοι τα πιανουν!
Ποιοι ειναι οι ΟΛΟΙ? Εγω ηξερα ως τωρα τους...ΑΛΛΟΥΣ(the Others)...
Ας ειμαστε σοβαροι.
iatroblast (t) Spamlord
Αριθμός μηνυμάτων : 1328 Τόπος : Faliro - Attiki Currently Playing : Warhammer Fantasy (The Empire), Magic the Gathering (casual), RISK Legacy Registration date : 24/02/2009
-edit- Να σου πω κατι? Πειτε: Ειμαστε αυτοι-αυτοι και αυτοι και θα κανουμε ενα νεο συστημα! Φτιαξτε μια σωστη ψηφοφορια και ρωτηστε ΕΜΑΣ, τους Απ'εξω: θελετε να το φτιαξουμε? Μας εχετε εμπιστοσυνη? Γουσταρετε ρε παιδι μου να ΜΗΝ συμμετεχετε αμεσα? Ναι ή Οχι? ΑΥΤΟ ειναι τελειο! Eσεις γιατι ψηφιζετε?
Βασικα, δεν καταλαβαινω τι επιχειρημα ειναι αυτο το "ψηφιζετε τους εαυτους σας"(5 ατομα) ενω εχουμε μια ψηφοφορια που ειναι 15-14...
Ο καθε ενας απο τους 5 αντιπροσωπευει 6-7 ατομα, τα οποια ουτε καν τα εχουμε "πιεσει¨να ψηφισουν...Και οι περισσοτεροι απο αυτους (πλην Λακεδαιμονιων απο οσο καταλαβα) συμφωνουν.
Θα σε παρακαλουσα να μην κανεις προσβλητικα σχολια (ολοι σας κραζουν) αν δεν ξερεις τι θελουν ολοι εκεινοι που παιζουν σε 1 τουρνουα /εβδομαδα ή 4-5 μαχες ανα εβδομαδα απεναντι σε διαφορετικους αντιπαλους, και συναντανε "λεπτομερειες" του BRB που ειναι...χρησμοι Πυθιας.
Και ναι, πιστευω πως ενα Comp βγαλμενο απο Ελληνες παικτες για Ελληνες παικτες ειναι οτι πιο κοντα στα θελω μας για το παιχνιδι. Και δεν εννοω απο 5 για 150.
Ελα να παιξεις μαζι μας/απεναντι μας και θα καταλαβεις γιατι τα λεμε αυτα. Αλλιως οσο "αστεια" σου φαινονται αυτα, οσο "αστεια" μας φαινονται κι εμας, οσο και το τι μπορει να βλεπει/σκεφτεται μια στρουθοκαμηλος οταν χωνει το κεφαλι της στο εδαφος...
iatroblast (t) Spamlord
Βασικα, δεν καταλαβαινω τι επιχειρημα ειναι αυτο το "ψηφιζετε τους εαυτους σας"(5 ατομα) ενω εχουμε μια ψηφοφορια που ειναι 15-14...
Να σου εξηγησω: Παω στα flo. Με ρωταει ο σερβιτορος: "θελετε και καφε μαζι με το ποτο σας?" του λεω: "οχι, ευχαριστω πολυ!" σηκωνεται, φευγει. Δε μου λεει: "A! OOXI!! Εγω θελω να στο φερω, εσυ δε θελεις αρα εχουμε ισοπαλια, οποτε κατσε να ρωτησουμε και το διπλανο!" καταλαβες?
Στη συγκεκριμενη περιπτωση ρωτας ΕΜΑΣ! Τους απ'εξω! Τους πελατες ρε παιδακι μου! πως να το πω?? "Παιδια! Να σας φτιαξω ΕΓΩ και οι φιλοι μου τους κανονες??" Ε! Εμεις μονοι μας δε πρεπει να σου απαντησουμε?! Αφου ΕΜΑΣ ρωτας! Καταλαβες?
-edit-
Παράθεση :
Ελα να παιξεις μαζι μας/απεναντι μας και θα καταλαβεις γιατι τα λεμε αυτα
αστο καλυτερα... χαχαχα! δε πειραζει... καλα ειμαι και εδω... υποπτα 'φιλικος' εγινες ξαφνικα! (πλακα κανω)
(που σημαινει πως γινεσαι βαρετος και κουραστικος)
Αφου παιζεις σπιτι σου, κανε οτι θες.Κανενας δεν σε υποχρεωνει για τιποτα.Αν αποφασισεις να παιξεις καποια στιγμη, μαζι μας, μαζι με οσους δλδ παιζουν σε τουρνουα, ισως να γινεις το ΕΜΕΙΣ.Προς το παρον εισαι στο ΕΓΩ και μιλας εκ μερους σου.
Και οκ, το καταλαβαμε.Δεν συμφωνεις. Ψηφισες οχι. Εκανες την προπαγανδα σου. Εκανες το κομματι σου. Ασε τους υπολοιπους να εκφραστουν ελευθερα και να πουν την αποψη τους.Σε ενοχλουν οι αποψεις των Nightmare Mazer,Spectre κλπ?
Σορρυ, αλλα κανενας απο τους 5 δεν σχολιασε κανεναν που βγηκε με επιχειρηματα (Sieg) να πει την αποψη του. Αλλα ολοι "ασχοληθηκαν" με καποιον που με ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΑ σχολια απεδωσε χαρακτηρισμους σε ανθρωπους που δεν γνωριζει καν.
Γι αυτο και προτεινω, και στους υπολοιπους 4 να μην ξανααπαντησουν σε κανενα σου ποστ γιατι δεν εχουμε τιποτα αλλο να πουμε/προσφερουμε σε αυτη την κουβεντα.
Σου αφηνω την χαρα λοιπον της τελευταιας απαντησης για να σε κανω ευτυχισμενο και ξαναλεω...
Και εσυ σπιτι σου παιζεις! Αφου δε ρωτας κανενα παρα μονο τους φιλους σου!
Τι προπαγανδα? Εγω κανω προπαγανδα που θελω να συμμετεχουν ολοι και οχι μονο 5?
Παράθεση :
Ασε τους υπολοιπους να εκφραστουν ελευθερα και να πουν την αποψη τους
Εγω τους αφηνω!! Εσεις δε τους αφηνετε που ψηφιζετε τους εαυτους σας!! και εξηγω δεύτερη φορα: Παω στα flo. Με ρωταει ο σερβιτορος: "θελετε και καφε μαζι με το ποτο σας?" του λεω: "οχι, ευχαριστω πολυ!" σηκωνεται, φευγει. Δε μου λεει: "A! OOXI!! Εγω θελω να στο φερω, εσυ δε θελεις αρα εχουμε ισοπαλια, οποτε κατσε να ρωτησουμε και το διπλανο!" καταλαβες? Στη συγκεκριμενη περιπτωση ρωτας ΕΜΑΣ! Τους απ'εξω! Τους πελατες ρε παιδακι μου! πως να το πω?? "Παιδια! Να σας φτιαξω ΕΓΩ και οι φιλοι μου τους κανονες??" Ε! Εμεις μονοι μας δε πρεπει να σου απαντησουμε?! Αφου ΕΜΑΣ ρωτας! Τωρα καταλαβε καποιος τι λεω??
admin Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 3165 Registration date : 27/08/2008
Λοιπόν, όπως ανέφερα στο Spam Thread, ψήφισα ΟΧΙ. Ψήφισα στην αρχή προς μέση της ψηφοφορίας. Κάποιοι από τους λόγους της ψήφου μου έχουν αναιρεθεί κατα τη διάρκεια της συζήτησης την οποία παρακολούθησα ανελλιπώς.
Ο σκεπτικισμός μου όσον αφορά το εγχείρημα αφορούσε αρχικά τα εξής:
1. Τις αμφιβολίες μου όσον αφορά τη "εγκυρότητα" και τη "νομιμότητα" των αποφάσεων της επιτροπής. Δηλαδή το πόσο ευπρόσδεκτες θα γίνουν από τις μεγάλες διοργανώσεις και ta clubs στην Ελλάδα.
2. Το μη ξεκάθαρο θέμα (στην αρχή τουλάχιστον) της ψηφοφορίας. Αυτό αφουρούσε και η μικρή παρέμβαση που έκανα στη συζήτηση.
3. Την πρόσθετη αρμοδιότητα της επιτροπής για δημιουργία νέου συστήματος. Η επιτροπή αυτή, αν δημιουργηθεί θα είναι κάτι νέο στο χώρο μας, και θεωρώ ότι θα πρέπει να φροντίσει πρώτα τα γκρίζα των σημείων, και μόνο αν αυτό λειτουργήσει και γίνει αποδεκτό από την κοινότητα, να προχωρήσει σε κάτι τόσο δραστικό και μεγαλεπίβολο, όσο η συγγραφή νέου συστήματος.
4. Τον καθορισμό των μελών της επιτροπής και του playtesting, πριν καν ψηφιστεί ο σχηματισμός της. Δεν υπονοώ κάτι για συνομωσίες, δεν έχω μανία καταδίωξης, ούτε θα ήθελα να αναλάβω κάποια θέση, αλλά όπως και να το κάνουμε χτυπάει λίγο άσχημα και δίνει αφορμές για κακόβουλα σχόλια περί "παραγκών" και όλων των συναφών.
5. Την δεδομένη έλλειψη συλλογικότητας και ομοθυμίας που διέπει την κοινότητά μας. Στα λόγια καλοί είμαστε, στις πράξεις όμως, λίγα πράγματα. Και πεποίθησή μου είναι ότι μια τέτοια προσπάθεια θα αποτύχει μέσα σε ένα τέτοιο περιβάλλον.
6. Την γενική μου θετική προδιάθεση στην αμεσοδημοκρατία και όχι στην αντιπροσώπευση.
Οι απόψεις μου αυτές ισχύουν, αλλά έχουν μετριαστεί κάπως. Εξηγώ στα αντίστοιχα νούμερα:
1. Βλέπω θετική προδιάθεση από clubs και μαγαζιά. Ακόμα και τα αρνητικά σχόλια που ακούγονται από αυτούς τους χώρους, δεν είναι αφοριστικά, αλλά εποικοδομητικά (πχ. Siegfried).
2+3. To θέμα είναι πλέον ξεκάθαρο (FAQ+Rulepack) αν και όπως είπα διαφωνώ προς το παρόν με την αρμοδιότητα του rulepack.
4. Τα ονόματα υπάρχουν αναρτημένα ακόμα. Δεν έχω πρόβλημα με τα ονόματα καθ'αυτά όπως είπα, έχω πρόβλημα με τον καθορίσμό και την ανάρτησή τους. Και δεν βλέπω συνομωσίες, το ξεκαθάρισα, βλέπω όμως αφορμές για ξεκατίνιασμα και φωνές.
5. Η έλλειψη συλλογικότητας και ομοθυμίας δεν παύει να υφίσταται, τι να κάνουμε. Αποφάσισα να είμαι λιγότερο κυνικός και απαισιόδοξος.
6. Είμαι γενικώς κατά της αντιπροσώπευσης, αλλά από τη στιγμή που δεν έχουμε αυτα που λέω στο 5, δεν μπορεί να υπάρξει αμεσοδημοκρατία. Και σίγουρα προτιμώ μια εγχώρια επιτροπή από 3-4 σαρανταπεντάρηδες Βορειοευρωπαίους που ψυχανεμίζονται κανόνες.
Ψήφισα ΟΧΙ, αλλά το poll επιτρέπει αλλάγη, και εγώ προς το παρόν αμφιταλαντεύομαι.
Να τονίσω, ότι όλα τα παραπάνω είναι προσωπική μου άποψη.
Σαν Guild ακόμα έχουμε ακόμα διεργασία για το ζήτημα.
-ασχετο- ΠΩΣ 'εχουμε' απαντησει σε ολες? αφου το Warhammer forum τις απαντησε! ..βαζεις την προ-τελευταια μαζι με τις αλλες? απιστευτο... ..θα μας τρελανουν αυτοι...
Ρε μπούλη! δεν έχει απαντήσει το warhammer forum ακόμα, νιώσε λίγο. Απλά έχει ποστάρει τη λίστα με σχόλια (commentary, you speak england??) που περιγράφουν την ανεπάρκεια/ασάφεια. Είναι από το Dire Wolf development και προφανώς τη δανειστήκαμε για να δουλέψουμε πάνω σε αυτή. Και ναι έχουν απαντηθεί όλα τα σημεία απλώς περιμένω το OK από τον διοργανωτή του fair (μαζί και με τις προτάσεις του) για να τα ποστάρω. Stay tuned...
Khar Vader Arch Spammer
Αριθμός μηνυμάτων : 10443 Ηλικία : 50 Currently Playing : DICE :P Registration date : 28/08/2008
Εγω τους αφηνω!! Εσεις δε τους αφηνετε που ψηφιζετε τους εαυτους σας!! και εξηγω δεύτερη φορα: Παω στα flo. Με ρωταει ο σερβιτορος: "θελετε και καφε μαζι με το ποτο σας?" του λεω: "οχι, ευχαριστω πολυ!" σηκωνεται, φευγει. Δε μου λεει: "A! OOXI!! Εγω θελω να στο φερω, εσυ δε θελεις αρα εχουμε ισοπαλια, οποτε κατσε να ρωτησουμε και το διπλανο!" καταλαβες? Στη συγκεκριμενη περιπτωση ρωτας ΕΜΑΣ! Τους απ'εξω! Τους πελατες ρε παιδακι μου! πως να το πω?? "Παιδια! Να σας φτιαξω ΕΓΩ και οι φιλοι μου τους κανονες??" Ε! Εμεις μονοι μας δε πρεπει να σου απαντησουμε?! Αφου ΕΜΑΣ ρωτας! Τωρα καταλαβε καποιος τι λεω??
"Ἁσυμβίβαστο" λέγεται
Ψήφισα όχι, γιατί δεν θεωρώ ότι υπάρχει μόνιμη ανάγκη επιτροπής-FAQ. Αντίθετα, στηρίζω την πρωτοβουλία των παιδιών που συνέλεξαν τα FAQ των Skaven και προσπαθούν να συγκεντρώσουν τις λογικότερες απαντήσεις συζητώντας με όλους μας προκειμένου να καταλήξουν σε ένα FAQ για χρήση στο Fair, όπου αν πηγαίναμε χωρίς αυτό η αντίστοιχη συζήτηση θα μεταφερόταν στα τραπέζια με δυσάρεστα αποτελέσματα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την mohammadurk στις Παρ 20 Νοε 2009, 16:53, 1 φορά
Arkham Knight
Αριθμός μηνυμάτων : 347 Currently Playing : Fantasy Battles Registration date : 28/01/2009